SVT > Inrikes

Saturday, 28 May, 03:49

SVT - 28 jan 22 kl. 22:30

SKB:s vd om kärnbränslet: ”Jag känner mig väldigt trygg”Under torsdagen sa regeringen ja till slutförvar av använt kärnbränsle. Det innebär att Svensk kärnbränslehanterings (SKB) ansökan om ett slutförvar 500 meter ner i urberget i Forsmark nu kan bli verklighet. SKB:s vd Johan Dasht gästade Morgonstudion för att kommentera beslutet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SKB, Svensk, Forsmark, Johan Dasht, Morgonstudion

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SKB:svd om , kärnbränsletJag , kännermig , väldigt, trygg

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Josephine fångade rekordfisk: ”Hade träningsvärk”

242 centimeter lång och troligen omkring 200 kilo tung. Josephine Eriksson är nu den kvinna som fått den största hälleflundran på kroken..

SVT - 4 timmar sedan

Ny strid om vattenkraften – här läggs småkraftverken ner

Vattenkraftens nya miljöomprövning har redan stött på patrull. Flera oppositionspartier vill att regeringen pausar prövningarna för att inte för mycket elkraft ska försvinna. Men en tredjedel av kraftverksägarna i första prövningsomgången som har ansökt om pengar från Vattenkraftens miljöfond har ansökt om att få lägga ner..

SVT - 17 timmar sedan

SMHI varnar för kraftigt regn på flera håll i landet

Det väntas kraftiga skurar i eftermiddag, bland annat i delar av Uppsala och Stockholms län. SMHI varnar för att regnet kan leda till översvämningar..

SVT - 18 timmar sedan

Problem med att ringa 1177

1177 Vårdguiden har för närvarande tekniska problem som drabbar telefonlinjen, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

SVT - 20 timmar sedan

Kraftiga nedskärningar när biståndet bantas med 6,9 miljarder

Stödet till arbetet för mänskliga rättigheter, demokrati, hållbar utveckling och flera andra områden minskar kraftigt när regeringen styr om pengar till kostnader i Sverige för mottagandet av ukrainska flyktingar. I dagarna lämnar Sida besked om vilka områden och organisationer som får sammanlagt 6,9 miljarder kronor mindre..

SVT - 20 timmar sedan

Vårdtjänsten Kry Connect läckte persondata till Facebook

Mötestjänsten Kry Connect, som kopplar ihop patienter och vårdpersonal, har vid flera tillfällen skickat patienters mejl och telefonnummer till Facebook trots att användaren sagt nej till detta. Det avslöjar Sveriges Radio Ekot. Kry har nu anmält sig själva till Integritetsskyddsmyndigheten..

SVT - 22 timmar sedan

27 maj: Nattens nyheter

SVT - Igår: 22:30

Allbright: Missförhållandena kan vara tecken på företagskultur

Två nyckelpersoner på säkerhetsföretaget Securitas har i hemliga inspelningar berättat om återkommande bordellbesök i Spanien. Samtidigt är bara två av 14 toppchefer inom företaget kvinnor. Jämställdhetsstiftelsen Allbright menar att den här typen av missförhållanden ofta handlar om en företagskultur.

SVT - Igår: 22:30

Institutet mot mutor: Allvarligt med korruption i offentlig sektor

Korruption som riktar sig mot offentlig sektor är skadlig och riskerar att urholka förtroendet för demokratin, menar Hayaat Ibrahim, generalsekreterare för Institutet mot mutor.   – Den offentliga sektorn är en väldigt trygg avtalspart, det rör sig ofta om stora pengar och långa kontrakt. Det finns ett incitament till att vilja ge olika typer av otillbörliga förmåner för att vinna en upphandling, säger hon.

SVT - Igår: 21:22

Det här vet vi om apkoppor

Flera fall av det sällsynta viruset apkoppor har upptäckts i USA och Europa. Men hur farligt är det egentligen, hur smittar det och riskerar vi en ny pandemi? SVT reder ut vad vi vet och vad vi inte vet om apkoppor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.