SVT > Utrikes

Sunday, 16 May, 20:47

SVT - 22 apr 21 kl. 22:57

Misstänkta sexbrott i Tigray: ”Fruktansvärda vittnesmål”Röda Korset oroas djupt över vad de beskriver som hemska berättelser om sexuellt våld i konfliktregionen Tigray i Etiopien. Farhågor finns om att våldtäktsbrott utförs systematiskt som en del i krigföringen, vilket även oroar FN:s säkerhetsråd..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tigray, Korset, Etiopien, FN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misstänkta, sexbrotti , Tigray, Fruktansvärda, vittnesmål
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

Tidslinje: USA:s roll i Israel-Palestina-konflikten

Genom åren har USA haft en stor roll i Israel-Palestina-konflikten. Man har både gett ekonomiskt stöd till Israel, och varit del i de fredsförhandlingar mellan parterna – utan någon vidare framgång. Nu återstår att se vilken roll nye presidenten Joe Biden kommer ta i konflikten som ser ut att bli allt mer våldsam..

SVT - 15 minuter sedan

SVT:s team på plats i Israel: ”De blandade städerna håller på att slitas itu”

SVT:s team i Mellanöstern, Stina Blomgren och Pablo Torres, är på plats i Jerusalem. – Israels premiärminister, Benjamin Netanyahu, säger att bombningarna av Gaza kommer att fortsätta och pågå länge, säger korrespondent Stina Blomgren..

SVT - 1 timme sedan

Åskådarläktare i israelisk synagoga har kollapsat

En åskådarläktare, full av människor, i en israelisk synagoga i Västbanken har rasat. Dussintalsmänniskor har skadats, enligt nyhetsbyrån AP..

SVT - 2 timmar sedan

Cyklon sprider rädsla i Indien – mitt i massiva virusutbrottet

Tak har kollapsat och hus fyllts med vatten på grund av det oväder som just nu råder i västra och södra indien. Myndigheter har annonserat kod röd och nu räds man att ovädret kommer leda till stor förstörelse, och ännu värre översvämningar..

SVT - 5 timmar sedan

Mohammed förlorade tre barn i israeliskt luftangrepp

Antalet dödsoffer stiger efter upptrappningen i konflikten mellan Israel och Hamas tidigare i veckan. Samtidigt som människor grävs fram under rasade byggnader i Gaza stad fortsätter terrorstämplade Hamas sin beskjutning av israeliska städer..

SVT - 8 timmar sedan

Kritik mot Israel efter bombning av redaktionsbyggnad

Israels flygräd mot en byggnad i Gaza där internationella medier hade sina redaktioner möter kritik från USA. Vita Huset skriver i ett uttalande att man kommunicerat till Israel att det är ”av största vikt” att garantera säkerheten för journalister..

SVT - 10 timmar sedan

Minst 23 personer dödade i israelisk flygräd mot Gaza

Minst 23 personer har dödats i en israelisk flygräd mot Gaza City, rapporterar AP med hänvisning till Gazas hälsomyndighet. Det är den dödligaste attacken sedan konflikten bröt ut tidigare i veckan..

SVT - 12 timmar sedan

Antalet dödsoffer stiger – medlingsförsök fruktlösa

Söndagnatten och -morgonen har fortsatt på samma sätt som de senaste sju dygnen: Hamas avfyrar raketer mot städer i Israel som svarar med flyganfall mot mål på Gazaremsan. Antalet dödsoffer stiger samtidigt som medlingsförsöken hittills varit fruktlösa..

SVT - 22 timmar sedan

Biden i samtal med Benjamin Netanyahu och Mahmoud Abbas

USA:s president, Joe Biden, har suttit i flera samtal under dagen gällande oroligheterna mellan israeler och palestinier, först med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, och sedan med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas..

SVT - Igår: 18:53

Rysslandsforskare: Kan inte uteslutas att Sverige hamnar på listan

I ett regeringsdekret har Ryssland beslutat att USA och Tjeckien ska betraktas som ”fientliga stater”. Beslutet kan ses som ytterligare ett steg i de allt sämre relationerna mellan länderna, säger Martin Kragh, chef för Rysslands- och Eurasienprogrammet vid Utrikespolitiska institutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.