Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 17 June, 02:04

Cornucopia - 26 apr 21 kl. 12:35

Andersson vs Damberg som nä(S)ta partiledare: Tydlig skillnad vänster - högerUtfallet i söndagens enkät om vem du föredrar som nästa partiledare för Socialdemokraterna efter Stefan Löfven är tydligt till fördel för Magdalena Andersson eller Mikael Damberg, medan det bara är de som röstar på V eller MP som alls kan tänka sig Anders Ygeman som nästa partiledare, och då föredrar de ändå Magdalena Andersson som tydligen är att betrakta som en vänsterkandidat. Överlag finns det en tydlig trend i partiledarsympatierna vänster - höger.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Damberg, Socialdemokraterna, Stefan Löfven, Magdalena Andersson, Mikael Damberg, MP, Anders Ygeman, Andersson, KD, SD, Socialdemokraternas, Ygeman, %Mikael Damberg, %Ardalan Shekarabi, %Lena Hallengren, %Anders Ygeman, %Ibrahim Baylan, %ygeman, Vi, Saltkråkan, Shekarabi

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anderssonvs , Dambergsom , nä(S)ta, partiledare, Tydlig, skillnad, vänster, höger

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 12 timmar sedan

Folkhälsomyndighetens råd förlängs september ut - jobba hemma, stanna hemma om sjuk, undvik trängsel, tvätta händerna, mask i kollektivtrafik

"Tvätta händerna, håll avstånd!"Folkhälsomyndigheten (FoHM) förlänger sina allmänna råd för att förhindra smitta med Covid-19 till och med den sista september. Det inkluderar att man ska stanna hemma om man har sjukdomssymptom, begränsa nya kontakter, arbeta hemifrån om möjligt, hålla avstånd till andra, undvika trängsel och resa så säkert som möjligt.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Vad skiljer komplementbostadshus och komplementbyggnad?

När nu komplementbostadshus ("Attefallshus") ska bli bygglovspliktiga enligt bygglovsreformförslaget men komplementbyggnader av samma storlek ska förbli bygglovsfria är frågan vad som skiljer dem åt? Komplementbostadshuset är inrett som en självständig bostad enligt gängse regler och normer, och avsett som sådan, medan komplementbyggnaden inte är det.BoverketEn komplementbyggnad kan liksom komplementbostadshuset innehålla både kök och badrum, men är bara ett komplement till huvudbyggnaden.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Börserna ner i Asien på onsdagsmorgonen efter att USA backade - Burry: "Största spekulationsbubblan någonsin"

Börsnedgångar dominerar i de asiatiska tidszonerna under morgonen efter att USA backade igår. Även Stockholm stängde negativt på tisdagen.Mu!

Cornucopia - 16 timmar sedan

Finansinspektionen granskar Spiltans värderingar av sina fondinnehav

Finansinspektionen (FI) skickade i måndags ut ett mycket ovanligt pressmeddelande om att man ska granska det så kallade fondbolaget Spiltans rutiner för värdering av tillgångar. Detta antagligen på grund av att bolaget stängde handeln i sina två räntefonder under lång tid förra året. Till Dagens Industri säger Spiltan att det inte är något konstigt att granskas av FI.

Cornucopia - Igår: 16:22

Regeringen avfärdar V:s hot om misstroende - det finns inget förslag att dra tillbaka

Vänsterpartiet bröstar upp sig om en misstroendevotering mot regeringen om den går vidare med JÖK:ens meningslösa förslag om hyresreform. Regeringen bemöter nu detta i en presskonferens efter V:s hot om att fälla regeringen inom 48 timmar.Även Rosenbad är under ombyggnad Ställföreträdande statsminister Morgan Johansson (S) försvarar friare hyror i nyproduktion med att kompromissen mellan S+MP+C+V även inkluderar stöd för nybyggande av hyresrätter.

Cornucopia - Igår: 13:57

K-Rauta varnar för stora prishöjningar på tryckt virke - slut på lagren hos sågverken

I ett utskick till sina proffskunder varnar byggvaruhandelskedjan K-Rauta för förestående stora prishöjningar på impregnerat virke. Detta då sågverken nu håller på att få slut på sina lager. Även leveranser av annat virke och byggmateriel är begränsat och priserna kan väntas öka ytterligare från redan höga nivåer.

Cornucopia - Igår: 11:19

Bygglovsreformen - slutet för friggeboden - särskilt på landet - länge leve det större Stenevihuset

Den föreslagna bygglovsreformen kan de facto innebära slutet för friggeboden, som särskilt på landet egentligen inte kommer ha något särskilt status längre. Tvärt om kan man bygga betydligt större komplementbyggnader, så länge de inte är permanentbostäder, upp till 30 m2 inom detaljplan och upp till 50 m2 utanför. Bloggarens gäststuga 15 m2 med nya spröjs från Finaspröjs (mer om det i senare inlägg)Friggebodarnas bygglovsfrihet handlade ursprungligen om 10 m2, men utökades sedan till 15 m2 i början på milleniet.

Cornucopia - Igår: 09:22

Landsbygden och gårdar stora vinnaren på bygglovsreformens lättnader - men Attefallshus och Bolundare dör med bygglovskrav

Landsbygden utanför detaljplan och gårdar blir den stora vinnaren på bygglovsutredningens reformförslag om kraftigt lättade bygglovskrav för småhus, även om det även blir lättnader inom detaljplan. Däremot dör i praktiken antagligen Attefallshus och Bolundare då dessa beläggs med bygglovskrav, varför man lika gärna kan börja bygga större hus om det ändå ska sökas bygglov, has kvalitetsansvarig och alla andra formella krav. Vinnare, eller inte riktigt - samlad bebyggelse på bilden Bygglovsutredningen ska nu ut på remiss, men blir allt annat lika ett lagförslag 2022 och ska om klubbad börja gälla 2023.

Cornucopia - Igår: 08:24

Nytt svenskt börsrekord på måndagen - positiv tisdagsmorgon i Asien

Gårdagen levererade ett nytt svenskt börsrekord och även börsrekord i USA såväl för S&P-500 som Nasdaq 100. Den muntra stämningen fortsätter i de asiatiska tidszonerna under morgonen.Sverige.

Cornucopia - I förrgår: 14:29

Volvos elbil har floppat i Sverige - blir elbilarna slutet för Volvo Car?

"A:et i varumärket Volvo står för aerodynamik."Volvo Cars elbil Volvo XC40 Recharge har floppat i Sverige och hittas först på nionde plats bland årets sålda elbilar, trots att den är ny och borde åtföljas av hög efterfrågan. När man till ett Teslapris lyckas leverera en småbil med litet batteri, hög förbrukning och låg räckvidd, medan konkurrenterna ligger på nästan halva priset så kan man fundera på om elbilarna inte riskerar bli slutet för Volvo Car?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.