SR > Nyheter

Saturday, 21 May, 10:40

SR - 17 jan 22 kl. 16:18

Förskolor tvingas stänga på flera hållFörskolor på flera håll i landet stänger, eller riskerar att stänga, på grund av personalbrist.Det är problem på flera håll i landet. I Göteborg har fyra förskolor tvingats vara stängda vid olika tillfällen under januari, Östersund kommun uppmanar idag alla föräldrar att hålla barnen hemma om det går och i Hässleholm kommer två förskolor att tvingas hållas stängda hela den här veckan. På lärarförbundet har man sett att läget är väldigt ansträngt på många håll. "Vi tror ju att läget kommer förvärras ytterligare de kommande veckorna", säger ordförande Johanna Jaara Åstrand..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Göteborg, Hässleholm, Johanna Jaara Åstrand

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förskolor, tvingas, stängapå flera , håll

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Kristersson: Ta bort passhanteringen från polisen

Passhanteringen borde lyftas från polisen och istället hanteras av andra myndigheter. Det skriver Moderatledaren Ulf Kristersson och Bengt Svenson, gruppledare för Moderaterna Söderköping och tidigare rikspolischef, i en debattartikel i Expressen.Bakgrunden är bland annat de långa väntetiderna för att få ett pass.

SR - 1 timme sedan

Tidigare riksbankschefen: Oroad för sämre ekonomiska tider

Den tidigare riksbankschefen och finanspolitiska rådets ordförande Lars Heikensten varnar för sämre ekonomiska tider i Ekots Lördagsintervju. Han beskriver hur vi precis efter pandemin fått ett krig i Europa och den högsta inflationen i Sverige på trettio år.”Det ska till mycket klokskap och en hel del tur om vi ska undvika stor bekymmer framöver”, säger han..

SR - 1 timme sedan

Rättegången mot svenske Ola Bini förlängs igen

Igår skulle domen falla men domarna meddelade att rättsprocessen fortsätter.Ola Bini, som är anklagad för dataintrång, säger till vår korrespondent i Latinamerika att han känner en stor frustration.Rättegången mot Ola Bini startade i januari i år, förhandlingarna har avbrutits flera gånger och i måndags startade det som skulle bli, men inte blev, den sista fasen..

SR - 3 timmar sedan

Ryska gasleveranser stoppade till Finland

Ryska Gazprom har på lördagsmorgonen stoppat sina gasleveranser till Finland. Uppgifterna bekräftas av finska systemoperatören Gasgrid, enligt nyhetsbyrån Reuters. Det är den senaste eskaleringen i konflikten med flera västländer om hur den ryska gasen ska betalas..

SR - 4 timmar sedan

Nu går Australien till val: ”Ett race mellan de två dominerande partierna”

I dag går Australien till parlamentsval. Valet domineras av de två stora partierna, det styrande The Liberals och oppositionspartiet Labour. En utveckling som inte alla väljare är nöjda med.

SR - 6 timmar sedan

Expert: Statlig kompensation för stigande hyror fel väg att gå

Att ge tillfälliga bidrag för att kompensera för inflationen inom vissa sektorer kan leda till att fler ställer samma krav, säger Bo Söderberg som är forskare i fastighetsekonomi på KTH.I veckan har Hyresgästföreningen börjat be om bidrag till alla som tros få högre hyror när förhandlingarna är klara i slutet på året.Det vore en farlig väg att gå, säger Anders Holmestig som är vd på Fastighetsägarna..

SR - 13 timmar sedan

Tornado i Tyskland – uppemot 40 personer skadade

I västra Tyskland har uppemot 40 personer skadats efter att minst en tornado dragit fram.Värst drabbat blev staden Paderborn i Nordrhein-Westfalen. rapporterar radiokanalen WDR.

SR - 13 timmar sedan

Turkiets Sverigeambassadör dementerar uppgifter om Kakabaveh

Turkiets Sverigeambassadör Emre Yunt dementerar TT:s uppgifter att han vill se riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh utlämnad till Turkiet. Ambassadören säger till Ekot att det måste röra sig om ett missförstånd.Ambassadören säger till Ekot att Kakabaveh inte finns med på den lista som lämnats till den svenska regeringen på personer som Turkiet önskar utlämnade.

SR - 15 timmar sedan

Turkiet vill att Kakabaveh lämnas ut till Turkiet

Turkiets Sverigeambassadör vill se riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh utlämnad till Turkiet, det rapporterar TT.Ambassadören riktar i en intervju med TT flera anklagelser mot svenska riksdagspolitiker och hävdar att de har kopplingar till den terrorklassade organisationen PKK.Kakabaveh valdes in i riksdagen 2018 som vänsterpartist men är sedan 2019 politisk vilde efter att ha lämnat partiet..

SR - 16 timmar sedan

Brittiskt bolag får provborra på hennes mark på Österlen

Det brittiska bolaget Scandivanadium får leta efter metallen vanadin på Österlen, enligt en dom från Mark- och Miljööverdomstolen. Europeiska kommissionen har pekat ut metallen som viktig för den gröna omställningen. Planerna på provborrningar har dock stött på starkt motstånd, och Sandra Lindström, en av de berörda markägarna, säger att de inte vill ha någon gruva där..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.