Nyteknik > Teknik

Wednesday, 12 May, 13:39

Nyteknik - 21 apr 21 kl. 15:57

PTS om Huawei: En latent säkerhetsriskHade Post-och telestyrelsen (PTS) rätt att stänga ute spionanklagade telekomjätten Huawei från de svenska 5G-näten? På onsdagen inledde förvaltningsrätten i Stockholm förhandlingar i målet som ska besvara den politiskt känsliga frågan..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
PTS, Huawei, Post, Stockholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PTSom , HuaweiEn , latent, säkerhetsrisk
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 minuter sedan

Så används gensaxen Crispr för första gången inuti människor

För första gången testar läkare gensaxen Crispr för att redigera dna direkt inuti en människokropp. Syftet är att försöka ge patienter med en ovanlig ärftlig sjukdom synen åter. .

Nyteknik - 1 timme sedan

Ericsson fortsätter sin satsning - letar mjukvaruutvecklare till Cloud RAN

Marknaden för mjukvaruutvecklare är minst sagt spännande just nu. Många vill jobba på ett globalt företag som sätter innovation och utveckling i centrum. Nu rekryterar Ericsson en mängd nya mjukvaruutvecklare med Cloud Native/Cloud Radio Access Network kompetens på kontoren runt om i Sverige.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Därför köper amerikansk-brittisk it-jätte skånska Fossid

Cybersäkerhetsföretaget Snyk köper upp svenska Fossid – ett bolag som var med på Ny Tekniks 33-lista 2019 som ett av Sveriges bästa teknikstartups..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Klimatutsläppen i Sverige minskade rekordmycket 2020

Sveriges utsläpp av växthusgaser minskade rekordmycket under pandemiåret 2020. Men minskningen blev mindre än tidigare prognoser visat, trots restriktioner och en ovanligt varm vinter. Det framgår av Naturvårdsverkets sammanställning..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Svenske professorn hittade världens äldsta it-sårbarhet i Turingmaskinen

Går det att hacka världens enklaste dator? Ja, det visar KTH-professorn Pontus Johnson som lyckats utsätta en universell Turingmaskin från 1967 för ett angrepp som kallas godtycklig kodexekvering. ”Ibland säger man att komplexitet skapar sårbarhet, men även den enklaste maskinen kan vara sårbar”, säger han..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Med nya vr-headseten ger HTC upp kampen mot Facebook

HTC tycks ha gett upp hoppet om att nå vanliga konsumenter. Med två nya virtual reality-headset, Vive Pro 2 och Vive Focus 3, är siktet mest inställt på företagskunder och professionella användare..

Nyteknik - 4 timmar sedan

”Så kan Sverige ta ledning i tillförlitlig användning av ai”

DEBATT. Användningen av ai i olika former kommer få allt större betydelse i våra liv och ekonomier framåt. Men människor måste kunna lita på systemen, skriver fyra ai-experter..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Åskväder – det är rena kemtvätten för himlen

Blixtar laddar atmosfären med ämnen som effektivt tvättar bort olika typer av föroreningar. Effekten är dessutom mycket större än forskarna hittills har trott, enligt en ny studie..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Lastfartyg i skärgården ersätter 1000 lastbilar

Sjöfartsverket inviger i maj en ny farled – Herrhamraleden – som ska ta containerfartyg genom skärgården in i Mälardalen. Två avgångar per vecka kommer att ersätta ungefär 1 000 lastbilstransporter..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Hotet: “Kanske sista chansen” för Ericsson i Kina

En artikel i kinesiska partitrogna Global Times varnar för att det svenska 5g-förbudet mot Huawei äventyrar Ericssons möjligheter att få 5g-kontrakt i Kina. Svenska Kina-experten: "Medvetet provokativ".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.