ETF-marknaden > Ekonomi

Saturday, 15 May, 06:48

ETF-marknaden - 23 apr 21 kl. 20:02

En ny ETF som kan dra fördel av Coinbases börsnoteringEfter Coinbases börsnotering kan en ny ETF vara attraktiv. Aktierna i kryptobörsoperatören öppnade för $ 381, mer än 50% över referenspriset på $ 250. Det tog företaget till en marknadsvärde på 100 miljarder dollar. Att sätta den siffran i sitt sammanhang, ett nyligen offentligt företag som gör det lättare för investerare att få tillgång till en tillgångsklass som många fortfarande är tvivel om är nästan lika stor som 3M och Goldman Sachs och är större än bland andra Target, CVS och General Motors.
Att säga att Coinbase var en av de mest efterlängtade börsintroduktioner på en tid är en underdrift.
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
ETF, Coinbases, Goldman Sachs, Target, CVS, General Motors, Coinbase, Bitcoin, Bitcoin-ETF, USA, VanEck Vectors Digital Transformation ETF, Nasdaq, DAPP, VanEck ETF, Coinbaseaktien, DAPP ETF, MVIS Global Digital Assets Equity Index, VanEck, Vectors Digital Transformation ETF, MIFID II, Europa, En

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En ny ETFsom kan , dra, fördelav , Coinbases, börsnotering
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 10 timmar sedan

Banklånefonderna mot sjunde månaden med nettoinflöden

Banklånefonderna mot sjunde månaden med nettoinflöden. De fonder som investerar i seniora lån fortsätter att se pengarna flöda in. Den senaste månaden har dessa ETFer sett nettoinflöden på 5,4 miljarder dollar.

ETF-marknaden - 12 timmar sedan

Coinbase börjar erbjuda handel i Dogecoin

Kryptoplattformen Coinbase kommer att börja erbjuda handel i Dogecoin. Handeln i den haussade kryptovalutan Dogecoin bör kunna påbörjas redan inom 6-8 veckor, enligt uttalanden från vd Brian Armstrong i samband med delårsrapporten på torsdagen. Flera kryptohandlare har uppmanat Coinbase att tillåta handel i valutan, som fått mycket uppmärksamhet på sociala medier.

ETF-marknaden - 20 timmar sedan

DBX9 ETF, en Xtrackers som ger exponering mot den kinesiska aktiemarknaden

Xtrackers FTSE China 50 UCITS ETF (DBX9 ETF) är en börshandlad fond som ger exponering mot den kinesiska aktiemarknaden. Denna börshandlade fond handlas på på Xetra, men det skall noteras att handeln sker i USD. Den årliga förvaltningskostnaden ligger på 0,60 procent.

ETF-marknaden - Igår: 20:00

Invesco G1CE ETF en europeisk ETF för ren energi

Invesco Global Clean Energy UCITS ETF (G1CE ETF) är en europeisk börshandlad fond som handlas på såväl London Stock Exchange som på Xetra. Denna ETF spårar världens ledande index för global ren energi. Genom PBD får en placerare en bred exponering mot 100 olika företag i sektorn.

ETF-marknaden - Igår: 17:13

Warren Buffet satsar på 5G

Covid-19 har normaliserat WFH, arbete hemifrån, vilket framhäver behovet av förbättrad anslutning, online-säkerhet och datadelningslösningar. Detta ensamma kan peka på den säkra framtiden för 5G för dess bidrag till det tekniska landskapet. Ändå sträcker sig potentialen inom 5G-utbyggnaden och konsekvenserna av dess supersnabba hastigheter, låg latens och större funktionalitet långt bortom fjärrlösningar.

ETF-marknaden - Igår: 15:45

ARK Innovation speglar olönsamma teknikaktier

Ark Investment Managers flaggskeppfond och ett index av olönsamma teknikaktier i USA är i huvudsak “samma sak”, enligt Julian Brigden, chef för Macro Intelligence 2 Partners LLC. Brigden jämförde ARK Innovation ETF, förvaltad av Cathie Wood, med ett Goldman Sachs-index i ett Twitter-inlägg onsdag. Sedan 2019 har den 30-dagars korrelationen mellan dem varit minst 0,68 och har stigit till så högt som 0,98, enligt uppgifter sammanställda av Bloomberg.

ETF-marknaden - Igår: 13:23

Iconic Funds ny emittent av Crypto ETN

Iconic erbjuder en bitcoin-ETN med säkerhet. Sedan onsdag har en kryptovaluta-ETN s, Iconic Funds Physical Bitcoin ETP, om utfärdats av Iconic varit möjlig att handla genom Xetra och Börse Frankfurt för första gången. Med hjälp av detta certifikat kan investerare enkelt delta i kryptovalutans Bitcoin-utveckling utan att behöva ställa in kryptoplånböcker.

ETF-marknaden - Igår: 10:15

IMEU ETF, Europeiska bolag i 18 valutor

IMEU, eller iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Dist) som är dess fullständiga namn, handlas på Xetra i Tyskland. Denna ETF har en förvaltningskostnad på 0,12 procent. Under förra året såg vi en kvartalsvis utdelning.

ETF-marknaden - I förrgår: 19:45

Hur man investerar som Cathie Wood, men utan att köpa Ark ETF

Cathie Woods Ark-fonder skapar ungefär lika mycket frustration i Europa som de är hypede. Från störande innovation till autonom teknik kan berättelserna bakom dessa börshandlade fonder vara lika spännande som några av deras fantastiska avkastning. Det går emellertid att investerar som Cathie Wood utan att köpa Ark ETF.

ETF-marknaden - I förrgår: 18:49

Goldman Sachs-chef slutar efter att ha tjänat miljoner på dogecoin

En Goldman Sachs-chef i London uppges ha lämnat den amerikanska investmentbanken efter att ha tjänat miljoner på Dogecoin. En talesman för Goldman Sachs bekräftade att Aziz McMahon, verkställande direktör och chef för försäljning av tillväxtmarknader i London, har lämnat investeringsbanken där han har arbetat i 14 år. Men talesmannen sa till MarketWatch att han inte hade någon kunskap om investeringen i Dogecoin.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.