Nyteknik > Teknik

Saturday, 15 May, 07:51

Nyteknik - 22 apr 21 kl. 10:07

Ny milstolpe på Mars – gyllene box skapar syreNasa har lyckats att omvandla koldioxid till syre på Mars. Den amerikanska rymdstyrelsen hoppas i framtiden kunna använda syret för att skjuta upp raketer från ytan, eller för astronauter att andas..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Mars

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny milstolpe, Mars, gyllene, box, skapar, syre
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 5 minuter sedan

Nya kraftverket kombinerar biogas och vätgas – möter kritik

New South Wales ska bygga ett kraftverk som blandar biogas med grön vätgas. Skeptiker pekar dock på att inget tvingar energibolaget att någonsin lämna biogasen..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Då skrotar Honda förbränningsmotorn

Japanska biltillverkaren Honda siktar på att inte längre sälja fordon med förbränningsmotorer efter år 2040. Omställningen får skjuts av samarbetet med amerikanska biltillverkaren General Motors, säger Hondas vice vd Seiji Kuraishi i samband med presentationen av fjärde kvartalsrapporten i det brutna räkenskapsåret..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Systematisk spårning av coronavirus i avlopp utreds

En systematisk övervakning av covid-19-virus i avloppsvatten kan ge varningssignaler om förändrad smittspridning och gör att man är bättre förberedd vid framtida pandemier, anser regeringen. Naturvårdsverket i samråd med Folkhälsomyndigheten får nu i uppdrag att utreda förutsättningarna för hur spårningen kan gå till..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Mercedes minivan visar hur nya T-klassen blir

Elbilen är knappt fem meter lång och nästan lika bred som den är hög. Concept EQT sägs ligga väldigt nära produktionsmodellen, som blir Mercedes nya T-klass..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Rymdstationen runt månen ska träna resande till Mars

Fyra astronauter kommer att kunna leva ombord på Gateway i två månader. Nasas programchefer tror att rymdstationen kan vara ett första steg mot att förbereda framtida resor från månen till Mars..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Intels algoritmer skapar ”fotorealistisk” grafik i GTA V

Ett nytt maskininlärningsprojekt från Intels FoU-avdelning Intel Labs visar upp vad som kan vara framtiden för tv- och dataspelsgrafik. Genom en mängd olika algoritmer har bolaget lyckats göra dataspelet GTA V betydligt mer realistisk..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Nya regler kan ge dyrare e-handel: ”Det är rimligt”

Det kan bli dyrare för konsumenterna. Åtminstone räknar staten med högre skatteintäkter när momsreglerna för e-handel görs om vid halvårsskiftet. Bättre konkurrensförutsättningar för svenska e-handlare, spår branschen..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Vem tar ansvar för att rena PFAS-vattnet?

ANALYS. Just nu pågår flera juridiska tvister om PFAS-förorenat vatten, men det är inte säkert att de ger svar på den viktigaste frågan: Hur får vi bort gifterna? Det skriver Ny Tekniks reporter Linda Nohrstedt..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Därför skakar PFAS-domen om vattenbranschen

Första ronden om det PFAS-förorenade vattnet i Blekinge gick till Kallingeborna. Nu förväntar sig branschorganisationen Svenskt Vatten fler skadeståndskrav medan miljöforskare menar att domen belyser systemfel..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Studie: Distansarbete gör oss mer produktiva

Färre avbrott och ökad flexibilitet har resulterat i att vi har blivit mer produktiva på hemmakontoret. Det visar en ny studie..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.