PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 17 May, 06:51

PrivataAffärer - 26 jan 22 kl. 14:52

Pimco: Överdriven oro för inflationen”Under de senaste veckorna har vi försökt framhäva att inflation kan vara en story i backspegeln och när man ser sig noga omkring så finns det tecken på att situationen förbättras under 2022”, skriver hon med tillägg att det gör mer drastiska och skadliga drag från Fed mindre troliga. Strategen påpekar att det i just nu är många marknadsaktörer som oroas för att inflationen kan hamna bortom kontroll och kräver aggressiva åtgärder från Fed. Hon har noterat aktörer som tror på 50-punktershöjningar från Fed. Sådana starka Fed-aktioner befaras dra upp räntor och i värsta fall även döda den ekonomiska tillväxten. Även om tillväxtaktier har drabbats värst så har aktiemarknaden generellt sett gått svagt.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Fed, USA, Sundstrom, Pimco

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pimco, Överdriven, oroför , inflationen

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Twitters aktie nu lägre än innan Musks intåg

Den 1 april (en fredag) var kursen 39:31 dollar och på måndagen stod Twitter-aktien runt klockan 20 på strax under 38 dollar efter en nedgång på drygt 7 procent. Sen årsskiftet är aktien ned 12,7 procent. I förra veckan twittrade Elon Musk att uppköpet tillfälligt pausats efter rapporter om att fejkkonton utgör mindre än fem procent av användarbasen, något som han ville bekräfta.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Säkra, gröna pengar när omvärlden skakar

Zazz Energy är en katalysator i samhällets omställning till grön energiproduktion. Genom etableringar av avfallsförgasnings- och förbränningsanläggningar som producerar grön el och värme kan bolaget förverkliga länders miljömål.  Under det första kvartalet i år har Zazz Energy omsatt 2,4 MSEK och startat upp sin verksamhet i Grekland.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Landeborn: En något mer defensiv investeringsstrategi

Hon skriver att hushållens köpkraft både i USA och Europa sjunker i takt med allt högre inflation och stigande räntor. ”Det väntas bli en motvind för konsumtionen i år, och det är ett viktigt skäl till att vi nu väljer att skifta fokus i vår sektorsstrategi på 3-12 månaders sikt till att bli mer defensiva. Vi höjer därför bland annat den globala hälsovårdssektorn till en övervikt och lyfter dagligvaror från undervikt till neutral.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

EU: Svensk tillväxt tar fart andra halvåret

BNP-prognosen sänks till +2,3 procent i år och +1,4 procent 2023, från +3,8 respektive +2,0 procent i föregående prognos i februari. Prognosen för HIKP-inflationen höjs samtidigt till +5,3 procent i år och +3,0 procent 2023, från +2,9 respektive +1,9 procent i februariprognosen. Kommissionen noterar att den svenska ekonomin i början av året var på väg mot en ”hälsosam återhämtning” understödd av fundamentala faktorer, som en stark arbetsmarknad, robust lönsamhet i företagen och stark exportorderingång.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Sunt förnuft och fokus på hållbarhet

BLI står för Banque de Luxembourg Investments som tillhör den ansedda privatbanken Banque de Luxembourg. Men BLI det står också för Business-Like Investing, bolagets investeringsfilosofi som Guy Wagner lade grunden till redan i mitten av 1980-talet och som känns mer aktuell än någonsin. – Investeringsfilosofin innebär att alla våra förvaltare ser sig mer som långsiktiga ägare i bolagen än som kortsiktiga placerare.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Strategen: Inflationstoppen närmar sig

”Marknaderna tvekar emellertid fortfarande, och man får räkna med relativt stor osäkerhet och hög volatilitet för flertalet stora tillgångsslag i närtid”, skriver Waldemarsson på Swedbanks placeringssajt Aktiellt. Inflationssiffrorna för april har generellt överraskat på uppsidan, trots högt ställda förväntningar. Till exempel fick förra veckans inflationssiffror från USA marknaden att surna till.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Därför ska du investera i en guld-ETC

Hög inflation, kraftiga och snabba räntehöjningar, Rysslands invasion av Ukraina – det är mycket som skapar oro på världens finansmarknader just nu. Under tider av oro vänder sig fler investerare och privatsparare till ett tillgångsslag som kan fungera som en trygg hamn. – Prisutvecklingen på guld har historiskt sett haft en låg korrelation mot aktie- och obligationsmarknaden och har utvecklats väl under tider av kris och geopolitisk osäkerhet.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Commerzbank: ECB kan höja mer än många tror

”Inflationen kan sjunka tillfälligt under det kommande året om Ukrainakriget inte eskalerar och energipriserna faller tillbaka något igen. Då kan också obligationsräntorna falla igen. Men på längre sikt kommer de sannolikt att bli betydligt högre än vad marknaden för närvarande förväntar sig”, skriver han.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Familjen Persson fortsätter att öka i H&M

Det framgår av Finansinspektionens insynsrapportering. Efter den senaste ökningen äger familjen Persson motsvarande 51,7 procent av kapitalet och 76,5 procent av rösterna i H&M-gruppen, enligt ägardatatjänsten Holdings..

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Ännu en rejäl höjning av bensinpriset

Priset på bensin höjs med 45 öre till 21,93 kr per liter. Därmed har bensinpriset höjts med 1,40 kr per liter sedan förra helgen. Dieselpriset höjs med 35 öre till 23,96 kr per liter vilket är 20 öre dyrare jämfört med förra helgen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.