Regeringen > Nyheter

Saturday, 28 May, 11:40

Regeringen - 26 jan 22 kl. 09:23

Prioriterade politikområden i regeringens EU-deklarationOnsdagen den 26 januari presenterade EU-minister Hans Dahlgren regeringens EU-deklaration (länk till talet) för 2022. EU-deklarationen redogör för hur arbetet med regeringens prioriteringar ska bedrivas i EU. Deklarationen följdes av en EU-politisk debatt i riksdagen..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
EU, Hans Dahlgren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 21 timmar sedan

Uppdrag att förbereda handläggning av ärenden om krisstöd

Regeringen ger länsstyrelserna i uppdrag att förbereda arbetet med att handlägga ärenden om regeringens aviserade krisstöd till jordbruks- och trädgårdssektorn samt yrkesfisket med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Uppdraget ska samordnas av Länsstyrelsen i Gävleborgs län. Vid genomförandet av uppdraget ska länsstyrelserna samverka med Statens jordbruksverk (Jordbruksverket) och Boverket..

Regeringen - 20 timmar sedan

Extra EU-toppmöte till följd av Rysslands invasion av Ukraina

Europeiska rådet möts i Bryssel den 30-31 maj. På det extrainsatta EU-toppmötet väntas diskussioner om en rad frågor med bäring på Rysslands invasion av Ukraina. De handlar bland annat om EU:s fortsatta stöd till Ukraina, om energi och livsmedelsförsörjning.

Regeringen - 21 timmar sedan

Svensk förvaltning av europeisk ål ska utvärderas

Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande (Formas) får i uppdrag av regeringen att genomföra en internationell utvärdering av svensk förvaltning av den europeiska ålen. Syftet med uppdraget är att utvärdera om de åtgärder som hittills genomförts är ändamålsenliga åtgärder, vilka som är effektiva och vilka som säkerställer att Sverige långsiktigt kan nå målen i EU:s ålförordning..

Regeringen - 21 timmar sedan

Statsminister Magdalena Andersson håller tal på Veterandagen 29 maj

Söndag den 29 maj 2022 kl.14.30 deltar statsminister Magdalena Andersson och håller tal vid Veterandagsceremonin utanför Sjöhistoriska museet, Stockholm..

Regeringen - 23 timmar sedan

Sverige och Storbritannien stärker samarbete inom life science

Utbildningsminister Anna Ekström träffar idag Storbritanniens minister för vetenskap, forskning och innovation, George Freeman och landets minister för teknologi, innovation och life science, Lord Kamall. I samband med mötet som hålls i London signeras ett samförståndsavtal för området life science. Avtalet bygger vidare på en lång tradition av svensk-brittiskt samarbete och ska främja gemensamma framsteg inom bland annat policyutveckling, tekniska standarder, industriengagemang, forskning, utveckling och implementering av ny teknik och nya behandlingar..

Regeringen - Igår: 11:20

Arbetet för handläggning av jordbrukets och yrkesfiskets krisstöd påbörjas

Regeringen aviserade den 25 april ett utökat krisstöd till jordbruket och yrkesfisket. För att möjliggöra en så skyndsam hantering som möjligt tas nu nästa steg med myndighetsuppdrag för att börja förbereda handläggningsarbetet..

Regeringen - 23 timmar sedan

Ardalan Shekarabi besöker Halmstad och Lerum

Den 30 maj besöker socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi Halmstad och Lerum. Socialförsäkringsministern ska bland annat besöka Pensionsmyndigheten i Halmstad, prata demokrati med eleverna på Lerums gymnasieskola samt göra verksamhetsbesök på Garveriet i Floda..

Regeringen - 23 timmar sedan

Stärkt djurskydd på slakterier genom kamerabevakning

En särskild utredare ska analysera hur kamerabevakning skulle kunna användas för att stärka djurskyddet för de djur som hanteras på slakterier och föreslå hur ett krav på kamerabevakning skulle kunna utformas. Hänsyn ska tas till intresset av att undvika ökad administrativ börda för berörda myndigheter och slakterier..

Regeringen - Igår: 11:00

Statsministern tar emot FN:s generalsekreterare António Guterres

Onsdag den 1 juni tar statsminister Magdalena Andersson emot FN:s generalsekreterare António Guterres. På dagordningen för det bilaterala mötet står den säkerhetspolitiska situationen i Europa efter Rysslands invasion av Ukraina samt återhämtningen från pandemin och den gröna omställningen..

Regeringen - Igår: 10:20

Uppdrag att i samverkan ta fram en myndighetsgemensam plan för att öka utrikes födda kvinnors inträde på arbetsmarknaden

Regeringen ger Jämställdhetsmyndigheten i uppdrag att i dialog med relevanta myndigheter och aktörer genomföra en kvalitativ studie om utrikes födda kvinnor utanför arbetsmarknaden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.