SvD > Nyheter

Saturday, 21 May, 11:35

SvD - 29 jan 22 kl. 09:00

Detaljrika figuriner berättar egna historierAlexander Tallén tar upp en 1700-talstradition och ger den samtida klädedräkt i sina utsökta figuriner. Linnea Rygaard låter i sitt måleri betraktaren blicka ned i labyrintiska konstruktioner..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Tallén, Rygaard

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Detaljrika, figuriner, berättar, egna, historier

Fler nyheter från SvD

SvD - 2 minuter sedan

Protestvåg i Iran efter höjda matpriser

Matpriserna har blivit dyrare för den redan hårt ekonomiskt ansatta befolkningen i Iran.Det blev gnistan som inledde en protestvåg mot regimen i flera iranska städer. Som svar har internettillgången släckts ned på flera håll, och säkerhetsstyrkor rapporteras ha skjutit skarpt mot demonstranterna..

SvD - just nu

Nato 4.0 väntar Sverige

Nato är en organisation i ständig förändring. Sverige träder in i ett läge där alliansen genomgått tre faser. Nu kan det vara dags för Nato 4.

SvD - 1 timme sedan

En död och många skadade efter tyska tornador

Förödelsen är enorm efter att tre tornador dragit fram i västra Tyskland. Minst en person har omkommit och över 50 har skadats, rapporterar tyska medier..

SvD - 30 minuter sedan

Budskapet: ”Måste ta den onda medicinen ibland”

En lönespiral som eldar på inflationen går att undvika – men då måste löntagarna släppa kraven på kompensation i lönekuvertet. Det säger Svenskt Näringslivs nya chefsekonom Sven-Olov Daunfeldt. .

SvD - 1 timme sedan

När göken gal och rapsen vajar ser jag ”fredens hav”

Vid midnatt går fullmånen över i orange. Ett märkligt naturfenomen som signalerar en ny tid och som leder mina tankar till den orangea revolutionen i Ukraina..

SvD - 2 timmar sedan

Kina: Covidnegativa skickas till karantän

Tusentals invånare i Peking som testat negativt för coronaviruset har tvångsförflyttats till karantänhotell på grund av ett antal nya sjukdomsfall..

SvD - 1 timme sedan

En ö i beredskap förbereder sig för högsäsong

Gotland har hamnat i strålkastarljuset med sin viktiga militärstrategiska position och den ryska hotbilden.Samtidigt som ön ökar beredskapen förbereder sig Gotland inför turistsäsongen.– Vi följer vad som händer och är förberedda på att ställa om snabbt, säger Frida Ganshed, vd för Gotlands besöksnäring..

SvD - 2 timmar sedan

Franskan flyter bäst för introverta

En del lyckas i vuxen ålder lära sig ett nytt språk till fulländning - inget i talet antyder att de har ett annat modersmål.Men hur når man dit? En ny studie pekar på att personligheten har oväntat stor betydelse..

SvD - 2 timmar sedan

Intrikat och brutalt om Mellanösterns konflikter

Det vilar en ödesmättad stämning över Hrair Sarkissians folktomma fotografier. De vardagliga miljöerna borde sjuda av liv. Istället får vi en känsla av platser frusna i en oändlig tomhet..

SvD - 2 timmar sedan

Är det trendigt med diagnos-tv?

PODD | I onsdags var det premiär för ”Love on the spectrum US”, där personer med autism letar efter kärleken. Rättvist med representation – eller ett cyniskt drag? I veckans ”Dagens story: Tv-kollen” tycker Elias Björkman och Tove Norström ganska olika om hur diagnoser gestaltas i tv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.