SR > Nyheter

Friday, 27 May, 18:34

SR - 26 jan 22 kl. 08:58

Biden utesluter inte sanktioner mot PutinUSA: s president Joe Biden säger att om Ryssland går vidare med en invasion av Ukraina så kan sanktioner riktas inte bara mot Ryssland som land - utan också mot president Vladimir Putin personligen. De personliga sanktionerna skulle i så fall kunna riktas mot en stor förmögenhet som det finns uppgifter om att Putin har - något som han förnekat. Vita huset har också uppmanat Belarus att inte hjälpa Ryssland vid en eventuell invasion..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Putin, USA, Joe Biden, Ryssland, Ukraina, Vladimir Putin, Belarus

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biden, utesluterinte , sanktionermot , Putin

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Ring in – och ställ dina frågor om politik till Mona Sahlin (S) och Mikael Odenberg (M)

Ring in och ställ din fråga om politik.I kvällens “Fråga politiken” består panelen av Mona Sahlin, Socialdemokraternas tidigare partiledare, Mikael Odenberg, moderat och tidigare försvarsminister samt statsvetaren Jan Teorell. Programledare är Monica Saarinen och Tomas Ramberg.

SR - 30 minuter sedan

Öppen rysk antikrigsprotest – politiker protesterade i Vladivostok

Samtidigt som rysk militär trappat upp striderna i östra Ukraina hördes en antikrigsprotest i Vladivostoks fullmäktige. Kommunistpartiets Leonid Vasjukevitj krävde ett stopp för den militära operationen och att rysk militär lämnar Ukraina för att inte fler barn ska bli föräldralösa. Enligt Vasjukevitj stod fyra kommunistpartiledamöter bakom appellen.

SR - 1 timme sedan

Starka reaktioner på årliga vapenmässan: ”Ren provokation”

Bara några dagar efter skolskjutningen i Uvalde i Texas - där 19 barn och två vuxna dödades - samlas nu USA:s största lobbyorganisation för skjutvapen, NRA, i Houston i för sin årliga mässa.Motdemonstranter har börjat anlända till mässan som pågår i samma delstat som skolskjutningen ägde rum – en del av de som reagerat på att mässan hålls ser den som en ren provokation. ”Det finns en osäkerhet hos en del politiker kring hur man ska hantera den här mässan.

SR - 1 timme sedan

Timslång väntan på Arlanda – nu vill branschen se politiska lösningar

Branschorganisationen Transportföretagen vill träffa justitieminister Morgan Johansson (S), för att samtala om vad som kan göras för att korta köerna på Arlanda.En sådan åtgärd skulle kunna vara att, som en del andra länder, förenkla säkerhetsprövningen för personal som tidigare säkerhetsprövats under många år, men som tvingades sluta i samband med pandemin.Riksdagens trafikutskott har bjudit in Swedavia för att på tisdag i nästa vecka ge sin syn på orsakerna till köerna..

SR - 3 timmar sedan

Efter pandemin – nu får Martina äntligen säga ”Ja”

Efter pandemin verkar det nu vara proppen ur vad gäller bröllop.Antalet som ansökt om hindersprövning hos Skatteverket i april är 34 procent högre än i fjol.”Det ska bli jättekul, konstigt, man har inte fattat det än”, säger Martina Bodin som ställde in sitt bröllop på grund av pandemin 2020, och nu äntligen får gifta sig..

SR - 3 timmar sedan

Linde om turkiska anklagelser: Saknar grund

Nu kommenterar utrikesminister Ann Linde turkiska mediauppgifter om att svenska politiker representerar terrororganisationen PKK.Ann Linde skriver på twitter att det är allvarliga anklagelser som saknar all grund. "Våldet, terrorismen och extremismen har ingen plats i vårt demokratiska samhälle", fortsätter utrikesministern.

SR - 3 timmar sedan

Kina på charmoffensiv bland önationer

Kina vill sluta ett omfattande regionalt säkerhets- och samarbetsavtal med tio Stillahavsnationer som skulle öka Pekings inflytande i Stillahavsregionen.Avtalet liknar det som Kina nyligen slöt med Salomonöarna som bland annat innebär ett militärt samarbete. Uppgifterna om det nya avtalet oroar Australien och Nya Zeeland som menar att ett större kinesiskt inflytande i området skulle kunna destabilisera hela regionen..

SR - 4 timmar sedan

Granbarkborren på frammarsch igen

Granbarkborren har sedan den torra sommaren 2018 fått stor spridning i Sverige. Borren gräver sig in i barken vilket får till följd att granarna dör.Förra året dödades över 8 miljoner kubikmeter skog av granbarkborren och Mattias Sparf på skogsstyrelsen bedömer att borrarna kommer öka även i år.

SR - 5 timmar sedan

Stort gap att nå globala miljömål: ”Svaga punkten är implementering”

Tusentals deltagare från hela världen samlas snart i Stockholm för att fira 50 års globalt miljöarbete.Den första globala konferensen i Stockholm år 1972 ledde till en rad olika FN-organ och hundratals olika mål för miljö och hållbar utveckling.Utfallet är magert, ca 1/10 av målen har nåtts, det saknas resurser för genomförande, enligt Stockholm Environment Institute..

SR - 5 timmar sedan

Upptrappning i Ukraina: ”Avgörande vad som händer de närmaste dagarna”

I Ukraina utsattes staden Dnipro under fredagen för en ny raketattack med tio döda, sent i torsdags kväll besköts även Kiev och Charkiv med ryska missiler, med nio dödsoffer som följd.Den svåraste situationen råder just nu i Donbasområdet där det pågår hårda strider om flera städer och byar, och där Ryssland har tagit flera byer, säger Ekots Rysslandskorrespondent Maria Persson Löfgren.I attacken i Dniepro användes en typ av robotmissiler med väldigt lång räckvidd, som inte har använts mycket förut.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.