Världen Idag > Nyheter

Thursday, 26 May, 20:13

Världen Idag - 16 jan 22 kl. 22:00

Storskalig hacker-attack mot UkrainaEn hackerattack har riktats mot en rad ukrainska regeringssajter, enligt regeringen i Kiev. – Jag kan inte peka finger mot någon för jag har inga bevis. Men man kan ju gissa, säger EU:s utrikeschef Josep Borrell om vilka som ligger bakom angreppet..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Ukraina, Kiev, EU, Josep Borrell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storskalig, hacker-attackmot , Ukraina

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Bönekonferensen King of Kings åter på plats i Örnsköldsvik

Sebastian Staket, Cornelia Forsberg och ett antal andra andliga ledare från Sverige och Norden medverkar vid helgens ledar- och bönekonferens King of Kings. Efter två år med digitala lösningar hålls den återigen på plats i Örnsköldsvik. – Vi ser mycket fram emot det här, säger Thomas Nordberg, som tillsammans med sin hustru, Maria, är pastorspar i värdförsamlingen Svedjeholmskyrkan..

Världen Idag - Igår: 10:00

Förslag om större roll för WHO i pandemihantering oroar

Ett globalt maktövertagande som hotar medlemsländernas självständighet – så beskriver kritiker ett förslag som diskuteras under det pågående WHO-mötet i Genève. Förslaget handlar om Världshälsoorganisationens roll i framtida pandemihantering..

Världen Idag - Igår: 07:00

Nya hbtq-villkor för bidrag till kristna samfund aktuella

Staten ska kunna dra in bidrag till samfund som nekar medlemskap på grund av sexuell läggning. Det framgår av den lagrådsremiss som Världen idag rapporterade om i lördags och som nu väcker kritik. – Det skulle kunna bli så att man använder bidragskriterierna för att försöka komma åt vissa former av uppfattning och tro, och då har det gått väldigt snett, säger Dan Salomonsson, föreståndare för Uppsala Pingst..

Världen Idag - Igår: 06:00

Han arresterade Jan Guillou i samband med IB-affären

Han spanade på sovjetiska spioner med Stig Bergling – innan Bergling själv avslöjades som KGB-spion – och var livvakt åt Anna-Greta Leijon under tiden som Moskva-stödda Rote Arme Fraktion (RAF) planerade att kidnappa henne. Dessutom grep han Jan Guillou för spioneri i oktober 1973. – Vi var civilklädda och gick upp vid sidan om honom och sade: ”Nu är du gripen, med anledning av IB-affären”, berättar förre Säpo-polisen Torsten Fahlén..

Världen Idag - Igår: 05:00

På Candelux kommer Gud före business

De har en anställd förebedjare, ett gym i sina lokaler som ungdomar fått nyckel till, har gudstjänster i sina lokaler på söndagar och morgonsamlingar för personalen varje morgon. På det halländska företaget Candelux är Gud och relationer med människor primärt och business sekundärt. – Tanken är att vi ska vara som en fiskebåt, vi är människofiskare, säger ägaren Anders Antblad..

Världen Idag - Igår: 00:10

SR:s program tar fel om Gud och naturvetenskap

Sveriges Radio P1 har lanserat en ny programserie med rubriken ”Som fan läser Bibeln”. Det är en annorlunda bokcirkel om världens mest lästa bok. Första avsnittet handlar bland annat om 1 Korinthierbrevet 15 och Paulus påstående om Jesu uppståndelse.

Världen Idag - Igår: 00:10

Vilket skydd behövs?

Det var inte länge sedan som Magdalena Andersson blev statminister, en historisk händelse då vi för allra första gången i Sverige fick en kvinna på posten. Dessvärre överskuggades denna historiska händelse av det som pågår i vår omvärld. Vi har klivit ut ur pandemin och in i en ny hotbild, nämligen den vi trodde att vi hade lagt bakom oss efter kalla kriget: den ryska hotbilden.

Världen Idag - Igår: 00:10

Dags för en ny Ben Gurion eller Begin!

Förra veckan fick den redan skakiga regeringskoalitionen i Israel ytterligare ett bakslag när en arabisk koalitionsmedlem från det extrema vänsterpartiet Meretz meddelade att hon inte längre stöder koalitionen. Ghaida Rinawie Zoabi förklarade sitt beslut med att regeringen – som hon ser det – hade gått alltför långt åt höger i sin politik. Zoabi nämnde speciellt att det faktum att israeliska säkerhetsstyrkor opererar på Tempelplatsen (som hon kallar al-Aqsa), var oacceptabelt.

Världen Idag - Igår: 00:00

Ärkebiskop med annan profil än nu?

Biskoparna Martin Modéus i Linköping och Johan Dalman i Strängnäs är nu de två kandidater som återstår i den sista och avgörande valomgången i ärkebiskopsvalet den 8 juni. En rimlig bedömning är att, oavsett vilken kandidat som vinner, kan vi vänta oss ett tydligare fokus på församlingsbyggande, gudstjänstliv, kyrkoårets ställning i samhället och kristendomsskolor ute i församlingarna, mer av inomkyrklig tolerans och ekumenik, ökad förståelse för judiska folkets utsatthet samt totalt sett färre partipolitiskt anstrukna uttalanden med S-profil. Med andra ord är det dags för mer av kyrkans inre liv och uppdrag, som trosförmedlare till ett sekulariserat svenskt folk – något åtskilliga bland Svenska kyrkans aktiva kommer att välkomna.

Världen Idag - Igår: 00:00

Res upp hoppets borg i din omgivning

De senaste dagarna har det varit kraftiga vindar här i fjällvärlden. Guds ande liknas vid vinden och den blåser vart den vill. Lika elementär som de fyra elementen eld, vind, vatten och jord är för fysiskt liv och överlevnad, är Hjälparen för trons liv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.