Expressen > Opinion

Saturday, 28 May, 03:22

Expressen - 26 jan 22 kl. 05:45

Här är 2021 års värsta skatteslöseriFörra årets värsta skatteslöseri har utsetts: 150 miljarder kronor från Sverige till EU:s coronafond. Mottagare av stödet är vanvårdade ekonomier vars problem inte på något sätt är sprungna ur pandemin.Är mer bidragscirkus i EU den bästa användningen av våra skattepengar? skriver Slöseriombudsmannen Josefin Utas..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, EU, Slöseriombudsmannen Josefin Utas

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är 2021, års, värsta, skatteslöseri

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

KD:s abortmotstånd är som SD:s rasism

Abortmotståndet är djupt rotat i de värderingar som styr flera av Kristdemokraternas främsta företrädare såväl nationellt som lokalt. Detta är sanningen. Den vill KD dölja, skriver Alice Bah Kuhnke i en slutreplik..

Expressen - 20 timmar sedan

Sverigedemokraterna lovar runt men håller tunt

Nu är det upp till bevis i pensionsfrågan – är Sveriges pensionärer värda en riktig höjning? Vi socialdemokrater föreslår att en halv miljon pensionärer ska få 1 000 kronor mer i månaden, skattefritt, från augusti. De högerkonservativas bud på 600 kronor i höjd garantipension är ett skambud i jämförelse, skriver Tobias Baudin, partisekreterare Socialdemokraterna..

Expressen - Igår: 07:15

Mångkultur före kunskap utarmar svensk poliskår

Mångfald och det heliga målet om 10 000 fler polisanställda är det enda som räknas, oavsett hur det uppnås.Som det är nu befinner vi oss på ett sluttande plan. Från vår horisont är de sänkta kraven helt oacceptabla, skriver SD:s Jimmie Åkesson och Katja Nyberg..

Expressen - I förrgår: 06:15

V och MP direkt farliga som regeringsunderlag

Både Vänsterpartiet och Miljöpartiet har en syn på Natomedlemskapet som närmar sig den ryska propagandans beskrivning. Socialdemokraterna måste klargöra att man inte kommer att låta V och MP störa Natoprocessen. Annars kan vårt land tillfogas obotliga skador, skriver Gunnar Hökmark..

Expressen - 24 maj 22 kl. 17:12

Invandringsdebatten har gått helt överstyr

Vi både kan och måste orka ta debatten mot hedersförtryck och fundamentalism – och mot rasism och SD:s främlingsfientlighet – samtidigt, skriver Martin Ådahl (C) i en replik efter sin insats i ”Sverige möts”..

Expressen - 24 maj 22 kl. 12:20

Orimligt att skolorna kan välja bort behöriga lärare

Obehöriga anställs trots att det finns legitimerade lärare att tillgå.Regering och riksdag gör för lite för att säkerställa att legitimationsreformen fullföljs så att lärartjänster verkligen besätts av utbildade och behöriga lärare, skriver ordförandena för Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund..

Expressen - 24 maj 22 kl. 06:15

Kaninen på väg att bli den nya sommarkatten

I samma takt som vi ser hoppfullt på kattens framtid så möts vi av nya ”slit- och slängdjur” i form av kaniner.Det är olagligt att överge kaniner och att släppa en kanin fri utomhus kommer med största sannolikhet leda till en plågsam död, skriver Åsa Hagelstedt, Djurskyddet Sverige..

Expressen - 23 maj 22 kl. 06:15

Ge UR i särskilt uppdrag att motverka desinformation

Snart börjar arbetet med att se över public service-bolagens uppdrag. Vi vill att UR ska ges möjligheter att ytterligare fokusera på att stärka mediekunnigheten hos våra medborgare, skriver UR:s vd Sofia Wadensjö Karén och Gabriella Thinsz, chef för pedagogik och utveckling..

Expressen - 21 maj 22 kl. 07:00

Poliser ska lösa brott – inte hantera pass

Det som normalt anses vara polisers kärnuppgifter – att förebygga, ingripa och utreda brott – tvingas stå tillbaka i passkaosets Sverige.Det är helt uppenbart att passhanteringen behöver lyftas från Polisen och organiseras mer effektivt, skriver Ulf Kristersson (M) och fd rikspolischefen Bengt Svenson (M)..

Expressen - 20 maj 22 kl. 19:04

Att alla talar svenska är det minsta man kan begära

Vi är skyldiga varenda unge att för allt vad det svenska skolsystemet håller, främja elevernas tillgång till svenska språket, skriver Ann Heberlein och Anna-Karin Wyndhamn i en slutreplik om Fröslundaskolan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.