SR > Nyheter

Sunday, 09 May, 06:10

SR - 22 apr 21 kl. 16:14

S-distrikt mobiliserar för skatteoffensivDe interna kraven på att Socialdemokraterna ska gå på skatteoffensiv växer inför kongressen i november. Allt fler distrikt vill att partiet går till val på höjda kapitalskatter och ny fastighetsskatt. Sedan tidigare kommer kravet från distrikten i Stockholms stad och Skåne, men nu även från Göteborg och Skaraborg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Socialdemokraterna, Stockholms, Skåne, Göteborg, Skaraborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S-distrikt, mobiliserarför , skatteoffensiv
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Delar av kinesiska raketen har kraschat

Delar av den kinesiska 18 ton tunga raketen Chang Zheng 5B, som okontrollerat har rusat mot jorden, har kraschat i Indiska oceanen, enligt Kinesiska myndigheter, rapporterar AFP strax efter klockan 05. Raketen ska ha brutits sönder på sin väg genom atmosfären och det är oklart exakt vad som har landat i havet. Raketen återinträdde i atmosfären klockan 04.

SR - 2 timmar sedan

Tyskland lättar på restriktioner för vaccinerade

I Tyskland gäller från och med idag andra regler för personer som är vaccinerade mot coronaviruset eller tillfrisknade efter covid-19, än för resten av befolkningen. Kritiker menar att det skapar orättvisor, särskilt för yngre generationer som i mer än ett års tid gjort stora uppoffringar för att skydda de äldre och som nu tvingas vänta längst på att återfå sina fri- och rättigheter. Jurister argumenterar att de rättigheter som de vaccinerade nu får tillbaka är grundlagsskyddade och måste ges tillbaka så fort som möjligt..

SR - 3 timmar sedan

KD:s väljarstöd har slutat minska

I Svensk väljaropinion för april så ökar Kristdemokraternas opinionsstöd från 4,3 procent till 5,0. Partiets långsamma nedgång i opinionen sedan förra sommaren har därmed brutits enligt Kantar Sifos opinionschef Toivo Sjörén. I övrigt är förändringarna små i sammanställningen av tre opinionsmätningar som Kantar Sifo gör för Ekots räkning, men att Moderaternas uppgång brutits bekräftas..

SR - 11 timmar sedan

Stödlinje planerad till 2022 - kritiker vill han den nu

Under förra året kunde landets 71 stödlinjer endast svara på 230 000 samtal av 730 000 från personer som behöver hjälp. Efter att den tidigare nationella stödlinjen lades ner har Folkhälsomyndigheten utrett och konstaterat att det finns behov av en nationell stödlinje till personer med psykisk ohälsa. Men trots det hårda trycket på hjälp - så planeras den nationella stödlinjen inte att öppnas förrän till sommaren 2022..

SR - 11 timmar sedan

Sju personer döda efter lavin i franska alperna

Sju personer omkom idag i en lavin i Valloire, i de franska alperna, rapporterar fransk tv, det var två grupper av vandrare som ska ha förts med i lavinen och vissa av dem klarade sig oskadda. Lokala myndigheter har varnat för laviner i området efter en vecka med mycket snöfall följt av milda temperaturer... I måndags dog fem personer i två laviner i departementet Isère och i Hautes-Alpes..

SR - 11 timmar sedan

Ingen egen majoritet för regeringspartiet i Skottland

I Storbritannien pågår rösträkningen för fullt efter kommunal- och regionalvalet igår och enligt BBC blir det ingen egen majoritet för regeringspartiet SNP, Scottish National Party, utan partiet får förlita sig på de Grönas röster för att få ihop en majoritet i parlamentet för självständighet. SNP förlorade den valkrets som man satsat hårdast på att vinna från Tory-pariet i detta val, Aberdeenshire West, men Tories lyckades vinna den igen. Enligt de flesta bedömare kommer det att göra det lättare för Boris Johnson, den brittiske premiärministern som bestämmer i frågan, att inte godkänna en ny folkomröstning, men SNP-regeringen kommer troligen ändå försöka om några år..

SR - 12 timmar sedan

40 döda och drygt 50 skadade efter explosion nära skola i Kabul

Minst 40 personer har dödats och drygt 50 skadats när minst en sprängladdning exploderade i närheten av en skola i Afghanistans huvudstaden Kabul Det är minst en explosion som inträffade vid och i närheten av en skola för flickor i västra delen av Kabul under eftermiddagen lokal tid Den senaste tiden har det varit spänt i Kabul, det efter att USAs president Joe Biden tillkännagav att samtliga amerikanska militärer i landet ska ha dragits tillbaka senast den 11 september i år.

SR - 13 timmar sedan

EU vill förhandla med Indien men inte om patent

Efter samtal med Indiens premiärminister Narendra Modi på toppmötet i Porto hoppas EU nu kunna få igång förhandlingar om handel och investeringar med världens näst folkrikaste land. Men i bakgrunden finns också frågan om Coronavaccin där Indien vill lyfta patenten för att kunna tillverka doser på egen hand men där man får kalla handen från EU. "Om vi skulle fatta ett sådant beslut om patenten så skulle det inte hända någonting med tillgång på vaccin, att tro det är naivt", säger statsminister Stefan Löfven..

SR - 14 timmar sedan

Stopp och förseningar för tågtrafik genom Sörmland

Omfattande signalfel i Katrineholm och olycka utanför Nyköping Förseningar och stopp för tågtrafik Ingen prognos för återgång till normal tågtrafik.

SR - 15 timmar sedan

Just nu: Radiosporten sänder ishockeyfinal och fotboll direkt

Fotboll: Falkenberg-Örgryte Direkt 14.55 17.00 Fotboll: Västerås - Jönköping Södra Direkt 14.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.