SR > Nyheter

Saturday, 21 May, 17:11

SR - 26 jan 22 kl. 15:22

Kravet: Tillsätt försvarsberedningen på nyttInför eftermiddagens partiledarsamtal om säkerhetspolitiken vill de tidigare borgerliga allianspartierna samt Sverigedemokraterna att försvarsberedningen, där representanter för riksdagspartierna brukar förbereda de stora försvarspolitiska förslagen, tillsätts på nytt.Då skulle en snabb säkerhetspolitisk analys kunna göras och sedan förslag läggas om att exempelvis köpa in ammunition. Det skulle vara en signal om att Sverige förstärker sitt försvar i den osäkra säkerhetspolitiska situationen menar partierna.Liberalernas försvarspolitiske talesperson Allan Widman tror att detta skulle kunna göras klart under våren med budgetbeslut i höst och han hoppas att regeringen lyssnar..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverigedemokraterna, Sverige, Allan Widman

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kravet, Tillsätt, försvarsberedningen, nytt

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Erdogan: “Sveriges stöd till terrororganisationer måste upphöra”

Turkiets president Erdogan ska under dagen ha samtalat med statsminister Magdalena Andersson. Erdogan ska enligt medieuppgifter i Turkiet ha krävt att Sverige lyfter sitt vapenembargo mot Turkiet. Turkiet hävdar att Sverige skyddar medlemmar av kurdiska PKK.

SR - 1 timme sedan

Labour tar över i Australien efter nio års konservativt styre

Det var en väntad seger, rapporterar Peder Gustafsson från Melbourne.Det kommer att dröja flera dagar innan regeringsbildningen är klar eftersom Labour inte fick egen majoritet utan måste luta sig mot oberoende invalda.Den stora anledningen enligt många analytiker premiärministern Scott Morrisons personlighet.

SR - 4 timmar sedan

Finanspolitiska rådets ordförande varnar för sämre ekonomiska tider

Trots att ekonomin är i balans efter pandemin fortsätter både regeringen och oppositionen att lägga expansiva krigsbudgetar på delvis lånade pengar. Regeringens motiv för att spränga utgiftstaket övertygar inte Finanspolitiska rådet som presenterade sin årliga rapport i veckan. Hur allvarligt ser ordförande Lars Heikensten på att regeringen bryter mot de finanspolitiska reglerna?

SR - 4 timmar sedan

Luhanskguvernör: Kommer lyckas att ta tillbaka Ukraina

Rysslands försvarsminister hävdade igår att ryska styrkor snart har kontroll över hela Luhansklänet i östra Ukraina. De senaste dagarna har hårda strider pågått kring den strategiskt viktiga staden Severodonetsk. Luhanskregionens guvernör, Sergij Gajdaj, är övertygad om att en ukrainsk motoffensiv kommer..

SR - 5 timmar sedan

USA och Sydkorea trappar upp militärövningar efter ökat hot från Nordkorea

Under en gemensam pressträff meddelade USA:s och Sydkoreas presidenter att länderna trappar upp sina gemensamma militärövningar efter ökat hot från Nordkorea.USA uppmanade Nordkorea att skrota sina kärnvapen, och om man gör det är dörren till dialog öppen. USA har erbjudit humanitärt stöd och vaccin till Nordkorea, som hanterar ett omfattande covid-19-utbrott just nu, men inte fått svar..

SR - 7 timmar sedan

Kristersson: Ta bort passhanteringen från polisen

Passhanteringen borde lyftas från polisen och istället hanteras av andra myndigheter. Det skriver Moderatledaren Ulf Kristersson och Bengt Svenson, gruppledare för Moderaterna Söderköping och tidigare rikspolischef, i en debattartikel i Expressen.Bakgrunden är bland annat de långa väntetiderna för att få ett pass.

SR - 7 timmar sedan

Tidigare riksbankschefen: Oroad för sämre ekonomiska tider

Den tidigare riksbankschefen och finanspolitiska rådets ordförande Lars Heikensten varnar för sämre ekonomiska tider i Ekots Lördagsintervju. Han beskriver hur vi precis efter pandemin fått ett krig i Europa och den högsta inflationen i Sverige på trettio år.”Det ska till mycket klokskap och en hel del tur om vi ska undvika stor bekymmer framöver”, säger han..

SR - 8 timmar sedan

Rättegången mot svenske Ola Bini förlängs igen

Igår skulle domen falla men domarna meddelade att rättsprocessen fortsätter.Ola Bini, som är anklagad för dataintrång, säger till vår korrespondent i Latinamerika att han känner en stor frustration.Rättegången mot Ola Bini startade i januari i år, förhandlingarna har avbrutits flera gånger och i måndags startade det som skulle bli, men inte blev, den sista fasen..

SR - 10 timmar sedan

Ryska gasleveranser stoppade till Finland

Ryska Gazprom har på lördagsmorgonen stoppat sina gasleveranser till Finland. Uppgifterna bekräftas av finska systemoperatören Gasgrid, enligt nyhetsbyrån Reuters. Det är den senaste eskaleringen i konflikten med flera västländer om hur den ryska gasen ska betalas..

SR - 10 timmar sedan

Nu går Australien till val: ”Ett race mellan de två dominerande partierna”

I dag går Australien till parlamentsval. Valet domineras av de två stora partierna, det styrande The Liberals och oppositionspartiet Labour. En utveckling som inte alla väljare är nöjda med.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.