News55 > Nyheter

Saturday, 28 May, 02:44

News55 - 26 jan 22 kl. 14:40

Stor ökning av smittade och döda i RumänienAntalet smittade i covid-19 i Rumänien tog ett stort kliv upp under onsdagen till nästan 35 000 nya fall, närmast dubbelt så många som dagen före. Det är andra dagen i rad som antalet nya smittade slår rekord i landet. Även antalet döda med covid, 94 pe. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Rumänien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stor, ökningav , smittadeoch , dödai , Rumänien

Fler nyheter från News55

News55 - 45 minuter sedan

Trump: Skolskjutning inte skäl för avväpning

USA:s förre president Donald Trump säger att händelser som den i Uvalde, Texas tidigare i veckan, då en 18-åring sköt ihjäl 19 barn och två vuxna på en skola, inte är skäl att skärpa vapenlagstiftningen. – Existensen av ondska i världen är inte en anled….

News55 - 15 minuter sedan

Ny form av Swish-bedrägerier drabbar butiker

De senaste veckorna har en ny form av bedrägerier uppdagats efter att flera butiker runtom i landet har drabbats. Det handlar om en falsk "Swish-app" som lurar personen i kassan att man har betalat för varorna, rapporterar SVT Nyheter Öst. Enligt Lotta….

News55 - 45 minuter sedan

Trump: Vapen är inte problemet

USA:s förre president Donald Trump säger att händelser som den i Uvalde, Texas, tidigare i veckan, då en 18-åring sköt ihjäl 19 barn och två vuxna på en skola, inte är skäl att skärpa vapenlagstiftningen. – Existensen av ondska i världen är inte en anle….

News55 - 1 timme sedan

Tonåring greps för grovt vapenbrott

En tonårspojke i Uppsala greps på fredagskvällen misstänkt för grovt vapenbrott, skriver polisen på sin hemsida. Polisen larmades till området Gränby klockan 21.23 med anledning av att vittnen observerat en person med ett vapenliknande föremål.

News55 - 1 timme sedan

Synskadade ska få ny röstningshjälp

Regeringen har gett valmyndigheten i uppdrag att tillsammans med statliga forskningsinstitutet Rise ta fram nya hjälpmedel för att personer med synnedsättning ska kunna rösta utan att röja valhemligheten. I nuläget kan synskadade behöva ta hjälp av en n….

News55 - 21 timmar sedan

Protester mötte vapenlobbyns mässöppnande

På fredagen öppnade den årliga vapenmässan i regi av lobbyorganisationen NRA i Houston, omkring 45 mil från Uvalde där 19 barn och två vuxna sköts ihjäl i veckan. Utanför mässan hölls en stor demonstration. Flera personer som skulle ha talat under Natio….

News55 - 4 timmar sedan

Uppåt på Wall Street efter stark vecka

Det fortsatte uppåt på de ledande USA-börserna på fredagen. För första gången på sju veckor stängde Wall Streets ledande index med en veckovinst. Dow Jones industriindex ökade 1,8 procent och det breda S&P500-indexet gick upp 2,5 procent.

News55 - 4 timmar sedan

CAR:s parlament röstar för slut på dödsstraff

Parlamentet i Centralafrikanska republiken röstade på fredagen för att avskaffa dödsstraffet. – Nationalförsamlingen har med stor majoritet röstat för lagen som avskaffar dödsstraffet, sade talman Simplice Mathieu Sarandji till applåder från kammarens l….

News55 - 4 timmar sedan

Ukrainsk ortodox kyrka bryter med Moskva

Den del av den ukrainska ortodoxa kyrkan som fortfarande, formellt sett, är underställd Moskvapatriarkatet klipper banden till den ryska ortodoxa kyrkans ledare patriark Kirill. "Vi motsätter oss patriark Kirill av Moskvas hållning till kriget", skriver….

News55 - 4 timmar sedan

Salehs ”Boy from heaven” får pris i Cannes

Tarik Salehs "Boy from heaven" vinner Prix François Chalais på filmfestivalen i Cannes. Det är först på lördagen som de tunga priserna delas ut – däribland Guldpalmen med de svenska filmerna "Triangle of sadness" och "Boy from heaven" samt danska "Holy….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.