SVT > Ekonomi

Tuesday, 17 May, 06:11

SVT - 26 jan 22 kl. 14:32

Kraftig återhämtning på börsenStockholmsbörsen stiger kraftigt inför kvällens räntebesked från USA:s centralbank Federal Reserve (Fed). Bland vinnarna finns bland annat coronaförlorare, som SAS och Scandic Hotels..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
USA, Federal Reserve, SAS, Scandic Hotels

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftig, återhämtning, börsen

Fler nyheter från SVT

SVT - 18 timmar sedan

Ekonomiprofessorn: ”Vi har ingen bostadsbubbla i Sverige”

Bostadspriserna i Sverige väntas falla sedan Riksbanken nyligen höjde den viktiga styrräntan. Men vi har ingen bostadsbubbla i Sverige som riskerar att spricka, menar Harry Flam, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet. .

SVT - 18 timmar sedan

Prognosen: Så hög är räntan om ett år

I april slopade Riksbanken nollräntan och flaggade för fortsatta höjningar. Swedbanks prognoschef räknar med en dubbelhöjning redan i juni. – Därefter kommer höjningar vid varje efterföljande penningpolitiskt möte fram till april 2023, säger Andreas Wallström i Ekonomibyrån..

SVT - 13 maj 22 kl. 19:29

Efter nedgången: Här är expertens tre börsscenarion

Kommer börsen fortsätta utför? Kommer den vända eller rent av öka? Sparekonomen Maria Landeborn har tagit fram tre olika scenarion för hur börsen kan gå framöver..

SVT - 13 maj 22 kl. 00:42

Oljeföretag tar över Apples börstron

Högre oljepriser till följd av sanktionerna mot Ryssland återspeglas nu i Aramcos aktiepris medan Apple kämpar med logistik och efterfrågan i coviddrabbade Kina – och när börsen stängdes i onsdags kunde Apple inte längre kalla sig för världens mest värdefullla företag.

SVT - 13 maj 22 kl. 00:07

Nationalekonomen: Blir en ganska obehaglig resa framöver

Inflationen skjuter i höjden och svenskarna blir fattigare eftersom pengarna inte räcker till lika mycket. Räntehöjningar kan hjälpa till att dämpa inflationen – men de rår inte på alla ekonomiska bekymmer. – Jag tror att det blir en ganska obehaglig resa framöver, säger nationalekonomen Klas Eklund..

SVT - 12 maj 22 kl. 08:12

Inflationen fortsätter stiga

Inflationen landade på 6,4 procent i april, enligt Statistiska centralbyrån. Det var högre än väntat. I mars låg inflationen på 6,1 procent i årstakt och analytiker hade väntat sig en ökning till 6,2 procent..

SVT - 09 maj 22 kl. 20:17

Rött på börsen – fjolårets uppgång utraderad

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan med en kraftig nedgång i likhet med de ledande europeiska börserna. I Stockholm föll det breda OMXS-indexet 3,3 procent. Därmed är fjolårets hela uppgång utraderad..

SVT - 09 maj 22 kl. 19:17

Amerikansk tobaksjätte i samtal om att köpa Swedish Match

Det amerikanska tobaksbolaget Philip Morris har visat ett intresse av att köpa det svenska tobaksföretaget Swedish Match. Diskussioner har inletts mellan företagen, skriver Swedish Match i ett pressmeddelande. ”Det är inte säkert att ett erbjudande kommer att göras”, skriver företaget..

SVT - 09 maj 22 kl. 18:51

Krigseffekten: Svenskarnas poddlyssnande exploderar

Intresset för poddar har aldrig varit större. Svenskarna toppar listan över världens mest poddlyssnande folk, enligt en undersökning från Statista, och lyssnandet väntas explodera framöver. – Tillväxten har varit otrolig de senaste åren, säger Spotifychefen Johan Seidefors, i Ekonomibyrån..

SVT - 09 maj 22 kl. 18:51

Poddprofilerna: Tryggare bakom betalvägg

Podd-duon Julia Frändfors och Julia Lyskova har sedan 2019 drivit podcasten Daddy Issues. Sedan en tid tillbaka ligger podden bakom betalvägg och är exklusiv för prenumeranter hos Podme, en affärsmodell som allt fler poddare ansluter sig till. – Nu kan vi betala hyra, så det ligger ett annat lugn över podden, säger Julia Frändfors i Ekonomibyrån..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.