ETF-marknaden > Ekonomi

Saturday, 08 May, 04:02

ETF-marknaden - 20 apr 21 kl. 22:32

Virgin Galactic efter att ARK Space dumpar halva innehavetVirgin Galactic-aktierna sjunker efter att Cathie Woods nya rymd-ETF dumpar nästan hälften av sitt innehav. Virgin Galactics aktier föll i handeln under tisdagen efter att Ark Invests nya rymd-ETF sålde nästan hälften av sin andel i rymdturismföretaget. Cathie Woods företag sålde 275 204 aktier i Virgin Galactic från sin ARKX-fond på måndag, vilket minskade ETF:ens innehav av aktien från 585 675 aktier till 315 781 aktier. Av de 39 ARKX-innehaven var Virgin Galactic den 19:e största men är nu nere på 33:e, vilket utgör drygt en procent av fondens vikt.
Ark Invest sålde också 315 600 aktier i Virgin Galactic från sin ARKQ-fond ”autonom teknologi och robotik” på måndagen.
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
Galactic, ARK Space, Cathie Woods, ETF, Galactics, Ark Invests, Woods, Virgin Galactic, ARKX, Invest, ARKQ, Ark ETF, Virgin, GPS, Trimble, Ark Invest, PRNT, Kratos, Martin, Boeing, Iridium Communications, ARKX ETF, ARK Space Exploration, CBOE, USA, ARKK ETF, ARK Innovation ETF, Nysearca, ARKK, Plus500, CFDer, PRNT ETF, Printing ETF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Virgin, Galacticefter att , ARK, Space, dumparhalva , innehavet
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 8 timmar sedan

När Vietnams ekonomi stärks kan VNM gynnas

Vietnams ekonomi stärks, vilket borde sätta tillgångar som VanEck Vectors Vietnam ETF (VNM) i fokus. “En ökande amerikansk ekonomi på grund av massiv stimulans och uppdämd efterfrågan kommer att gynna exportörer i Asien, med Vietnam som får den största stormen”, säger en artikel i Bloomberg. ”Om den amerikanska tillväxttakten accelererar till 7,7% år 2021 enligt prognos av Bloomberg Economics, jämfört med 3,5% i slutet av förra året, skulle det leda till mer än en procentenhet till Vietnams expansion, visade forskning från Chief Asia Economist Chang Shu på tisdag.

ETF-marknaden - 18 timmar sedan

XLY ETF, en börshandlad fond med vikt på konsumtion

Consumer Discretionary Select Sector SPDR® Fund (NYSEArca: XLY ETF) ger exponering mot konsumtion, närmare bestämt diskretionär konsumtion. Diskretionär konsument är en term för klassificering av varor och tjänster som anses vara oväsentliga av konsumenter, men önskvärt om deras tillgängliga inkomst är tillräcklig för att köpa dem. XLY ETF har ett bruttokostnadsförhållande på 0,12 procent.

ETF-marknaden - Igår: 20:00

Det billigaste FTSE 250 ETFer

Skillnaden i avgifter för olika FTSE 250 ETFer är ganska stor. Storbritanniens FTSE 250-index nådde en ny rekordhög nivå den 7 april och stängde ovanför 22 000 för första gången i sin historia. Därefter har Londonbörsen fortsatt uppåt ytterligare.

ETF-marknaden - Igår: 10:00

Ökad efterfrågan på lagerutrymme för eCommerce

Mitt i dramatiska förändringar i detaljhandelslandskapet finns det ett ökande behov av lagerutrymme för eCommerce. Det finns ett större behov av användning lager av e-handelsföretag när fler väljer att handla på nätet. Pacer Benchmark Industrial Real Estate SCTR ETF (NYSEArca: INDS) är en börshandlad fond dedikerad till detta tema.

ETF-marknaden - I förrgår: 21:00

Denna ETF köper tråkiga undervärderade aktier

Aktier i dagligvaruföretag är förmodligen det sista som investerare har funderat på under ett år av pandemiåterhämtning. Ändå ses Invesco Dynamic Food & Beverage ETF (PBJ) som en bra blandning av defensiva tråkiga undervärderade aktier som för närvarande är prissatta att äga. Att köpa en diversifierad korg med högkvalitativa aktier när de sällan kommer till de finansiella nyhetsrubrikerna kan vara ett klokt drag.

ETF-marknaden - I förrgår: 20:00

Är detta den bästa ETFen för e-handel?

En ny tematisk ETF ger investerare e-handelsexponering utan för mycket Amazon. När det gäller investeringsteman kan ”ökningen av e-handel” verka som en självklar för emittenter av börshandlade fonder att hoppa på. Så det är kanske konstigt att det inte finns så många ETF:er för e-handel, åtminstone för europeiska investerare.

ETF-marknaden - I förrgår: 12:37

Nasdaq godkänner Effnetplattformens förvärv av Tessin

Nasdaq Stockholm har godkänt Effnetplattformens omvända förvärv av Tessin. Stockholmsbörsen har gett ett villkorat godkännande för handel på handelsplattformen Nasdaq First North. Det framgår av ett pressmeddelande.

ETF-marknaden - I förrgår: 10:00

Har alla börshandlade fonder en hävstång om 2?

Nej, det flesta börshandlade fonder har ingen hävstång om 2. Faktum är att de allra flesta inte alls har någon hävstång. I Europa finns det ett smärre antal ETFer som har hävstång, och den stannar på två.

ETF-marknaden - 04 maj 21 kl. 20:00

Ethereum tillgångar under förvaltning når totalt 13,9 miljarder US-dollar

Investeringar i digitala tillgångar ökade med 489 miljoner dollar förra veckan, det största inflödet sedan februari i år. Det höga inflödet döljer varierande flöden bland leverantörer, med många som ser utflöden i Europa medan deras nordamerikanska motsvarigheter såg starka inflöden. Totala Ethereum tillgångar under förvaltning når totalt 13,9 miljarder US-dollar.

ETF-marknaden - 04 maj 21 kl. 19:15

När Facebooks intäkter ökar stiger SOCL ETG

Socialmediejätten Facebook överträffade både sina intäkter och intäktsförväntningar under första kvartalet 2021. När Facebooks intäkter stiger gör även kursen i Global X Social Media ETF (SOCL) det. Facebook, som utgör cirka 12% av SOCL:s nettotillgångar, överträffade Wall Street förväntningar på resultat och intäkter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.