News55 > Nyheter

Tuesday, 17 May, 06:26

News55 - 26 jan 22 kl. 15:36

Dödsdomar efter våld mellan folkgrupperEn domstol i västafrikanska Guinea har dömt 17 personer till döden efter konflikter mellan folkgrupper i den sydöstliga staden Macenta. Minst elva personer dödades i våldsamheterna i december 2020. De anklagade dömdes i sin frånvaro. Anklagelserna rörde. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Guinea, Macenta

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dödsdomarefter , våldmellan , folkgrupper

Fler nyheter från News55

News55 - 30 minuter sedan

Lita på dina sinnen och minska matsvinn

En genomsnittlig svensk familj kastar mat för flera tusen om året. Matsvinnet är också en av våra värsta klimatbovar. Och ofta är det ren okunskap som gör att maten hamnar i soporna.

News55 - 30 minuter sedan

Klädpriserna kan öka kraftigt i höst

Priserna på kläder kan öka kraftigt i höst. Rekordpriser på bomull gör att handeln riskerar en höjning på upp till 20 procent, rapporterar Ekot. – Priserna kan gå upp 15–20 procent, säger Cecilia Tall, generalsekreterare på branschorganisationen Teko ti….

News55 - 45 minuter sedan

Guide: Sverige möter Storbritannien i VM

Munsbit eller en obehaglig överraskning? Storbritannien är nästa motståndare i VM-gruppspelet, där Tre Kronor jagar tredje raka segern. Här är förutsättningarna: Vad: Ishockey-VM, grupp B.

News55 - 45 minuter sedan

Mystiskt försvunnen i 20 år – lyra tillbaka

Efter att ha varit försvunnen i två decennier dök en lyra av brons plötsligt upp i Halmstad igen förra våren. Nu har den renoverats och fontänskulpturen "Musikens källa" som lyran är en del av har åter fyllts med vatten. Både vem som stal lyran en somma….

News55 - 1 timme sedan

Oväntat hårt pandemibakslag för Kina

Kina drabbas oväntat hårt av nolltoleransen mot covid-19 och nedstängningar. Svenska bolag i landet vittnar om hur problemet drabbar försäljning, leveranser och produktion. "Många bolag påverkas av pandemihanteringen, och det kan vara svårt att finna lö….

News55 - 1 timme sedan

Neddragning i skidlandslaget: ”Var går gränsen?”

Skidlandslaget tvingas spara och drar ned en halvtidstjänst på tränarsidan. Det är inte vad Stefan Thomson, ny ansvarig damtränare, hade önskat sig. – Var går gränsen innan det påverkar verksamheten?

News55 - 1 timme sedan

USA lättar på regler gentemot Kuba

USA lättar på sina restriktioner gentemot Kuba, meddelar USA:s utrikesdepartement. "Det kubanska folket står inför en aldrig tidigare skådad humanitär kris och vår politik kommer fortsätta att fokusera på att stärka kubanska folket för att hjälpa dem sk….

News55 - 1 timme sedan

Oenighet om kurdiska grupper skaver i Natofrågan

Turkiets terroristutspel i frågan om Sveriges Natomedlemskap bygger på en lång tids konflikt – och begreppsförvirring. I gråzonen kring vilka grupper som ska betraktas som terrorister har Natoländer redan hamnat på varsin sida av slagfältet. Sverige och….

News55 - 1 timme sedan

Veronica Maggio har ett nytt perspektiv

Ny skiva och nytt perspektiv. Nu släpps Veronica Maggios sjunde album "Och som vanligt händer det något hemskt". – Jag är kanske inte riktigt sådär hjälplös och deppig som tidigare, säger hon.

News55 - 1 timme sedan

Nya utmaningar för vapenexport som Natomedlem

Ett Natomedlemskap skulle inte förändra spelreglerna gällande svensk vapenexport. Däremot kan det finnas utmaningar när det gäller försäljningar till andra Natoländer, bedömer flera experter. Beslutet är taget – regeringen skickar in en ansökan om ett s….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.