SR > Nyheter

Sunday, 09 May, 10:11

SR - 22 apr 21 kl. 21:58

En dos Pfizer ger 42 procents skydd – dos två ger 86 procentTvå veckor efter en första dos av Pfizers vaccin mot covid - 19 är skyddet omkring 42 procent och en vecka efter andra dosen runt 86 procent. Det visar en ny studie från Region Skåne. - Jag tycker inte siffrorna är helt överraskande, det är lägre än vissa studier antytt, men det är i nivå med vad andra studier har antytt, säger Fredrik Kahn, en av forskarna bakom studien som Region Skåne gjort. Det som forskarna i Skåne studerat är risken för personer mellan 18 och 64 år att infekteras av viruset efter vaccinering, oavsett hur allvarliga symptomen blir..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Pfizer, Pfizers, Region Skåne, Fredrik Kahn, Skåne

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En dos, Pfizerger 42 , procents, skydd, dos, två, ger 86 procent
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Vinnova vill stärka vaccinkapaciteten

Sveriges kapacitet för att vara helt självförsörjande vad gäller vaccinproduktion bedöms som låg i en ny rapport från statliga Vinnova till regeringen, som TT tagit del av. För att stärka den svenska vaccinkapaciteten långsiktigt pekar Vinnova på vikten av samarbete med andra länder, då det krävs kedjor av olika underleverantörer för att klara produktionen som är dyr. Svensk beredskap stärks bäst genom internationellt samarbete, enligt Vinnova..

SR - 2 timmar sedan

Protesterna kan spridas i regionen

De regeringskritiska protesterna i Colombia fortsätter trots att regeringen har inlett en dialog med oppositionen. Många tror att protestvågen kommer att spridas till andra länder i regionen. Hittills har 25 personer dödats i protesterna, polisen pekas ut som förövare i minst hälften av dödsfallen..

SR - 3 timmar sedan

Efter valet – kampen om nytt referendum i Skottland i full gång

Efter valet till det skotska parlamentet, där självständighetspartiet SNP gick fram något men inte fick egen majoritet, har premiärminister Boris Johnson bjudit in regeringscheferna för Nordirland, Skottland och Wales för att diskutera framtidens utmaningar för Storbritannien. Skotska regeringschefen Nicola Sturgeon ska dock enligt brittiska medier redan ha tackat nej till mötet och kallar Johnson odemokratisk som inte går med på ny folkomröstning om självständighet för Skottland. Flera bedömare tror att frågan om en ny folkomröstning om skotsk självständighet till slut kan hamna i den brittiska högsta domstolen..

SR - 4 timmar sedan

Internationell oro över utvecklingen i Jerusalem

I Jerusalem fortsätter oroligheterna, och omkring 90 människor skadades i våldsamheter i går kväll. Det uppger palestiskan Röda halvmånen. De fyra medlemmarna i den så kallade mellanösternkvartetten, USA, EU, Ryssland och FN, säger i ett uttalande att de är djupt oroade över helgens våld, särskilt fredagskvällens sammandrabbningar mellan palestinier och israelisk polis på Tempelberget..

SR - 4 timmar sedan

Delar av kinesiska raketen har kraschat

Delar av den kinesiska 18 ton tunga raketen Chang Zheng 5B, som okontrollerat har rusat mot jorden, har kraschat i Indiska oceanen, enligt Kinesiska myndigheter, rapporterar AFP strax efter klockan 05. Raketen ska ha brutits sönder på sin väg genom atmosfären och det är oklart exakt vad som har landat i havet. Raketen återinträdde i atmosfären klockan 04.

SR - 6 timmar sedan

Tyskland lättar på restriktioner för vaccinerade

I Tyskland gäller från och med idag andra regler för personer som är vaccinerade mot coronaviruset eller tillfrisknade efter covid-19, än för resten av befolkningen. Kritiker menar att det skapar orättvisor, särskilt för yngre generationer som i mer än ett års tid gjort stora uppoffringar för att skydda de äldre och som nu tvingas vänta längst på att återfå sina fri- och rättigheter. Jurister argumenterar att de rättigheter som de vaccinerade nu får tillbaka är grundlagsskyddade och måste ges tillbaka så fort som möjligt..

SR - 7 timmar sedan

KD:s väljarstöd har slutat minska

I Svensk väljaropinion för april så ökar Kristdemokraternas opinionsstöd från 4,3 procent till 5,0. Partiets långsamma nedgång i opinionen sedan förra sommaren har därmed brutits enligt Kantar Sifos opinionschef Toivo Sjörén. I övrigt är förändringarna små i sammanställningen av tre opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekots räkning, men att Moderaternas uppgång brutits bekräftas..

SR - 15 timmar sedan

Stödlinje planerad till 2022 - kritiker vill han den nu

Under förra året kunde landets 71 stödlinjer endast svara på 230 000 samtal av 730 000 från personer som behöver hjälp. Efter att den tidigare nationella stödlinjen lades ner har Folkhälsomyndigheten utrett och konstaterat att det finns behov av en nationell stödlinje till personer med psykisk ohälsa. Men trots det hårda trycket på hjälp - så planeras den nationella stödlinjen inte att öppnas förrän till sommaren 2022..

SR - 15 timmar sedan

Sju personer döda efter lavin i franska alperna

Sju personer omkom idag i en lavin i Valloire, i de franska alperna, rapporterar fransk tv, det var två grupper av vandrare som ska ha förts med i lavinen och vissa av dem klarade sig oskadda. Lokala myndigheter har varnat för laviner i området efter en vecka med mycket snöfall följt av milda temperaturer... I måndags dog fem personer i två laviner i departementet Isère och i Hautes-Alpes..

SR - 15 timmar sedan

Ingen egen majoritet för regeringspartiet i Skottland

I Storbritannien pågår rösträkningen för fullt efter kommunal- och regionalvalet igår och enligt BBC blir det ingen egen majoritet för regeringspartiet SNP, Scottish National Party, utan partiet får förlita sig på de Grönas röster för att få ihop en majoritet i parlamentet för självständighet. SNP förlorade den valkrets som man satsat hårdast på att vinna från Tory-pariet i detta val, Aberdeenshire West, men Tories lyckades vinna den igen. Enligt de flesta bedömare kommer det att göra det lättare för Boris Johnson, den brittiske premiärministern som bestämmer i frågan, att inte godkänna en ny folkomröstning, men SNP-regeringen kommer troligen ändå försöka om några år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.