ETF-marknaden > Ekonomi

Tuesday, 17 May, 07:36

Liknande nyheter

Taggar: DJAM, ETF, följer, Dow, Jones, Industrial, Average

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 20 timmar sedan

Information angående Valour Terra (LUNA) SEK

Valour är emittent av värdepapperen Valour Terra (LUNA) SEK (ISIN: CH1114178804) som är upptagna till handel på NGM. NGM har ålagt handelsstopp i dessa värdepapper eftersom börsen, såvitt Valour känner till, gjort bedömningen att det inte längre fanns skäl att anta att en ordnad funktion av marknaden kan förväntas beträffande värdepapperen mot bakgrund av utvecklingen beträffande värdepapperen och den underliggande tillgången. Ett skäl för ett beslut att avbryta handeln kan till exempel vara att förhindra att ytterligare investerare tar positioner under rådande omständigheter.

ETF-marknaden - 10 timmar sedan

Positiva nyheter för kryptosektorn från Tyskland

Mitt i turbulensen på marknaderna har det kommit några betydande positiva nyheter från Tyskland, det är positiva nyheter för kryptosektorn. I mitten av förra veckan gav det tyska förbundsfinansministeriet (BMF) en uppdatering om skattebehandlingen av vinster från virtuella valutor och andra tokens. Som ett resultat kommer vinster från Crypto ETCs i Tyskland nu att behandlas skattefria efter ett års innehavsperiod.

ETF-marknaden - 11 timmar sedan

Laddningsinfrastruktur för elbilar kommer att överlåtas till den privata sektorn

Solactive AG säger att ”utbyggnaden av laddningsinfrastruktur för elbilar kommer att överlåtas till den privata sektorn” Konrad Sippel, analysgschef på Solactive AG, talade om att HanETF listar världens första elektriska laddnings-ETF. Sippel sa att år 2040 kommer nästan 60 procent av fordonen på vägen att vara elektriska, så laddningsinfrastruktur och laddningspunkter kommer att vara viktiga. Solactive är en tysk leverantör av finansiella index som utvecklar, beräknar och marknadsför kostnadseffektiva index över flera tillgångsklasser, inklusive aktie-, ränte- och råvaruindex.

ETF-marknaden - 15 timmar sedan

Grayscale Investments lanserar första europeiska fond

Grayscale Investments®, världens största förvaltare av digital valuta, tillkännagav idag sin första europeiska fond, Grayscale Future of Finance UCITS ETF (ticker: GF0F), kommer att noteras på London Stock Exchange (LSE), Borsa Italiana och Deutsche Börse Xetra. GF0F kommer också att passporteras för försäljning över hela Europa. GF0F spårar investeringsresultatet för Bloomberg Grayscale Future of Finance Index och strävar efter att erbjuda investerare exponering mot företag i skärningspunkten mellan finans, teknik och digitala tillgångar – företag som bygger den digitala ekonomin – allt genom den välbekanta ETF-omslaget.

ETF-marknaden - 17 timmar sedan

RS2U ETF följer Russell 2000 indexet i dollar

AMUNDI RUSSELL 2000 UCITS ETF (RS2U ETF) försöker replikera så nära som möjligt utvecklingen av Russell 2000 Index nettoutdelning återinvesterad (i USD, nettoavkastning), oavsett om trenden stiger eller faller. Denna ETF gör det möjligt för investerare att dra nytta av en exponering mot 2000 småbolagsaktier noterade på den amerikanska marknaden. Beskrivning av Amundi ETF Russell 2000 UCITS ETF USD Amundi ETF Russell 2000 UCITS ETF USD investerar i aktier med fokus på Small Cap, USA.

ETF-marknaden - 19 timmar sedan

ULE ETF dubbla dagliga avkastningen på valutaparet EURUSD

ProShares Ultra Euro (ULE ETF) ger 2x den dagliga utvecklingen av avistapriset i euro mot den amerikanska dollarn. ProShares Ultra Euro (ULE ETF), som noteras på NYSEArca är en utdelande ETF. Denna börshandlade fond kommer med en årlig förvaltningskostnad på 0,95 procent.

ETF-marknaden - 21 timmar sedan

SBRT ETC ger den omvända avkastningen på priset på Brent Crude Oil

WisdomTree Brent Crude Oil 1x Daily Short (SBRT ETC) är utformat för att göra det möjligt för investerare att få en ’kort’ exponering mot en totalavkastningsinvestering i Brent råoljefuturesavtal genom att spåra Bloomberg Brent Crude Oil SL -index (”Index ”) och ger en säkerhetsavkastning. En daglig kort exponering innebär att produkten är utformad för att återspegla minus en gånger den dagliga procentuella förändringen i indexnivån. Till exempel, om indexet skulle stiga i värde med 5% på en viss dag, är produkten avsedd att minska i värde med 5% den dagen (minus avgifter och kostnader).

ETF-marknaden - Igår: 04:00

USSRIC ETF socialt ansvariga investeringar från USA hedgade i CHF

UBS ETF (IE) MSCI USA Socially Responsible UCITS ETF (hedged to CHF) A-acc (USSRIC ETF) har investeringsmålet att replikera pris- och avkastningsutvecklingen för MSCI USA SRI Low Carbon Select 5 % Emittenttak 100 % säkrad till CHF Total Return Net Index efter avgifter. Fonden investerar i allmänhet i aktier som ingår i MSCI USA SRI Low Carbon Select 5 % Emittenttak 100 % säkrade till CHF Total Return Net Index. Bolagens relativa viktning motsvarar deras viktning i index.

ETF-marknaden - Igår: 20:00

Online iGaming-marknaden förväntas nå över 127 miljarder dollar år 2027

Trots att spelbranschen på nätet, Online iGaming-marknaden, inte alls varit lika populär som det landbaserade alternativet som den är baserad på, började saker och ting sakta förändras. Det fanns inte så många vadslagningsoperatörer att välja på, men idag kan vissa människor utnyttja hundratals spelsajter. Faktum är att Betenemy uppger att kasinobranschen växer för varje dag eftersom nya iGaming-företag öppnar sina dörrar för kunder över hela världen.

ETF-marknaden - Igår: 18:30

MANA ETP är ett lätt sätt att investera i Decentraland

21Shares Decentraland ETP (Ticker: MANA ETP) försöker spåra Decentralands investeringsresultat. Mål MANA är designat för att ge investerare det enklaste och säkraste sättet att investera i MANA, där användare kan köpa och sälja fastigheter, samt utforska, interagera och spela spel i en delad virtuell värld. Värdepapperisering 21Shares ETP är tillgänglig som aktier på en större börs utan att någon speciell inställning behövs.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.