News55 > Nyheter

Monday, 17 January, 05:57

News55 - 07 dec 21 kl. 05:00

Fattigdomsgapet växer bland barnFärre barn är fattiga i Sverige – men klyftan mellan svenska barn och barn med utländsk bakgrund har blivit större. – Ojämlikheten ökar, men det är viktigt att betona att det inte beror på att de längst ner i inkomstfördelningen blir fattigare, säger pr. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fattigdomsgapet, växerbland , barn

Fler nyheter från News55

News55 - 15 minuter sedan

Rusning efter luftvärmepumpar

Rusningen efter luftvärmepumpar har tilltagit under hösten när elpriset skenat. Att räkna hem en investering har blivit lättare. En av marknadsledarna, Elon, har sålt cirka 40 procent fler luftvärmepumpar under fjärde kvartalet jämfört med samma period….

News55 - 30 minuter sedan

Oro över ökad smitta på äldreboenden

Antalet smittade på landets äldreboenden har ökat de senaste veckorna. Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) oroas över personalbristen när smittspridningen i samhället breder ut sig. – Nu är vi där igen, säger Greger Bengtsson, SKR:s samordnare för äldr….

News55 - 4 timmar sedan

Flyg skickas till isolerat Tonga

Nya Zeeland och Australien har skickat militärflyg till Tonga för att bedöma skadorna efter de tsunamivågor som orsakades av ett underjordiskt vulkanutbrott för två dagar sedan. Utbrottet har täckt önationen med vulkanaska, orsakat förödelse i strandomr….

News55 - 1 timme sedan

Fick drygt 50 000 i bidrag – jobbade samtidigt

En Arvikabo ansökte om bidrag från Försäkringskassan samtidigt som han jobbade och fick lön. Nu kräver myndigheten att mannen återbetalar pengarna – 51 272 kronor. Mannen har fått ut pengarna i form av bland annat föräldrapenning i felaktiga utbetalning….

News55 - 1 timme sedan

Stora strömavbrott i ovädrets spår

De kraftiga vindarna orsakar stora problem. Tusentals hushåll har drabbats av strömavbrott, broar har stängts och tågtrafik ställts in. SMHI har även utfärdat en varning för ishalka.

News55 - 1 timme sedan

Kinas tillväxt saktar ner

Kinas tillväxt ökade med 8,1 procent under 2021 men saktade ner under slutet av året, visar officiell statistik. Tillväxten hamnade därmed strax över förväntade 8,0 procent, enligt AFP:s sammanställning av tillfrågade analytiker. Under det fjärde kvarta….

News55 - 1 timme sedan

Ännu ett nordkoreanskt robottest

Nordkorea har avfyrat en "oidentiferad projektil", uppger den sydkoreanska militären. De senaste två veckorna har flera misstänkta provskjutningar rapporterats. Så sent som i fredags avfyrades två robotar från en järnvägsvagn.

News55 - 1 timme sedan

Oväder med stormbyar och elavbrott

Ett område med hårda vindar, lokalt stormbyar, har rört sig över Sverige under natten. Strömavbrott till följd av fallna träd har rapporterats på flera håll. Ovädret har mattats i landets norra delar, för att under den tidiga morgonen vara som värst i G….

News55 - 4 timmar sedan

Nya Zeeland skickar flyg till isolerat Tonga

Nya Zeeland har skickat flyg till Tonga för att bedöma skadorna efter den tsunami som orsakades av ett underjordiskt vulkanutbrott för två dagar sedan. Utbrottet har täckt önationen med vulkanaska, orsakat strömavbrott och skurit av internetkabeln i hav….

News55 - 2 timmar sedan

Avvaktande inledning på börsveckan i Asien

De ledande börserna i Asien inledde handelsveckan svagt uppåt och runt nollan i avvaktan på tillväxtsiffror för fjärde kvartalet från Kina. Det ledande Nikkei 225 på Tokyobörsen gick upp 0,7 procent i den tidiga handeln, medan det bredare Topix steg 0,4….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.