SR > Nyheter

Saturday, 28 May, 03:44

SR - 20 jan 22 kl. 00:23

Biden varnar Ryssland om UkrainaOm Ryssland invaderar Ukraina kommer landet mötas av stora ekonomiska sanktioner, det sa USAs president Joe Biden på en presskonferens i Vita huset under onsdagskvällen. "Ni har inte sett liknande sanktioner tidigare. Priset kommer att bli mycket högt", enligt Biden. På presskonferensen där han summerade sitt första år som president sa han också att han gärna vill att Kamala Harris kandiderar som hans vicepresidentkandidat också i nästa val..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ryssland, Ukraina, USAs, Joe Biden, Vita, Biden, Kamala Harris

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Biden, varnar, Rysslandom , Ukraina

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Hela bostadsområden flyttas till karantän när ”nollcovid” ska uppnås

Som en del i Kinas nolltolerans mot covid-19 riskerar hela bostadsområden flyttas från sina hem till så kallad ”centraliserad karantän” om positiva fall upptäcks i området.I Peking har tusentals personer satts i karantän i förebyggande syfte utanför sina hem den senaste veckan. Ekot har talat med en av dem som tidigare i veckan bussades till ett hotell utanför OS-staden Zhangjiakou.

SR - 1 timme sedan

Trump: "Beväpna laglydiga amerikaner"

Ondskans existens är en av de allra bästa orsakerna att beväpna laglydiga medborgare. Det sa USA:s förre president Donald Trump i sitt tal inför vapenlobbygruppen NRA:s kongress i Houston i Texas, där han inte ville kännas vid att de amerikanska vapenlagarna ligger till grund för skolskjutningar.I stället lyfte han fram psykisk ohälsa, och sa att han vill se en översyn av säkerheten i alla amerikanska skolor.

SR - 4 timmar sedan

Barn försökte ringa larmtjänst under pågående skjutning

Barn inne på Robb Elementary School i Uvalde i Texas ska ha försökt ringa larmtjänst under skolskjutningen där, samtidigt som polisen stod utanför och avvaktade. Det framkom när chefen för delstaten Texas allmänna säkerhet under fredagskvällen svensk tid höll presskonferens efter den kraftiga kritik som riktats mot polisen för dess agerande under skolskjutningen, där 19 barn och två lärare dödades.Det dröjde 78 minuter innan det 20-tal poliser som stod beredda verkligen ingrep..

SR - 5 timmar sedan

Bröllopsboom efter pandemin

Efter pandemin verkar det nu vara proppen ur vad gäller bröllop: antalet som ansökt om hindersprövning hos Skatteverket i april är 34 procent högre än i fjol. "Både bröllop och dop är fullbokat i princip i sommar, det finns ett uppdämt behov efter pandemin", säger Leif Lindström, vikarierande kyrkoherde i Lidingö församling Under pandemin minskade antalet hindersprövningar med nästan elva procent..

SR - 6 timmar sedan

M kritiserar regeringen för långa Arlanda-köer: ”Ett haveri”

Moderaterna är kritiska till regeringens och Swedavias hantering av de långa köerna på Arlanda.På grund av de långa säkerhetsprövningarna för att nyanställa personal har Arlanda i nuläget personalbrist och frågan är hur politiken kan lösa problemet."Det är ett jättestort haveri – människor ska ju kunna resa och inte sitta i ofrivillig husarrest", säger Johan Forssell, moderaternas rättspolitiska talesperson..

SR - 7 timmar sedan

Säkerhetschefen i Texas: Polisen gjorde fel – borde ha stormat

I USA fattade Texaspolisen fel beslut när de inte stormade klassrummet där en beväpnad man sköt ihjäl 19 barn och två lärare. Det sa delstatens säkerhetschef under en pressträff under fredagskvällen.Anledningen var att polisen trodde att skjutningen var över och att barnen inte var i fara.

SR - 7 timmar sedan

Fler unga till sjukhus efter användning av lustgas

Ökande användning av lustgas som berusningsmedel har lett till att fler unga lagts in på sjukhus. Trots att lustgas inte är farligt vid enskilt bruk kan en omfattande användning resultera i B12-vitaminbrist som i sin tur kan leda till skador på nervsystemet.Erik Lindeman, överläkare på Giftinformationscentralen ser utvecklingen som oroande, "Vi blir kontaktade av sjukvården flera gånger i veckan"..

SR - 8 timmar sedan

Katolska kyrkan utreder sexuella övergrepp – får kritik

Den katolska kyrkan i Italien har beslutat att öppna en utredning om sexuella övergrepp som präster utsatt barn och andra utsatta personer för.Utredningen kommer att skötas internt inom kyrkan och tidsperioden som ska granskas är åren mellan 2000 och 2021.Initiativet kritiseras av anhörigorganisationer som menar att utredningen bör genomföras av personer utan koppling till katolska kyrkan och att den bör sträcka sig längre tillbaka i tiden..

SR - 9 timmar sedan

Ring in – och ställ dina frågor om politik till Mona Sahlin (S) och Mikael Odenberg (M)

Ring in och ställ din fråga om politik.I kvällens “Fråga politiken” består panelen av Mona Sahlin, Socialdemokraternas tidigare partiledare, Mikael Odenberg, moderat och tidigare försvarsminister samt statsvetaren Jan Teorell. Programledare är Monica Saarinen och Tomas Ramberg.

SR - 9 timmar sedan

Öppen rysk antikrigsprotest – politiker protesterade i Vladivostok

Samtidigt som rysk militär trappat upp striderna i östra Ukraina hördes en antikrigsprotest i Vladivostoks fullmäktige. Kommunistpartiets Leonid Vasjukevitj krävde ett stopp för den militära operationen och att rysk militär lämnar Ukraina för att inte fler barn ska bli föräldralösa. Enligt Vasjukevitj stod fyra kommunistpartiledamöter bakom appellen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.