News55 > Nyheter

Tuesday, 18 May, 15:22

News55 - 20 apr 21 kl. 08:34

Xi till USA: Uppför er stortEtt stort land måste också uppföra sig stort. Det är ett av budskapen, uppenbarligen riktat till USA, i den kinesiske ledaren Xi Jinpings tal till det årliga asiatiska forumet Boao. Xi nämner inga namn, men använder samma termer och tonfall som när Kina. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
USA, Xi Jinpings, Boao, Kina

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Xi till USA, Uppförer , stort
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från News55

News55 - 10 minuter sedan

NHL-kedja kan leda Tre Kronor i VM: “Bra kemi”

Tre Kronor inleder ishockey-VM mot Danmark på lördag. Sannolikt med Rickard Rakell, Isac Lundeström och Victor Olofsson i en ren NHL-kedja. – Jag tror att vi kommer hitta bra kemi där, säger Olofsson.

News55 - 15 minuter sedan

Fridell gör film om brottarbröderna Lidberg

Daniel Fridell ("Sökarna", "Svartenbrandt – Sveriges farligaste brottsling") planerar att göra film och tv av bröderna Martin och Jimmy Lidbergs självbiografi "Brottarbröder – en fight för livet". "Jag har påbörjat manusarbetet tillsammans med bröderna….

News55 - 4 timmar sedan

Linbana fick förtur i statlig trafiksatsning

Regeringen har lovat att lägga 21 miljarder på regional kollektivtrafik i utbyte mot nya bostäder. Nu visar en granskning att få bostäder har byggts och att dyra projekt – som en linbana i Göteborg – prioriterats. Riksrevisionen har granskat regeringens….

News55 - 30 minuter sedan

EU-uppgörelse kring arbetskraftsinvandring

Uppdaterade regler ska göra det enklare för högutbildad arbetskraft att ta sig in i EU. Det hoppas åtminstone EU-kommissionen sedan medlemsländerna och EU-parlamentet till sist nått en uppgörelse om ny villkor för EU:s så kallade "blå kort", för arbetsk….

News55 - Igår: 14:03

Spanien: Migrantströmmen är en kris för Europa

Den stora ökningen av migranter som illegalt tar sig in i Ceuta innebär en "allvarlig kris" för såväl Spanien som Europa. Det säger den spanske premiärministern Pedro Sanchez som själv kommer att resa till enklaven. I måndags tog sig omkring 6 000 migra….

News55 - 45 minuter sedan

Regeringen väntar med pandemilagen

Regeringen kommer inte att lägga fram något förslag om att förlänga pandemilagen före sommaren. Det beskedet gav socialminister Lena Hallengren (S) vid ett möte med socialutskottet, rapporterar Svenska Dagbladet . – Det var ett bra besked tycker jag att….

News55 - 45 minuter sedan

Sverige tecknar avtal om nya doser från Pfizer

Sverige har tecknat avtal på omkring 20 miljoner ytterligare vaccindoser under de kommande två åren. Därtill finns en option om ytterligare 20 miljoner dosor under samma period, uppger regeringen. "Sverige har kommit långt i vaccinarbetet med över fyra….

News55 - 2 timmar sedan

Domstolsutslag betyder slutet för Muminparken

Mark- och miljödomstolen upphäver Karlstads kommuns beslut om detaljplan för en Muminpark på Skutberget i Karlstad. Det betyder slutet för planerna på en temapark. – Det finns ingen majoritet som vill driva frågan vidare, säger kommunalrådet Per-Samuel….

News55 - 1 timme sedan

Fyra gripna efter inbrott hos PSG-stjärnor

Fyra personer har gripits av fransk polis efter inbrotten hos Paris SG-stjärnorna Ángel Di Maria och Marquinhos i mars, säger en poliskälla till Reuters. Männen är i åldern 18-29 och deras hem har genomsökts av polis. Tjuvarna slog till mot spelarnas he….

News55 - 3 timmar sedan

Mobilstopp i klassrummen ska ge ökad studiero

Mobiler förbjuds i klassrum och i grundskolan kan de omhändertas hela dagen. Förslaget ingår i en ny nationell plan för trygghet och studiero i skolan. – Elever ska inte hålla på med sina mobiltelefoner på lektionstid, säger utbildningsminister Anna Eks….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.