SvD > Nyheter

Saturday, 21 May, 10:30

SvD - 17 jan 22 kl. 05:30

Oro över ökad smitta på äldreboendenAntalet smittade på landets äldreboenden har ökat de senaste veckorna. Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) oroas över personalbristen när smittspridningen i samhället breder ut sig.– Nu är vi där igen, säger Greger Bengtsson, SKR:s samordnare för äldreomsorg..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Kommuner, Regioner, SKR, Greger Bengtsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oroöver , ökad, smitta, äldreboenden

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

Kina: Covidnegativa skickas till karantän

Tusentals invånare i Peking som testat negativt för coronaviruset har tvångsförflyttats till karantänhotell på grund av ett antal nya sjukdomsfall..

SvD - 45 minuter sedan

En ö i beredskap förbereder sig för högsäsong

Gotland har hamnat i strålkastarljuset med sin viktiga militärstrategiska position och den ryska hotbilden.Samtidigt som ön ökar beredskapen förbereder sig Gotland inför turistsäsongen.– Vi följer vad som händer och är förberedda på att ställa om snabbt, säger Frida Ganshed, vd för Gotlands besöksnäring..

SvD - 1 timme sedan

Franskan flyter bäst för introverta

En del lyckas i vuxen ålder lära sig ett nytt språk till fulländning - inget i talet antyder att de har ett annat modersmål.Men hur når man dit? En ny studie pekar på att personligheten har oväntat stor betydelse..

SvD - 1 timme sedan

Intrikat och brutalt om Mellanösterns konflikter

Det vilar en ödesmättad stämning över Hrair Sarkissians folktomma fotografier. De vardagliga miljöerna borde sjuda av liv. Istället får vi en känsla av platser frusna i en oändlig tomhet..

SvD - 1 timme sedan

Är det trendigt med diagnos-tv?

PODD | I onsdags var det premiär för ”Love on the spectrum US”, där personer med autism letar efter kärleken. Rättvist med representation – eller ett cyniskt drag? I veckans ”Dagens story: Tv-kollen” tycker Elias Björkman och Tove Norström ganska olika om hur diagnoser gestaltas i tv.

SvD - 3 timmar sedan

Carolina vann igen över Rangers

Mika Zibanejad och hans New York Rangers har fått en tuff start i kvartsfinalserien i Stanley Cup.Carolina knep i natt den andra raka segern..

SvD - 3 timmar sedan

Trähusen skjuter i höjden: "Äter koldioxid"

Intresset för att bygga flervåningshus i trä växer så det knakar. Förespråkare ser det som ett sätt att ta itu med de stora utsläppen från byggbranschen.– Att bygga med trä är ett sätt att snabbt göra en miljöförbättring, säger forskaren Martin Erlandsson..

SvD - 3 timmar sedan

Ensam Erdogan i kamp för sin överlevnad

Turkiets starke man, president Recep Tayyip Erdogan, har konsoliderat sin makt men isolerat sig på vägen dit.– I början av sin karriär ville han visa att han lyssnade på andra. Men sedan har makten korrumperat, säger Klas Grinell på Göteborgs universitet..

SvD - 3 timmar sedan

Blockerade dottern på telefonen ”för att inte dö”

När ens vuxna barn försvinner slutar man att fungera. För Louise Bäckström har de senaste decennierna präglats av oron för hennes dotter. Först när hon själv var nära att dö, bröt hon kontakten..

SvD - 3 timmar sedan

Därför känner vi oss plötsligt så fattiga

Från lyckliga börsklippare till fattiga stackare - det gick fort att vända känslan när priserna sköt i höjden och börsen rasade.En förklaring är vår motvilja mot förluster som gör att vi fokuserar mer på det vi missar än på det vi har och kan vinna, enligt experterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.