SVT > Utrikes

Sunday, 20 June, 19:11

SVT - 26 apr 21 kl. 02:29

Sociologen om Floyd-domen: ”Ett väldigt litet steg”Den före detta polisen Derek Chauvin är skyldig till George Floyds död, meddelade juryn i Minneapolis i veckan. Beskedet mottogs med glädje och lättnad, inte bara i USA. Men enligt Jasmine Kelekay, doktorand sociologi, finns det också en risk att domen kommer användas för att avfärda kritik mot rättsväsendet i USA. – Det här är ett väldigt litet steg, det är ett enda fall, säger hon i SVT:s Helgstudion..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Floyd, Derek Chauvin, George Floyds, Minneapolis, USA, Jasmine Kelekay, SVT, Helgstudion

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sociologenom , Floyd-domenEtt , väldigt, litet, steg

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Irans nye president kopplas till svenskt massmordsmål

Tusentals politiska fångar dödades under några månader i Iran 1988. För det har Sverige inlett ett rekordstort mål om folkrättsbrott och mord mot en man som suttit häktad sedan 2019. Irans nya president Ebrahim Raisi var mannens chef under avrättningarna..

SVT - 15 timmar sedan

Bilist körde in i pride-tåg i Florida – en person död

Bilisten ska ha kört med pridetåget i Fort Lauderdale norr om Miami som om han var en del av det. Sedan ska han plötsligt ha gasat och kört på två personer i tåget. Borgmästaren i staden kallar det ”en medveten attack på HBTQ-rörelsen”..

SVT - 18 timmar sedan

Bercow lämnar Tories – i protest mot Boris Johnson

Den konservative politikern och tidigare talmannen John Bercow lämnar Tories. Han går nu över till rivalerna i Labour – i protest mot Boris Johnson. – Den här regeringen måste bytas ut, säger han till The Observer..

SVT - 21 timmar sedan

Unga demonstranter får militär träning – på okänd plats i djungeln

Protesterna i Myanmar blir allt blodigare. Över 800 demonstranter har dödats sedan militären tog makten. – De tror att vi ska sluta göra motstånd om de dödar människor, säger aktivisten Rita..

SVT - Igår: 14:23

Andra vågens ebolautbrott i Guinea över

Invånarna i Guinea kan dra en lättnadens suck, andra vågens ebolautbrott är nu över. Virusutbrottet tog 12 personers liv, men nu meddelar hälsoministeriet och WHO att det är över..

SVT - Igår: 10:55

Katolska biskopar markerar mot Biden

Katolska biskopar i USA ska utarbeta ett dokument som kan hindra politiker som stöder abort från att ta nattvarden. Beslutet anses vara riktat mot president Joe Biden..

SVT - Igår: 08:23

Konservative domaren Ebrahim Raisi ser ut att ha vunnit valet i Iran

Det verkar bli som många har trott: att den konservative domaren Ebrahim Raisi snart står som vinnare efter valet i Iran. Nu väntas de de konservativas grepp om makten i Iran att hårdna..

SVT - Igår: 08:16

Raisis motståndare gratulerar honom till segern i Iran

Den ultrakonservative Ebrahim Raisi ser ut att bli Irans näste president. Flera av den hans motståndare har gratulerat Raisi till segern..

SVT - I förrgår: 16:35

Mariam: ”Jag röstar för att få trygghet på gatorna”

När vallokalerna i dag öppnar i Iran är deltagandet enligt officiella siffror lågt. SVT:s Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren har besökt vallokalerna i Teheran och pratat med medborgare som ändå har valt att rösta. – Den viktigaste uppgiften för nästa regering blir att styra upp ekonomin och frågan om jobben, säger Mariam Mohammadi..

SVT - I förrgår: 16:29

Ännu en rysk oppositionspolitiker gripen

Gripandena av ryska oppositionspolitiker fortsätter. I veckan frihetsberövades S:t Petersburg-politikern Maksim Reznik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.