Nyteknik > Teknik

Saturday, 15 May, 07:28

Nyteknik - 21 apr 21 kl. 16:15

Kommissionen avvaktar med avgörande om kränkraftenKärnkraften får vänta och naturgasen är varken inkluderad eller utesluten. EU-kommissionen tassar försiktigt i sin omdiskuterade klassificering av hållbara investeringar..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommissionen, avvaktarmed , avgörandeom , kränkraften
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Då skrotar Honda förbränningsmotorn

Japanska biltillverkaren Honda siktar på att inte längre sälja fordon med förbränningsmotorer efter år 2040. Omställningen får skjuts av samarbetet med amerikanska biltillverkaren General Motors, säger Hondas vice vd Seiji Kuraishi i samband med presentationen av fjärde kvartalsrapporten i det brutna räkenskapsåret..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Systematisk spårning av coronavirus i avlopp utreds

En systematisk övervakning av covid-19-virus i avloppsvatten kan ge varningssignaler om förändrad smittspridning och gör att man är bättre förberedd vid framtida pandemier, anser regeringen. Naturvårdsverket i samråd med Folkhälsomyndigheten får nu i uppdrag att utreda förutsättningarna för hur spårningen kan gå till..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Mercedes minivan visar hur nya T-klassen blir

Elbilen är knappt fem meter lång och nästan lika bred som den är hög. Concept EQT sägs ligga väldigt nära produktionsmodellen, som blir Mercedes nya T-klass..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Rymdstationen runt månen ska träna resande till Mars

Fyra astronauter kommer att kunna leva ombord på Gateway i två månader. Nasas programchefer tror att rymdstationen kan vara ett första steg mot att förbereda framtida resor från månen till Mars..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Intels algoritmer skapar ”fotorealistisk” grafik i GTA V

Ett nytt maskininlärningsprojekt från Intels FoU-avdelning Intel Labs visar upp vad som kan vara framtiden för tv- och dataspelsgrafik. Genom en mängd olika algoritmer har bolaget lyckats göra dataspelet GTA V betydligt mer realistisk..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Nya regler kan ge dyrare e-handel: ”Det är rimligt”

Det kan bli dyrare för konsumenterna. Åtminstone räknar staten med högre skatteintäkter när momsreglerna för e-handel görs om vid halvårsskiftet. Bättre konkurrensförutsättningar för svenska e-handlare, spår branschen..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Vem tar ansvar för att rena PFAS-vattnet?

ANALYS. Just nu pågår flera juridiska tvister om PFAS-förorenat vatten, men det är inte säkert att de ger svar på den viktigaste frågan: Hur får vi bort gifterna? Det skriver Ny Tekniks reporter Linda Nohrstedt..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Därför skakar PFAS-domen om vattenbranschen

Första ronden om det PFAS-förorenade vattnet i Blekinge gick till Kallingeborna. Nu förväntar sig branschorganisationen Svenskt Vatten fler skadeståndskrav medan miljöforskare menar att domen belyser systemfel..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Studie: Distansarbete gör oss mer produktiva

Färre avbrott och ökad flexibilitet har resulterat i att vi har blivit mer produktiva på hemmakontoret. Det visar en ny studie..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Google blockade elbilsapp – åker på miljardbot

Amerikanska teknikjätten Google ska betala drygt 102 miljoner euro i böter (motsvarande omkring 1 miljard kronor) för att ha vägrat att tillåta en konkurrerande app i tjänsten Android Auto..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.