SR > Nyheter

Tuesday, 17 May, 06:03

SR - 29 jan 22 kl. 11:03

200 drönarrapporter – inga tecken på främmande maktMellan den 15 och 23 januari fick polisen in omkring 200 rapporter om drönare. Det visar en sammanställning som Dagens Nyheter har gjort. Huvuddelen av iakttagelserna är redan avfärdade och enligt polisen finns än så länge inga bevis för att främmande makt legat bakom drönarflygningarna i Sverige. Omkring 30 rapporter utreds vidare av den öppna polisen medan ett antal andra, som observationerna vid svenska kärnkraftverk, har gått vidare till säkerhetspolisen för utredning.
Läs mer på SR
Läs mer om:
Dagens Nyheter, Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 200, drönarrapporter, inga, tecken, främmande, makt

Fler nyheter från SR

SR - 3 minuter sedan

Privata utförare i vården – tydlig valfråga

I Ekots enkät inför regionvalen i höst är det ingen annan fråga som så tydligt skiljer partierna åt som synen på fördelningen mellan privat och offentligt driven vård.Hälften av de 176 toppkandidaterna i de 21 regionerna tycker balansen är lagom idag, hälften vill ha en förändring, fast i olika riktning.De som vill ha fler privata utförare kommer från M, KD, L eller C, medan de som vill ha mer offentligt kommer från V, S eller MP..

SR - 15 minuter sedan

Stora satsningar på klimatet – trots miljardlån till Ukraina

Även om miljardlån just nu går till återuppbyggnad av Ukraina, fortsätter Europeiska investeringsbanken med stora satsningar på klimatet."Tekniken finns där och Europa är ledande i grön teknologi. Vi måste också få den på plats för användning", säger Europeiska investeringsbankens chef Werner Hoyer till Ekot.

SR - 2 timmar sedan

Baltikum jublar över Natobesked

Sveriges och Finlands inträde i Nato kommer att stärka det gemensamma försvaret och särskilt kring Östersjöområdet och Baltikum, betonar Estlands och Litauens utrikesministrar i intervjuer med Ekot.Båda är också trygga med att Sverige och Finland kommer bli medlemmar även om det har dykt upp motstånd i Turkiet.”Jag är ganska säker på att den här frågan kommer lösas”, säger Litauens Gabrielius Landsbergis..

SR - 2 timmar sedan

Klädpriser kan öka 15-20 procent

Bomullspriset har nått rekordnivåer – nu varnar branschen för mycket dyrare kläder i höst. Priserna kan gå upp 15-20 procent, tror Cecilia Tall, generalsekreterare på branschorganisationen Teko.Dåligt väder för bomullsodlarna, ökade fraktkostnader, höjda energi- och bränslekostnader, och också leveransproblem på grund av pandemi, nedstängningar och kriget i Ukraina ligger bakom..

SR - 3 timmar sedan

Över 200 evakuerade från stålverket Azovstal

264 skadade ukrainska soldater evakuerats från det belägrade stålverket Azovstal i staden Mariupol. Biträdande försvarsministern Hanna Maliar säger att Ukraina tack vare försvararna i Mariupol vann värdefull tid. "Ukraina behöver ukrainska hjältar som är vid liv", säger Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj..

SR - 7 timmar sedan

Valet i Libanon: Hizbollah förlorar sin majoritet i parlamentet

Terrorstämplade Hizbollah och dess kristna allierade med presidenten Michel Aoun, förlorar sin majoritet i parlamentet efter söndagens val i Libanon.Libanons andra kristna parti, lett av Samir Geagae, en tidigare krigsherre som ledare för falangisterna, gjorde istället framsteg och Hizbollah hotade motståndarna och varnade dem för att bli Israels sköldar. Geagea ses idag som Saudiarabiens man i Libanon.

SR - 9 timmar sedan

Kritiserar den ekonomiska politiken: ”Borde spara mer”

Regeringen får kritik av Finanspolitiska rådet för att det görs för stora ekonomiska satsningar i nuläget och att staten inte sparar tillräckligt mycket pengar.Rådet tycker att det osäkra ekonomiska läget är ett skäl till att vara försiktig med nya offentliga utgifter och att regeringen och riksdagen ska se till att det finanspolitiska ramverket följs."Nu är ekonomin på väg uppåt och sysselsättningen har ökat väldigt mycket.

SR - 10 timmar sedan

Turkiets president säger nej till en svensk Natoansökan

Turkiets president Erdogan meddelade under måndagen att landet kommer att säga nej till en svensk Natoansökan, rapporter Reuters.Han tillägger att delegationer från Sverige och Finland inte behöver slösa tid på att försöka övertyga Turkiet att godkänna det..

SR - 11 timmar sedan

Ny premiärminister i Frankrike utsedd

I Frankrike blir Élisabeth Borne ny premiärminister efter Jean Castex. Det meddelades nu ikväll. Borne har tills nu varit arbetsmarknadsminister och blir den första kvinnan på premiärministerposten sen 1992 i Frankrike.

SR - 11 timmar sedan

Dödsskjutningen i Buffalo beskrivs som ett rasistiskt hatbrott

Dödskjutningen i staden Buffalo i USA beskrivs nu som ett rasistiskt hatbrott. Det var i lördags som tio människor dödades i en masskjutning i en mataffär. Under tisdagen ska även president Joe Biden besöka staden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.