Regeringen > Nyheter

Thursday, 26 May, 20:49

Regeringen - 21 jan 22 kl. 07:00

Kartläggning av läkemedelsproduktion ska stärka beredskapsarbetetRegeringen ger Läkemedelsverket i uppdrag att genomföra en kartläggning av Sveriges produktion av läkemedel och andra sjukvårdsprodukter. Syftet är att utveckla förutsättningarna att stärka läkemedelsförsörjningen. Uppdraget ska genomföras i samverkan med andra nordiska länder för att möjliggöra nordiskt samarbete på området..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Läkemedelsverket, Sveriges

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kartläggningav , läkemedelsproduktionska , stärka, beredskapsarbetet

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 1 timme sedan

Sverige avser delta i EU-gemensamma inköp av vaccin och läkemedel mot apkoppsvirus

Sverige har anmält till Europeiska myndigheten för beredskap och insatser vid hälsokriser (HERA) att Sverige vill delta i EU:s planerade köp av vaccinet Imvanex mot apkoppsvirus..

Regeringen - Igår: 19:44

Utredning ska analysera möjligheten till kamerabevakning på slakterier

Regeringen har idag beslutat att tillsätta en särskild utredare som ska analysera hur kamerabevakning skulle kunna användas på slakterier för att stärka djurskyddet och föreslå hur ett krav på kamerabevakning skulle kunna utformas. Utredningen ska redovisas senast den 31 maj 2023..

Regeringen - Igår: 17:08

Livsmedelsförsörjningen efter Rysslands invasion av Ukraina på EU-möte

När EU-ländernas jordbruks- och fiskeriministrar möttes i Bryssel den 24 maj stod ökande priser på och tillgången till livsmedel i fokus. Ministrarna fick en lägesuppdatering från EU-kommissionen och diskuterade sedan situationen och möjliga vägar framåt. Landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg företrädde Sverige..

Regeringen - Igår: 16:43

Statsministern hälsade Estlands premiärminister välkommen

Statsminister Magdalena Andersson hälsade under onsdagen den 25 maj, premiärminister Kaja Kallas från Estland varmt välkommen till Stockholm..

Regeringen - Igår: 16:32

Biståndsministern och Unicef-chef besöker nytt innovationskontor

Den 25 maj besöker FN:s barnfond, Unicefs, exekutivdirektör Catherine Russell Stockholm. Under besöket kommer Russell tillsammans med biståndsminister Matilda Ernkrans bland annat besöka Unicefs innovationskontor, som nyligen etablerats i Stockholm..

Regeringen - Igår: 16:28

En effektiv beskattning när fysiska personer med orealiserade kapitalvinster som upparbetats i Sverige flyttar ut

En särskild utredare ska lämna förslag på ett system för en effektiv kapitalbeskattning av fysiska personer som flyttar ut och upphör att vara obegränsat skattskyldiga i Sverige eller som enligt ett skatteavtal får hemvist i en annan avtalsslutande stat. Syftet är att dessa personer ska kunna beskattas för kapitalvinster som har upparbetats i Sverige..

Regeringen - Igår: 16:29

En effektiv kapitalbeskattning av fysiska personer som flyttar från Sverige ska utredas

Regeringen har i dag beslutat att ge en särskild utredare i uppdrag att ta fram ett förslag om en effektiv kapitalbeskattning när fysiska personer flyttar från Sverige. Syftet med uppdraget är att den som upphör att vara obegränsat skattskyldig i Sverige ska kunna beskattas för kapitalvinster som har upparbetats här..

Regeringen - Igår: 16:00

Lena Hallengren besöker New York och Washington DC

Socialminister Lena Hallengren besöker USA första veckan i juni. Ministern kommer att besöka New York och Washington DC, och kommer bland annat att möta Amina J. Mohammed, FN:s vice generalsekreterare, och Andrea Palm, USA:s vice hälsominister.

Regeringen - Igår: 15:51

Remiss av promemorian Förslag till undantag från uthyrningsreglerna i förordningarna om stöd för hyresbostäder och bostäder för studerande

Här kan du ta del av vilka instanser som Finansdepartementet har remitterat promemorian Förslag till undantag från uthyrningsreglerna i förordningarna om stöd för hyresbostäder och bostäder för studerande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.