SR > Nyheter

Thursday, 26 May, 18:38

SR - 19 jan 22 kl. 16:46

3000 polisanställda borta från jobbet i dag – sjuka eller i karantänOmkring tio procent av polisens anställda är hemma från jobbet under onsdagen.Polisens nationella kommenderingschef uppger för Ekot att det är cirka 3000 polisanställda som är hemma sjuka eller i karantän.Det gör att de som jobbar får dra ett tungt lass, enligt Patrik Danielsson, nationellt huvudskyddsombud för polisförbundet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot, Patrik Danielsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 3000, polisanställda, bortafrån , jobbeti , dag, sjukaeller , i karantän

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ingen ersättning för missade flyg: ”Kundens ansvar”

Det finns ingen ersättning att få om du missar ditt flyg till följd av de långa köerna på Arlanda.Det är upp till varje resenär att komma i tid till sin egen flygning och därmed inte något som varken flygbolag eller flygplats behöver betala ersättning för.Den köbildning som uppstår till och från på Arlanda beror på att Swedavia har haft svårt att nyanställa säkerhetspersonal i den takt som behövts efter pandemin på grund av de omfattande säkerhetskraven på kandidaterna..

SR - 1 timme sedan

Kritiken mot polisen: ”Tog för lång tid att stoppa mannen”

Knappt två dygn efter skolskjutningen på en låg- och mellanstadieskola i Uvalde, Texas har det kommit fler uppgifter om dådet.Två poliser och en säkerhetsvakt försökte stoppa den 18-årige skytten – men lyckades inte. Gärningsmannen var på plats i skolan i mer än en timme, och ska ha barrikaderat sig själv inne i ett av klassrummen, innan han sköts ihjäl av tyngre utrustad polis.

SR - 3 timmar sedan

Förhöjd hotbild mot svensk energi – ökad risk för cyberangrepp

Energimyndigheten är en av de myndigheter som varnar för en ökad risk för cyberangrepp efter den svenska ansökan om Natomedlemskap.Det framgår i en lägesbedömning som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har skickat till regeringen.Maria Bergstrand, operativ chef på MSB, säger att man även som privatperson behöver ha en beredskap för att angrepp kan ske..

SR - 3 timmar sedan

Stor polisinsats i södra Stockholm – två skadade

En stor polisinsats pågår i ett bostadsområde i Mälarhöjden i södra Stockholm med både polisbilar och ambulans på plats.Larmet kom in till polisen strax innan 14 idag och enligt polisens presstalesperson handlar det om ett misshandelsärende. Två personer är skadade och polisen söker efter en gärningsperson.

SR - 10 timmar sedan

Vid minnesstunden i Uvalde – ”Jackie var full av liv och kärlek”

I Uvalde, Texas hölls i natt en minnesstund efter masskjutningen på en skola i tisdags. Och det kommer nu fram fler uppgifter om dådet och om hur gärningsmannen agerade innan han dödade 19 barn och två lärare. Ett av de barnen som dödades var Javier Cazares 9-åriga dotter Jaqueline..

SR - 11 timmar sedan

Över fyrtio större vägarbeten i sommar – stor påverkan på trafiken

Trafikverket planerar 46 större vägarbeten under sommaren enligt en sammanställning. Sex av vägarbetena bedöms få mycket stor påverkan på trafiken. Det allra mest komplicerade är renoveringen av Tingstadstunneln i Göteborg..

SR - 12 timmar sedan

Sverige väntar på Nato – då kan Ryssland passa på, misstänker MSB

Tiden innan Nato formellt bjuder in Sverige som medlem kan vara den mest kritiska när det gäller ryska försök att påverka Sverige.Det visar en lägesbedömning som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, lämnat till regeringen.Maria Bergstrand, chef för MSB:s operativa arbete kring det säkerhetspolitiska läget, säger att det här kan vara en kritisk tid..

SR - 12 timmar sedan

Äntligen – nu får äldre gå till dagverksamheten igen

Många äldre tappade livskvalitet under pandemin och blev isolerade när aktiviteter ställdes in, enligt Socialstyrelsens lägesrapport för 2022.Socialstyrelsen tar nu fram ett stöd till kommunerna hur kan arbeta för att motverka ofrivillig ensamhet.”Jag fick inte börja här för än pandemin var slut, så jag har väntat ganska länge”, säger Berit Park som precis börjat på dagverksamhet..

SR - 14 timmar sedan

Väljarnas intresse för försvaret har lagt sig

Försvarsfrågan seglade upp under våren till följd av den ryska invasionen av Ukraina men verkar nu ha mattats av i den svenska opinionen.Moderaterna anses återigen föra bäst försvarspolitik. Socialdemokraterna fortsätter att äga flest frågor bland dom 10 viktigaste politiska frågorna.

SR - 17 timmar sedan

Erdogans vrede efter Greklands tilltag: “Mitsotakis finns inte för mig”

Relationen mellan de två Natoländerna Grekland och Turkiet har kanske nått den absolut lägsta nivån på många år.Efter Greklands statsbesök i USA har Turkiets president Erdogan sagt att han aldrig mer kommer prata med Greklands premiärminister Kyriakos Mitsotakis.Detta efter att Grekland försökt blockera USA:s försäljning av F16-plan till Turkiet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.