SR > Nyheter

Friday, 27 May, 16:38

SR - 29 jan 22 kl. 01:01

USA ska skicka soldater till Östeuropa inom kortUSA kommer i närtid att skicka fler soldater till östra Europa, det säger president Joe Biden.Bakgrunden är det spända läget som uppstått när Ryssland laddat upp med militära styrkor längs den rysk-ukrainska gränsen.Men Biden poängterade för reportrar i USA att det rör sig om ett mindre antal soldater som ska sändas österut..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Östeuropa, Europa, Joe Biden, Ryssland, Biden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USAska , skicka, soldatertill , Östeuropainom , kort

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Efter pandemin – nu får Martina äntligen säga ”Ja”

Efter pandemin verkar det nu vara proppen ur vad gäller bröllop.Antalet som ansökt om hindersprövning hos Skatteverket i april är 34 procent högre än i fjol.”Det ska bli jättekul, konstigt, man har inte fattat det än”, säger Martina Bodin som ställde in sitt bröllop på grund av pandemin 2020, och nu äntligen får gifta sig..

SR - 1 timme sedan

Linde om turkiska anklagelser: Saknar grund

Nu kommenterar utrikesminister Ann Linde turkiska mediauppgifter om att svenska politiker representerar terrororganisationen PKK.Ann Linde skriver på twitter att det är allvarliga anklagelser som saknar all grund. "Våldet, terrorismen och extremismen har ingen plats i vårt demokratiska samhälle", fortsätter utrikesministern.

SR - 1 timme sedan

Kina på charmoffensiv bland önationer

Kina vill sluta ett omfattande regionalt säkerhets- och samarbetsavtal med tio Stillahavsnationer som skulle öka Pekings inflytande i Stillahavsregionen.Avtalet liknar det som Kina nyligen slöt med Salomonöarna som bland annat innebär ett militärt samarbete. Uppgifterna om det nya avtalet oroar Australien och Nya Zeeland som menar att ett större kinesiskt inflytande i området skulle kunna destabilisera hela regionen..

SR - 2 timmar sedan

Granbarkborren på frammarsch igen

Granbarkborren har sedan den torra sommaren 2018 fått stor spridning i Sverige. Borren gräver sig in i barken vilket får till följd att granarna dör.Förra året dödades över 8 miljoner kubikmeter skog av granbarkborren och Mattias Sparf på skogsstyrelsen bedömer att borrarna kommer öka även i år.

SR - 3 timmar sedan

Stort gap att nå globala miljömål: ”Svaga punkten är implementering”

Tusentals deltagare från hela världen samlas snart i Stockholm för att fira 50 års globalt miljöarbete.Den första globala konferensen i Stockholm år 1972 ledde till en rad olika FN-organ och hundratals olika mål för miljö och hållbar utveckling.Utfallet är magert, ca 1/10 av målen har nåtts, det saknas resurser för genomförande, enligt Stockholm Environment Institute..

SR - 3 timmar sedan

Upptrappning i Ukraina: ”Avgörande vad som händer de närmaste dagarna”

I Ukraina utsattes staden Dnipro under fredagen för en ny raketattack med tio döda, sent i torsdags kväll besköts även Kiev och Charkiv med ryska missiler, med nio dödsoffer som följd.Den svåraste situationen råder just nu i Donbasområdet där det pågår hårda strider om flera städer och byar, och där Ryssland har tagit flera byer, säger Ekots Rysslandskorrespondent Maria Persson Löfgren.I attacken i Dniepro användes en typ av robotmissiler med väldigt lång räckvidd, som inte har använts mycket förut.

SR - 4 timmar sedan

Åklagaren: ”Bevisningen i nuläget stark”

Efter gårdagens våldsdåd i Mälarhöjden i Stockholm – då en kvinna och ett litet barn utsattes för dödligt våld – är nu en man i 40-årsåldern anhållen, misstänkt för mord.Mannen är släkt med offren, och det ska enligt uppgift finnas stark bevisning mot honom – åklagare Ingrid Viklund vill inte närmare kommentera hur bevisningen ser ut men konstaterar att den räcker för att anhålla honom på den högre misstankegraden."Bevisningen är i nuläget så stark att man bedömts att han är misstänkta på sannolika skäl", säger hon..

SR - 4 timmar sedan

Svenska politiker pekas ut som terrorister i turkisk media

Tidningen Turkiye Gazetesi har pekat ut fem svenska politiker och anklagar dem för att samarbeta med den kurdiska organisationen PKK, som är terrorklassad av både Turkiet och EU.Evin Incir som sitter i EU-parlamentet för Socialdemokraterna är en av de utpekade och hon säger att hon är ”sårad och förbannad över de lögner som sprids.”Yavuz Baydar, turkisk journalist och krönikör på SvD, säger att publiceringarna saknar grund..

SR - 4 timmar sedan

Klarnas VD: Investerare har blivit allt mer kortsiktiga

Det svenska techbolaget för betaltjänster Klarna har på grund av stora förluster tvingats varsla 10 procent av sina anställda och bolagets VD, Sebastian Siemiatkowski, riktar nu kritik mot investerares kortsiktighet som "otroligt negativ".Klarna som under det första kvartalet 2022 gjorde en förlust på 2,5 miljarder kronor har sjösatt ett omfattande sparpaket som innebär att 10 procent av deras personalstyrka tvingas lämna bolaget.Sebastian Siemiatkowski menar att investerare som placerar pengar i företag gått från att vara långsiktiga premiera tillväxt till att nu bli mer kortsiktiga och fokusera mer på vinster..

SR - 5 timmar sedan

Därför skickade vårdföretag dina uppgifter till Facebook

Det svenska vårdföretaget Krys tjänst för digitala patientsamtal, Kry Connect, har läckt läkares och patienters telefonnummer och mejladresser till Facebook. Det visar Ekots granskning.Kry har nu stoppat överföringarna och anmält händelsen till Integritetsskyddsmyndigheten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.