SR > Nyheter

Saturday, 15 May, 23:35

SR - 20 apr 21 kl. 08:35

Snabbtester ska minska smittspridning på arbetsplatserSnabbtester på arbetsplatser kan vara ett sätt att minska risken för smittspridning. Testerna måste dock vara frivilliga och endast en av flera smittskyddsåtgärder, det skriver Folkhälsomyndigheten i en ny vägledning som innebär att myndigheten nu öppnar för en bredare användning av snabbtester än tidigare. Enligt biträdande statsepidemiolog Karin Wisell finns det arbetsplatser där de skyddsåtgärder som vidtagits inte räcker och där snabbtester kan bidra till minskad smittspridning..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Folkhälsomyndigheten, Karin Wisell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snabbtesterska , minska, smittspridning, arbetsplatser
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

Johan Carlson: Nära normalt liv i höst

När samhället sakta öppnar upp i höst så kommer de allra flesta att uppleva det som så nära ett normalt liv som möjligt. Det säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson i dag i Ekots Lördagsintervju. Men vissa saker, som exempelvis testning och smittspårning, kommer vara kvar åtminstone i en tid framöver.

SR - 5 timmar sedan

Ny rapport: Solcellsindustrin lever på tvångsarbete i Xinjiang

Fler företag inom solcellsindustrin både i Kina och i övriga världen påverkas av tvångsarbete i Xinjiang-regionen. Det visar en ny rapport från Sheffield Hallam University i England, som har undersökt hela logistikkedjan för solmoduler. Enligt Kinaforskaren Nyrola Elimä, en av författarna till rapporten, är minst 90 företags leveranskedjor påverkade av tvångsarbetskraften..

SR - 6 timmar sedan

Israel beskylls för att attackera och utnyttja media

Efter en natt där åtta barn och två kvinnor dödades i en flygattack, har idag ett höghus där flera mediebolag hade kontor jämnats med marken. Tv-bolaget Al Jazeera och nyhetsbyrån AP förvarnades en timme i förväg. Samtidigt beskylls Israel för att ha duperat internationella medier när man natten mot fredag gick ut med uppgiften om att en markinvasion inletts i Gaza.

SR - 6 timmar sedan

Henriksson: Inte omöjligt att Zlatan fortsätter i landslaget

Enligt Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson är det inte omöjligt att Zlatan fortsätter spela i landslaget trots att han missar EM i sommar. – Om han kan göra comeback till hösten med Milan kan ju landslagsspel bli ytterligare en motivation för honom, säger Henriksson. – Och han har inte stängt några dörrar för fotbolls-VM i Qatar 2022..

SR - 7 timmar sedan

DNA-analys efter överfallsvåldtäkt tog två månader

Det tar allt längre tid för polisen att göra kriminaltekniska undersökningar vid Nationellt forensiskt centrum, NFC. Situationen är inte bra, menar Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott i polisområde Fyrbodal, som fick vänta två månader på ett DNA-analys efter en misstänkt överfallsvåldtäkt. "Det är för lång tid – en misstänkt hinner begå många gärningar på två månader", säger han..

SR - 8 timmar sedan

Kuylenstierna: ”Sverige borde skärpa sina klimatmål”

Sverige borde höja ambitionsnivån i klimatpolitiken och nå de uppsatta klimatmålen snabbare. Det säger Johan Kuylenstierna, ordförande i Klimatpolitiska rådet, i Ekots Lördagsintervju. Han tycker att Sverige ska skärpa sina klimatmål och nå nollutsläpp redan 2040 eller till och med 2035..

SR - 9 timmar sedan

Fortsatt brist på råvaror slår mot mindre företag

Leveransproblem av råvaror under pandemin ger fortsatta utmaningar för många branscher, däribland för den träförädlande industrin Mindre företag riskerar böter och affärsförluster till följd av leveransproblem, enligt bransch- och arbetsgivarorganisationen Trä- och möbelföretagen. Det är otroligt pressat läge för många mindre företag, säger Cecilia Ask Engström vid Trä- och möbelföretagen..

SR - 10 timmar sedan

Gaza-bo: ”Säger åt mina barn att vi är säkra men de tror jag ljuger”

Dödssiffran i Gaza uppgår nu till 139 människor varav 40 barn och i nattens flygbombning mot Gaza fanns åtta barn bland de dödade. Sveriges Radios medarbetare i Gaza, journalisten och tolken Sami Abu Salem, berättade sent i natt för vår korrespondent Cecilia Uddén hur han försöker försäkra sina fyra barn om att de inte ska vara rädda. – Jag försöker säga åt dem att vi är säkra här, bomberna är långt borta, men jag jag ser på dem att de tänker: han ljuger..

SR - 10 timmar sedan

Ökat tryck på Biden att agera i Israel-Hamas-konflikt

I USA ökar trycket på president Joe Biden att agera när det gäller den eskalerande konflikten mellan Israel och Hamas. Frågan om Israel-strategin splittrar Demokraterna. Kongressledamoten Rashida Tlaib hör till de Demokrater som kritiserar Biden, och vill att USA ska villkora sitt stöd till Israel.

SR - 10 timmar sedan

Hör Johan Kuylenstierna i Ekots lördagsintervju

Sveriges klimatmål är att utsläppen av växthusgaser 2045 ska vara 85 procent lägre än 1990. Men än så länge minskar utsläppen alldeles för långsamt för att det målet ska nås. Klimatpolitiska rådet, som utvärderar regeringens politik, anser att det som regeringen hittills beslutat inte är tillräckligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.