PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 29 January, 11:50

PrivataAffärer - 08 dec 21 kl. 07:14

Clas Ohlson slog vinstförväntningarnaClas Ohlsons rörelseresultat under det andra kvartalet (augusti-oktober) i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 uppgick till 204 miljoner kronor. Analytiker hade i genomsnitt räknat med 164 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av fem estimat. Bruttomarginalen blev 43,1 procent. Förväntat var 41,8 procent. Clas Ohlsons försäljning i kvartalet uppgick till 2.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Ohlson, Ohlsons, Infronts, Clas Ohlson, Kristofer Tonström, Clas Ohlsons, Black Week, Cyber Monday, Sverige, Norge, Finland, Utanför Norden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Clas, Ohlson, slog, vinstförväntningarna

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

AFV sätter köp på H&M

”Vår gissning är att tillväxten i H&M kan överraska positivt kommande år. Däremot oroar det att marginalerna riskerar vända nedåt senare under 2022”, skriver tidningen. H&M-aktien hade stigit närmare 4 procent på fredagseftermiddagen.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

CE: Argument för tidigare räntehöjning stärks

”Att säga att Riksbanken har hamnat efter kurvan är en underdrift”, skriver de och tillägger att med en snabbt växande ekonomi, en kärninflation som tar fart och inflationsförväntningar tillbaka över målet är allt bäddat för en hökaktig omsvängning vid kommande räntemöte om två veckor. Capital Economics räknar själva med en räntehöjning om 25 punkter i november i år, vilket Nyhetsbyrån Direkt skrivit om tidigare, men ser nu en ökad sannolikhet för att det kan bli tidigare än så. ”Men med de flesta centralbanker som gått över till fullt hökaktigt läge (särskilt Fed) och med svensk ekonomi bättre än de flesta finns det en ökad chans att Riksbanken väljer att höja tidigare än till och med vi räknar med”, skriver de..

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Hexpol nådde inte förväntningarna

Hexpol, som bland annat är en underleverantör till fordonsindustrin, redovisar ett rörelseresultat på 537 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2021. Väntat var ett rörelseresultat om 612 miljoner kronor enligt Infronts prognossammanställning. Rörelsemarginalen var 13,1 procent, att jämföra med väntade 15 procent.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

De mest blankade aktierna just nu

Listan baseras på till Finansinspektionen inrapporterade korta positioner som sammanställs av ägardatatjänsten Holdings. Från och med den 13 december lämnar FI inte längre ut uppgifter om korta positioner under 0,5 procent av aktiekapitalet. Listan inkluderar därmed bara positioner över 0,5 procent.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Bättre resultat än väntat för Autoliv

Autoliv redovisar ett justerat rörelseresultat om 177 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2021. Analytikerna hade räknat med ett justerat rörelseresultat om 171 miljoner dollar, enligt Infronts sammanställning av tolv analytikers prognoser. Den justerade rörelsemarginalen blev 8,3 procent.

PrivataAffärer - Igår: 11:46

Trading Direkt om cloudbolagen

  Teknisk analys: OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Bitcoin, Guld, Silver, Koppar, Olja, Africa Oil, Byggmax, Eyeonid, Investor, Jumpgate, Nanocap Group, NP3, Powercell, Safello, Sectra, SHT Smart High-Tech, Stillfront  .

PrivataAffärer - Igår: 11:38

Holmen föreslår extra utdelning

De jämförelsestörande posterna uppgick till cirka +200 miljoner kr. Här ingår positiv påverkan från försäljning av en engelsk skogsfastighet men negativ påverkan av lägre trävarupriser. Inga jämförelsestörande poster väntades av Infront.

PrivataAffärer - Igår: 11:25

Hernhag: Fyra rapportvinnare att köpa

Eva: Hej! Vilka bolag tycker du är läge att fynda just nu? Många i nedåtgående trend, men ser du några som ändå sjunkit i värde och som är i stigande trend?

PrivataAffärer - Igår: 10:18

Källa: Det finns en blankarrapport om Evolution

”Detta är en av många analysrapporter om Evolution som investering och det ligger i sakens natur att olika marknadsaktörer gör olika bedömningar. Just denna rapport fokuserar på att intäkter från oreglerade marknader borde värderas lägre än intäkter från reglerade marknader”, säger källan. Evolutionaktien har varit volatil sedan en aktör som förmodades vara en konkurrent skickat in ett klagomål till spelmyndigheten i New Jersey där Evolution anklagas för att ha intäktsströmmar från illegala marknader.

PrivataAffärer - Igår: 09:52

Aktieplacerare köper i dippen

Vi har hört det förut, men de bakomliggande orsakerna till den usla starten på börsåret kan tillskrivas stigande räntor, förväntningar om fler räntehöjningar från Fed, en skenande inflation och geopolitisk oro kring Ukraina. – Inledningen på det nya börsåret har bjudit på ett bryskt uppvaknande efter fjolårets rejäla uppgång. Utvecklingen under januari kan bäst liknas vid ett isvaksbad där breda Stockholmsbörsen (OMXSGI) sjönk 14 procent under 14 handelsdagar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.