ETF-marknaden > Ekonomi

Thursday, 06 May, 18:38

ETF-marknaden - 20 apr 21 kl. 20:44

DEGIRO utökar listan med courtagefria ETFerDEGIRO meddelar att bolaget utökar listan med courtagefria ETFer som de kan erbjuda sina kunder. Denna lista omfattar några av de mest populära börshandlade fonderna i olika sektorer och regioner. Många av dessa ETFer kommer dessutom med höga ESG-betyg något som i en allt högre omfattning efterfrågas av investerare.
Erbjuder både ISK och traditionella depåer
Hos DEGIRO kan du välja mellan ett Investeringssparkonto, något som ofta är mer förmånligt skattemässigt och dessutom betydligt enklare vid deklaration, eller en traditionell aktiedepå. Det går självklart att öppna ett eller flera konton av vardera typ.
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
Degiro, ETFer, ESG, ISK, DEGIRO, Investeringssparkonto, ETF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DEGIRO, utökar, listanmed , courtagefria, ETFer
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 8 timmar sedan

Ökad efterfrågan på lagerutrymme för eCommerce

Mitt i dramatiska förändringar i detaljhandelslandskapet finns det ett ökande behov av lagerutrymme för eCommerce. Det finns ett större behov av användning lager av e-handelsföretag när fler väljer att handla på nätet. Pacer Benchmark Industrial Real Estate SCTR ETF (NYSEArca: INDS) är en börshandlad fond dedikerad till detta tema.

ETF-marknaden - 21 timmar sedan

Denna ETF köper tråkiga undervärderade aktier

Aktier i dagligvaruföretag är förmodligen det sista som investerare har funderat på under ett år av pandemiåterhämtning. Ändå ses Invesco Dynamic Food & Beverage ETF (PBJ) som en bra blandning av defensiva tråkiga undervärderade aktier som för närvarande är prissatta att äga. Att köpa en diversifierad korg med högkvalitativa aktier när de sällan kommer till de finansiella nyhetsrubrikerna kan vara ett klokt drag.

ETF-marknaden - 22 timmar sedan

Är detta den bästa ETFen för e-handel?

En ny tematisk ETF ger investerare e-handelsexponering utan för mycket Amazon. När det gäller investeringsteman kan ”ökningen av e-handel” verka som en självklar för emittenter av börshandlade fonder att hoppa på. Så det är kanske konstigt att det inte finns så många ETF:er för e-handel, åtminstone för europeiska investerare.

ETF-marknaden - Igår: 12:37

Nasdaq godkänner Effnetplattformens förvärv av Tessin

Nasdaq Stockholm har godkänt Effnetplattformens omvända förvärv av Tessin. Stockholmsbörsen har gett ett villkorat godkännande för handel på handelsplattformen Nasdaq First North. Det framgår av ett pressmeddelande.

ETF-marknaden - Igår: 10:00

Har alla börshandlade fonder en hävstång om 2?

Nej, det flesta börshandlade fonder har ingen hävstång om 2. Faktum är att de allra flesta inte alls har någon hävstång. I Europa finns det ett smärre antal ETFer som har hävstång, och den stannar på två.

ETF-marknaden - Igår: 20:00

Ethereum tillgångar under förvaltning når totalt 13,9 miljarder US-dollar

Investeringar i digitala tillgångar ökade med 489 miljoner dollar förra veckan, det största inflödet sedan februari i år. Det höga inflödet döljer varierande flöden bland leverantörer, med många som ser utflöden i Europa medan deras nordamerikanska motsvarigheter såg starka inflöden. Totala Ethereum tillgångar under förvaltning når totalt 13,9 miljarder US-dollar.

ETF-marknaden - Igår: 19:15

När Facebooks intäkter ökar stiger SOCL ETG

Socialmediejätten Facebook överträffade både sina intäkter och intäktsförväntningar under första kvartalet 2021. När Facebooks intäkter stiger gör även kursen i Global X Social Media ETF (SOCL) det. Facebook, som utgör cirka 12% av SOCL:s nettotillgångar, överträffade Wall Street förväntningar på resultat och intäkter.

ETF-marknaden - I förrgår: 14:05

HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt

HANetf, Europas första full-service UCITS ETF-emittent, är mycket glada över att kunna bekräfta att de har rekryterat nya anställda i sina försäljnings-, marknadsförings- och produktteam. HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt i sina börshandlade fonder vars förvaltade volymer har fördubblats sedan årsskiftet. Simon Dale ansluter sig till HANetf som försäljningschef.

ETF-marknaden - I förrgår: 10:00

BKLN ETF tjänar pengar på lån

Det är inte vanliga konsumentlån denna ETF investerar i. Istället investerar denna börshandlade fond i seniora lån. Invesco Senior Loan ETF (NYSEArca: BKLN) är baserat på S & P / LSTA U.

ETF-marknaden - I förrgår: 20:04

Nettoinflöden på 45,19 miljarder dollar till ETFer under Q1 2021

ETFGI, ett ledande oberoende forsknings- och konsultföretag som täcker trenderna i det globala ETF: s och ETP: s ekosystem, rapporterade i förra veckan att tematiska ETF:er och ETPer som noterades globalt såg nettoinflöden på 2,61 miljarder US-dollar under mars, vilket medförde ett årligt nettoinflöden på 45,19 USD. miljarder vilket är mycket högre än det tidigare rekordet på 25,21 miljarder dollar som nåddes vid denna punkt förra året. Totala tillgångar som investerats i tematiska ETF:er och ETP minskade med 3,1% från 393,67 miljarder US dollar i slutet av februari 2021 till 381,59 miljarder dollar, enligt ETFGI.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.