Expressen > Kultur

Monday, 23 May, 13:44

Expressen - 26 jan 22 kl. 06:00

Anne Ramberg är fast i Kalla krigetLevd erfarenhet av sovjetiskt förtryck väger fortfarande lätt i Sverige. Hynek Pallas om en omvärldsförstående som inte uppdaterats sedan proggtiden. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ramberg, Kalla, Sverige, Pallas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anne, Rambergär , fasti , Kalla, kriget

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Nog fan får man svära i klassrummet

Bland svensklärare pågår en debatt om hur man ska förhålla sig till äldre litteratur med ett i dag kränkande språkbruk.Henrik Birkebo tycker vi måste fråga oss vad poängen är med skönlitterära texter i skolan..

Expressen - 20 timmar sedan

Rutas tidsresa är en verklig fröjd för ögat

Matilda Ruta tar läsaren med på en resa genom tiden till ögonblicket då planeten föddes.Sven Olov Karlsson fångas av ett folkbildande projekt vars illustrationer bjuder rik ögonfägnad..

Expressen - Igår: 07:15

Tjejer är smarta – killar spelar data

Victor Malm om männens plats i kulturlivet. .

Expressen - Igår: 07:15

Tonårstjejerna cyklar runt i jakt på äventyr

Ellen Strömberg gör ungdomsdebut med ”Vi ska bara cykla förbi” där det snart är avslutning i nian.Johanna Lindbäck drabbas av en 15-årig tjej i en finsk småstad full av kylslagen tonårsleda..

Expressen - I förrgår: 13:00

Jag trodde min son skulle slippa kriget

1900-talets krig och konflikter har lämnat outplånliga spår i hans familj.Sanjin Pejkovic ser i krigets Ukraina hur historien åter gör sig påmind..

Expressen - I förrgår: 07:15

Nu är han bättre än i ”Shuggie Bain”

Valerie Kyeyune Backström drabbas av ”Unge Mungo” och hans äventyr..

Expressen - I förrgår: 17:00

Det här skulle Dick Harrison uppskatta

På Folkoperan gästspelar en kammaropera som handlar om Drottning Margareta och Kalmarunionen.Gunilla Brodrej brottas med handlingen men kapitulerar..

Expressen - 20 maj 22 kl. 06:15

Dikt av Lorentz: ”Vi fyller på med drömmar”

Lorentz ger sin avskedskonsert och debuterar med en diktsamling. Expressens kultursida publicerar i dag exklusivt en dikt av artisten. .

Expressen - 19 maj 22 kl. 17:00

Andreas Alm skaffar sig fiender med sin bok

Fotbollstränaren Andreas Alm debuterar med den cyniska romanen ”En av elva”.Victor Malm läser en mörk skildring av verkligheten bakom sporten. .

Expressen - 19 maj 22 kl. 14:54

Expressen Kultur på Stockholms bokhelg

Det blir bokfest i fyra dagar när Stockholms bokhelg är tillbaka.Expressens kultursida bjuder in till författarsamtal med bland andra Marianne Lindberg De Geer, Jan Guillou och Ia Genberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.