SVT > Kultur

Thursday, 26 May, 19:09

SVT - 25 jan 22 kl. 14:09

Så många såg årets GuldbaggegalaÅrets Guldbaggegala lockade runt 825 000 tv-tittare, vilket är något fler än förra årets 738 000 tittare..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Guldbaggegala

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Så många sågårets , Guldbaggegala

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Skådespelaren Ray Liotta är död

Skådespelaren Ray Liotta är död, rapporterar Reuters. Han blev 67 år. Han var bland annat känd för filmen ”Maffiabröderna” från 1990..

SVT - Igår: 14:16

Hon flydde sitt hemland: ”Farligt att vara konstnär i Ryssland”

På senaste tiden har flera regimkritiska konstnärer lämnat Ryssland och fått fristad i andra länder, bland annat i Sverige. En av dem är Ekatarina Shelganova som just nu ställer ut sin konst på Supermarket i Skärholmen utanför Stockholm. Hon berättar om de svårigheter som hon möter i sin vardag..

SVT - Igår: 13:19

Coldplay ger sig ut på grön klimatturné – här får publiken cykla för att generera ström

En världsturné och konserter med transportsträckor, strålkastare, högtalarsystem, instrument och inte sällan pyroteknik kan göra stort avtryck på klimatet. Det brittiska bandet Coldplay uppmanar därför nu sin publik att hoppa på ett kinetiskt dansgolv och trampa igång särskilda cyklar för att generera grönare el till sina spelningar. .

SVT - Igår: 11:49

Mammans alzheimer skildras i ny bok

Efter en uppmärksammad krönika i SVD om sin mammas alzheimer bestämde sig journalisten Annie Reuterskiöld för att berätta historien om deras relation. Nu är hon bokaktuell och i Morgonstudion berättar hon mer..

SVT - Igår: 10:42

161 miljoner såg Eurovision i år

Första och andra semifinalerna och den stora finalen i Eurovision song contest sågs av över 161 miljoner personer baserat på mätningar i 34 länder, skriver Eurovision..

SVT - Igår: 10:01

Fortsatt kritik mot Sabaya: Bärande scen fabricerad

Under tisdagen publicerade tidskriften Kvartal en granskning om hur dokumentärfilmens ”Sabayas” huvudpersoner tvingat flera yazidiska kvinnor att skiljas från sina barn. Under onsdagen publicerades en fortsättande del som visar att en av de bärande scenerna är fabricerad. Något som bekräftas av regissören själv..

SVT - Igår: 09:00

Martina Haags ”Det är något som inte stämmer” blir film

Martina Haags böcker ”Det är något som inte stämmer” och ”Livet går så fort. Och så långsamt” slås ihop och blir film som ska visas i Viaplay, rapporterar Filmtopp..

SVT - Igår: 08:13

Iggy Pop: ”Att ha stake tog mig såhär lågt”

Under tisdagen fick Iggy Pop och den franska solistensemblen Ensemble Intercontemporain sina Polarpris under en ceremoni i Stockholm. Förra året ställdes prisutdelningen in på grund av pandemin..

SVT - Igår: 07:23

Mediebolag spenderade tusentals dollar på att marknadsföra Johnny Depp

Det amerikanska mediebolaget The Daily Wire spenderade tiotusentals dollar för att marknadsföra vilseledande annonser om rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard, rapporterar VICE World News och the Citizens. .

SVT - Igår: 06:00

Filmrecension: Maverick som rollfigur och film finns nog inte särskilt länge till

Det är nästan fyrtio år sedan Top Gun gick upp på bio. Den adrenalinpumpande, USA-hyllande filmen kom precis vid rätt tidpunkt: såren efter Vietnamkriget var färdigslickade, Kalla kriget höll på att ta slut och USA vädrade en ny, kapitalistisk morgondag. Filmen blev 1986 års mest inkomstbringande och drev hjordar av unga män till flottan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.