SvD > Opinion

Saturday, 28 May, 03:34

SvD - 26 jan 22 kl. 14:15

”Skydda stora stadsnära natur­områden”Att de gröna kilarna i städerna ständigt naggas i kanten av exploatering och blir smalare visar tydligt att ett mer samman­hållet skydd behövs. Det skriver Malin Fijen Pacsay (MP)..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Malin Fijen Pacsay

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skyddastora , stadsnära, natur, områden

Fler nyheter från SvD

SvD - 7 timmar sedan

”Högern bör dumpa Liberalerna”

M, SD och KD borde sluta hålla L under armarna och i stället triangulera partiet på de områden där högern har goda chanser att vinna över L-väljare. Det skriver tre konservativa debattörer..

SvD - 14 timmar sedan

”M ignorerar behoven inom rätts­psykiatrin”

Varför vill Moderaterna förhindra ett tryggare samhälle genom att ignorera behoven inom rätts­psykiatrin för en förbättrad och mer kostnads­effektiv vårdprocess? Det frågar tre debattörer i en replik..

SvD - Igår: 16:30

Sida: Det handlar inte om propaganda

Vi har regeringens uppdrag att beskriva hur våra skattemedel används. Transparens är viktigt och vi informerar både om goda och mindre goda resultat, skriver Sepideh Imani, Sida, i en replik. .

SvD - Igår: 13:30

”Kontrollerna kränker personlig integritet”

Det finns ett stort behov av en rättighetslagstiftning om skydd för den personliga integriteten i arbetslivet. Det är inte lämpligt att varje arbetsgivare själv ska sätta upp reglerna, skriver fackliga ledare i en replik. .

SvD - I förrgår: 19:45

”Fina värderingar får inte bara vara tomma ord”

Gång på gång uppdagas oetiskt beteende i organisationer och företag. Värdegrunder och policies får inte bara vara en sköld man håller upp externt för att slippa kritik, skriver Michaela Ahlberg och Tobias Sturesson. .

SvD - 24 maj 22 kl. 17:57

”Enorm skillnad om reaktorer startas om”

Både kriget mot Putin och klimatomställningen måste få gå före kärnkraftsmotstånd. Det skriver liberala politiker i en slutreplik om att återstarta Ringhals 1 och 2. .

SvD - 23 maj 22 kl. 19:45

KD: Arbetsföra ska inte få försörjningsstöd

Personer som kan arbeta bör flyttas från försörjningsstöd till en statlig dagpenning. När staten tar över ansvaret krävs nya vägar för att minska bidragsberoendet, bland annat hembesök. Det skriver Ebba Busch och Jakob Forssmed, KD.

SvD - 23 maj 22 kl. 10:46

”En fantasi att fossilgas kan främja omställning”

Regeringen måste förbjuda utvinning av fossilgas i Sverige illa kvickt, samtidigt som gasindustrins företrädare behöver öppna ögonen för gasens klimat­påverkan. Det skriver Olivia Linander och Mattias Ahlstedt i en replik..

SvD - 22 maj 22 kl. 19:45

”Vi stärker kontrollen av anställdas bakgrund”

Södertälje inför nu de mest omfattande bakgrunds­kontrollerna av anställda bland svenska kommuner, i syfte att bekämpa system­hotande brottslighet. Det skriver Boel Godner och Elof Hansjons, S..

SvD - 21 maj 22 kl. 19:45

”Populism hotar ett av världens bästa system”

Vi är skyldiga dagens och framtidens pensionärer ett värdigare sätt att hantera pensions­frågan på än den populism­feber som kännetecknar politiken just nu. Det skriver Staffan Ström vid pensions­bolaget Alecta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.