Nyan > Svenskfinland

Sunday, 20 June, 18:19

Nyan - 28 apr 21 kl. 09:04

Samarbete mellan EU och Nordiska rådetNordiska rådet, där Åland är representerat, har inlett formella relationer med EU-parlamentet. Det skriver rådet i ett pressmeddelande. – Ett närmare samarbete med EU är en av prioriteringarna i Nordiska rådets internationella strategi och det är glädjande att vi nu har tagit ett konkret steg framåt, säger Bertel Haarder, Nordiska rådets president under 2021. Formellt kommer de två organisationerna att mötas en gång per år, några exempel på teman som kan komma att behandlas under mötena är Arktis, den klimatinitiativet den gröna given och cybersäkerhet. Åland representeras av Anders Eriksson (Åf) och Camilla Gunell (S) samt suppleanterna Simon Holmström (HI) och Wille Valve (MSÅ).
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
EU, Nordiska, Åland, Bertel Haarder, Arktis, Anders Eriksson, Camilla Gunell, Simon Holmström, Wille Valve, MSÅ, FFF, Nya Åland, Jquery, ‚annat, Nyan

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samarbetemellan EU och , Nordiska, rådet

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Fordonsförsäljningen nästan halverad på 15 år

Från toppåret 2005 då handeln med motorfordon omsatte 61 miljoner ligger man nu på ungefär hälften, 35. .

Nyan - 5 timmar sedan

”Blygsamt plusresultat” för Åda

Tredje året i rad med ett positivt årsresultat. Det redovisar Åda för 2020. .

Nyan - 9 timmar sedan

Åland omnämndes 674 gånger i finska medier

Åland omnämndes 674 gånger i de finländska nyheterna under maj. Flest artiklar handlade om ekonomi, företag och juridik, enligt siffror från omvärldsbevakningsföretaget Meltwater. .

Nyan - Igår: 18:15

Ny kollektivtrafik nästa år

Den 1 januari 2022 tar landskapsregeringen över kollektivtrafiken av Mariehamns stad och nya linjer tillkommer. .

Nyan - Igår: 16:08

Janek Frantzen blir ny chefläkare för ÅHS

Janek Frantzen, docent i neurokirurgi, blir ny chefläkare för Ålands hälso- och sjukvård. Det beslutade ÅHS styrelse på sitt möte i fredags. .

Nyan - I förrgår: 16:00

Ovillkorligt fängelse för stöld och snatteri

En man döms till 80 dagars ovillkorligt fängelse för stöld, försök till stöld och snatteri. .

Nyan - I förrgår: 15:51

Olivia Weuro tog lagguld i FM

Ett guld på fyra tävlingar är facit för simmaren Olivia Weuro efter långbane-FM:s två första dagar. .

Nyan - I förrgår: 14:00

Justitiekansler uttalade sig om Erikssons rekrytering

Diskriminerades en sökande i Helsingfors på grund av sin icke-åländska börd när John Eriksson fick jobbet som förvaltningschef för ett år sedan?Nej, anser Justitiekanslern (JK) i ett beslut nyligen – men motiveringarna till rekryteringen borde ha varit bättre antecknade. .

Nyan - I förrgår: 12:13

Viking Line återupptar Helsingfors-Stockholm-trafiken

Viking Line öppnar upp trafiken mellan Helsingfors och Stockholm den 6 juli. Det skriver Viking Line i ett pressmeddelande. Den första avgången är med m/s Gabriella från Helsingfors.

Nyan - I förrgår: 11:00

MP:s årsbokslut kunde varit värre

Även om 2020 blev ett betydligt svagare år för Mariehamns Parti än rekordåret 2019 så blev raset inte så stort som befarat.– 2020 blev ändå klart bättre än vi hade trott med tanke på läget förra våren och sommaren, säger vd Niklas Lampi. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.