SVT > Ekonomi

Saturday, 28 May, 02:22

SVT - 16 jan 22 kl. 22:26

Vad är egentligen EU:s gröna taxonomi?Ska kärnkraft klassas som hållbar energi, ska investeringar i svensk skog anses vara gröna och ska det vara miljövänligt att investera i naturgas? Alla dessa frågor är just nu på tapeten och allt kokar ner till att EU snart ska klubba igenom sin ”gröna taxonomi”. Men vad är det för något egentligen? .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad är egentligen, EU:s, gröna, taxonomi

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 19:05

100 miljoner i böter för Nordnet efter ”nakenblankning”

Nätmäklaren Nordnet har ägnat sig åt omfattande så kallad ”nakenblankning” bland sina kunder. Nu åker banken på en sanktionsavgift på 100 miljoner kronor. – De har brutit mot regelverket på så många punkter, säger Susanna Grufman, biträdande direktör på Finansinspektionen, till SVT Nyheter..

SVT - 24 maj 22 kl. 20:56

Klarnas ”köp nu betala sen”-modell sätts på prov

Klarna redovisar i ett slag stora förluster och ett sparpaket där 700 kan få gå. En sämre konjunktur sätter bolagets ”köp nu betala sen”-modell på prov. – Det återstår att se hur deras kreditgivning klarar sig i en ordentlig lågkonjunktur, säger Bo Becker, professor i finansiell ekonomi..

SVT - 19 maj 22 kl. 14:13

Experten ser tydligt trendbrott på bostadsmarknaden: ”Priserna kommer sjunka”

Historisk räntehöjning och skakig omvärld. De svenska bostadspriserna är på väg ned – och kommer fortsätta sjunka. Det tror bostadsanalytikern Linda Lövgren.

SVT - 19 maj 22 kl. 07:54

Efter räntehöjningen – nu rasar bostadspriserna

Nu backar bostadspriserna markant efter räntehöjningen från Riksbanken. Samtidigt har lägenhetsutbudet hos Hemnet ökat till en rekordnivå när säljare vill få ut sina objekt snabbt..

SVT - 17 maj 22 kl. 15:39

Här är smarta elnätet i Texas som sänker kostnaden

Oberoende av omvärldens nyckfulla prissvängningar med en elräkning nära noll. Fossilfritt. Det är verklighet för familjerna i ett område av amerikanska Austin, som testar framtidens elnät..

SVT - 16 maj 22 kl. 11:46

Ekonomiprofessorn: ”Vi har ingen bostadsbubbla i Sverige”

Bostadspriserna i Sverige väntas falla sedan Riksbanken nyligen höjde den viktiga styrräntan. Men vi har ingen bostadsbubbla i Sverige som riskerar att spricka, menar Harry Flam, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet. .

SVT - 16 maj 22 kl. 11:46

Prognosen: Så hög är räntan om ett år

I april slopade Riksbanken nollräntan och flaggade för fortsatta höjningar. Swedbanks prognoschef räknar med en dubbelhöjning redan i juni. – Därefter kommer höjningar vid varje efterföljande penningpolitiskt möte fram till april 2023, säger Andreas Wallström i Ekonomibyrån..

SVT - 13 maj 22 kl. 19:29

Efter nedgången: Här är expertens tre börsscenarion

Kommer börsen fortsätta utför? Kommer den vända eller rent av öka? Sparekonomen Maria Landeborn har tagit fram tre olika scenarion för hur börsen kan gå framöver..

SVT - 13 maj 22 kl. 00:42

Oljeföretag tar över Apples börstron

Högre oljepriser till följd av sanktionerna mot Ryssland återspeglas nu i Aramcos aktiepris medan Apple kämpar med logistik och efterfrågan i coviddrabbade Kina – och när börsen stängdes i onsdags kunde Apple inte längre kalla sig för världens mest värdefullla företag.

SVT - 13 maj 22 kl. 00:07

Nationalekonomen: Blir en ganska obehaglig resa framöver

Inflationen skjuter i höjden och svenskarna blir fattigare eftersom pengarna inte räcker till lika mycket. Räntehöjningar kan hjälpa till att dämpa inflationen – men de rår inte på alla ekonomiska bekymmer. – Jag tror att det blir en ganska obehaglig resa framöver, säger nationalekonomen Klas Eklund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.