PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 27 May, 17:36

PrivataAffärer - 26 jan 22 kl. 09:14

Nordea: Riksbanken höjer inte förrän 2024Sveriges BNP väntas öka med 3,7 procent i år och 1,7 procent nästa år. ”Svensk ekonomi visar tydliga tecken på att vara överstimulerad och efterfrågan på arbetskraft är den högsta på decennier. Såväl ekonomin som arbetsmarknaden är snart starkare än om pandemin inte hade inträffat”, säger Annika Winsth, Nordeas chefekonom, i en kommentar. Orsaken är en mycket expansiv finans- och penningpolitik trots att många länder ekonomiskt har lämnat pandemin bakom sig. Den svenska inhemska ekonomin är het, med konsumtionslystna hushåll och hög investeringsvilja i näringslivet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
BNP, Annika Winsth, Arbetsförmedlingens, Riksbanken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Riksbanken, höjerinte , förrän, 2024

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Batljan tankar ännu fler SBB-aktier

Köpet gjorde still kursen 26,26 kr och var således värt drygt 13,1 miljoner kr. Ilija Batljans innehav i bolaget uppgår totalt till drygt 3,5 miljarder kr och motsvarar 31,55 procent av rösterna.  .

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Kina ”öppnar” sin obligationsmarknad

PBOC kommer att stötta utländska investerare som investerar på obligationsmarknaden ”direkt eller via” någon annan. Centralbanken lägger vidare fram regler för att underlätta för att utländska institutionella investerare ska kunna investera på den kinesiska obligationsmarknaden.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Danske: Ännu högre lönsamhet i skogen andra kvartalet

I snitt låg de nordiska skogsbolagens rörelsemarginaler på 18 procent under fjolåret. Under det första kvartalet 2022 nåddes en marginal om i snitt 23 procent. ”Allt tyder på att det blir ännu högre lönsamhet under andra kvartalet när effekterna av sanktionerna mot Ryssland ses fullt ut och det högre massapriset och starkare dollarn börjar märkas”, skriver Danske Bank i rapporten.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Trading Direkt: Så har spararna agerat under börsnedgången

  Tobbe Rosén gjorde teknisk analys på ett par techbolag, index, valutor samt ett antal tittarönskemål. Teknisk analys: OMXS30, S&P 500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, Bitcoin, Koppar, Guld, Olja, Fortnox, Millicom, Storytel, Sinch, ChemoMetec, Calliditas, Coegin Pharma, Hexagon, Hexatronic, Kinnevik, Lundbergföretagen, Transtema Group.  .

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Signera årsredovisningen digitalt: Här är fördelarna

En allt större del av företags redovisning sker digitalt, och i takt med det har också fler redovisningsavdelningar insett de många fördelarna med att förbereda och arkivera årsredovisningarna elektroniskt.  Digitala årsredovisningar är inte bara effektivare och mer användarvänliga, de bidrar dessutom till att minska miljöpåverkan och förmedla en modern bild av företaget – vilket i sin tur kan attrahera nya investerare. Så här säger lagen Årsredovisnin

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Hernhag: Fem riktigt stabila utdelningsaktier

F.C: Hej. Om du var tvungen att välja fem till tio stabila utdelare som man troligtvis kan behålla länge och ha som en bra och enkel bas i sparandet, och hela tiden återinvestera utdelningen, vad skulle du välja då?

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Pareto: Arjo har straffats överdrivet mycket

Pareto påpekar att Arjos närmsta sektorkollegor har fallit 25-30 procent hittills i år samtidigt som Arjoaktien fallit mer än 40 procent trots oförändrade utsikter på medellång till lång sikt, vilket analysfirman kallar ”omotiverat”. ”Visst, det finns vissa kortsiktiga negativa faktorer, som de flesta bolag har gemensamt, till exempel brist på elektroniska komponenter och en generell löne- och kostnadsinflation, men det finns inga skäl att straffa Arjo mer än andra liknande bolag”, skriver Pareto Securities. Dessutom har konsensusförväntningarna för Arjos försäljning och ebita höjts med 1 respektive 5 procent för åren 2022-2024, efter bolagets rapport för det första kvartalet, framhåller Pareto.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Enquest rasar efter besked om ny brittisk skatt på ”övervinster”

Enquests aktie handlades ned med cirka 13 procent på fredagen efter beskedet om den brittiska 25-procentsskatten. Utgångspunkten för skattebeslutet är att möjliggöra hjälp som ska kanaliseras till britterna, i en tid då energiprisuppgångar lett till kraftiga vinster för energibolagen. Skatten inkluderar också ett stopp för en tidigare möjlighet att ge skattelättnad för energibolag som förbinder sig till nya investeringar i landet.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är fredagens aktierekar

Goldman Sachs höjer sin rekommendation för Electrolux till neutral från sälj. Riktkursen är 142 kr. Det rapporterar internationell media.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Oljepriset fortsätter uppåt

Prisuppgången i oljemarknaderna tycks ha kommit sig av en bättring i känslostämningen på de finansiella marknaderna överlag, noterar analytiker hos Platts under fredagsmorgonen, skriver TDN Direkt. Amerikanska börser handlades uppåt på torsdagen och ser nu ut att kunna vända en sju veckor lång negativ trend av nedgångsveckor. Ekonomisk data visade på torsdagen att de amerikanska konsumenterna inte låtit sig nedslås lika mycket som befarat av den höga inflationen och de räntehöjningar som aviserats av centralbanken Federal Reserve.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.