SR > Kultur

Monday, 23 May, 14:22

SR - 26 jan 22 kl. 06:01

Kulturskoleelev: Min framtida karriär står på spelKulturskoleelever oroas av att kulturskolor stänger samtidigt som det är dags att ansöka till landets musikutbildningar.Johanna Stavert är en av eleverna som inte kan öva med sin cellolärare inför antagningen.”Jag tänker mig en yrkeskarriär som musiker, så för mig är det mycket som står på spel, det är min framtida karriär”, säger Johanna Stavert..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Stavert, Johanna Stavert

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KulturskoleelevMin , framtida, karriär, står, spel

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Prins Charles gästspelar i serien ”Eastenders”

Prins Charles och makan Camilla kommer att göra ett gästspel i jubileumsavsnittet av BBC:s tv-serie ”Eastenders” som en hyllning till drottning Elizabeths 70 år på tronen.I serien kommer prinsparet att ansluta till en gatufest som hålls till drottningens ära.Scenen spelades in i mars och avsnittet sänds 2 juni..

SR - 1 timme sedan

Radioprofilen Kalle Lind får Piratenpriset

Snedtänkts programledare Kalle Lind får årets Piraten pris.Han får traditionsenligt ta emot det under Piratendagen i juli i Kivik som firas till författaren Fritiof Nilsson Piratens minne.”Det är är ett bättre gäng som har fått Piratenpriset än Nobelpriset.

SR - 5 timmar sedan

Svensk-iranska regissören efter galapremiären i Cannes: ”Lite rättvisa”

På filmfestivalen i Cannes var det en svensk helg, med galapremiärer på de tre svenska regissörerna Tarik Salehs, Ruben Östlunds och Ali Abbasis filmer.Kulturnytts utsända Emma Engström och Björn Jansson var tagna efter att ha sett dansk-svensk-iranske regissören Ali Abbasis film ”Holy spider”.”Det här är en stor dag för iransk film för det är första gången man får se att kvinnor har kroppar.

SR - 8 timmar sedan

Recension: Lektioner i kemi av Bonnie Garmus

I amerikanska Bonnie Garmus debutroman “Lektioner i kemi” jobbar den begåvade kemisten Elizabeth Zott i ett laboratorium i 1960-talets USA och hon motarbetas av sina manliga kollegor.Det skulle kunna vara ett starkt gripande om ett nattsvart kvinnoöde, men bokens humoristiska ton förstör alla möjligheter till engagemang.Kulturnytts litteraturkritiker Nina Asarnoj har läst en feministisk stridsskrift som inte är så underhållande som den vill vara..

SR - 8 timmar sedan

Konserthusens publik har fått nya vanor – därför går återgången långsamt

Publiken som abonnerar på biljetter till konserthusen har fått nya vanor under pandemin.Nu jobbar arrangörerna för att få de ska hitta tillbaka, det går – men långsamt.”Vi släpper inte taget om konserthuset” säger Agneta Hertzberg som besökt en föreställning..

SR - 21 timmar sedan

Publiken på Colplays konserter ska alstra grön el

Det brittiska bandet Coldplay kommer att använda publiken för att alstra grön el under sin kommande världsturné.Med hjälp av ett speciellt dansgolv som kan fånga upp människors rörelser och stationära spinningcyklar ska fansen kunna hjälpa till att förse showen med elektricitet.Coldplay har lovat att bli så klimatvänliga som möjligt och att minska sina koldioxidutsläpp med hälften..

SR - 21 timmar sedan

Studenter bygger arkiv över ukrainsk kulturarv

Ukrainska studenter jobbar för att synliggöra landets kulturarv, som ett svar på att rysk propaganda hävdar att Ukraina inte ens existerar som land.Gruppens mål är att både tillgängliggöra kulturarvet, men också att över huvudet taget göra människor, speciellt unga, medveten om att det finns. ”Hur kan du försvara ett land om du inte känner till vad det landet står för?

SR - Igår: 10:53

Ruben Östlund om nya filmen som har världspremiär i Cannes

Ruben Östlunds nya film "Triangle of Sadness" fick ett fint mottagande av publiken vid världspremiären i Cannes på lördagskvällenLördagen den 28 maj får vi veta om filmen får något pris på Cannes Filmfestival, och Ruben hoppas förstås på ännu en Guldpalm Filmens lek med vårt sociala spel möttes av mycket skratt i salongen och långa applåder efter filmens slut.

SR - Igår: 06:00

Stor studie: Barn kan bli mer intelligenta av datorspel

Barn som spelar datorspel kan vara mer intelligenta än andra, visar en ny omfattande studie från Karolinska institutet.Även om skärmvanor och dess påverkan på hälsan är ett stort och omdebatterat forskningsfält.”Det stämmer delvis med tidigare studier där man sett att grupper som spelar datorspel under en kortare intensiv period kan ha positiva effekter av det”, säger Torkel Klingberg, professor i kognitiv neurovetenskap på Karolinska institutet i Stockholm och en av forskarna bakom studien..

SR - Igår: 06:00

Hyllad konst censurerades av Instagram

När galleribesökare la ut bilder från en konstutställning i London censurerades de av Instagram, rapporterar The Art newspaper.Den franskfödda amerikanska konstnären Louise Bourgeois hör till en av 1900-talets ikoner inom konstvärlden.Enligt galleriet tas alla bilder som taggas med Hayward gallery bort och de har försök få kontakt med Instagram för att få en förklaring..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.