Expressen > Nyheter

Monday, 17 January, 06:14

Expressen - 07 dec 21 kl. 04:32

Genen som kan skydda mot omikronDet speciella OAS1-proteinet ger ett naturligt skydd mot covid-19, visar en studie publicerad i Nature Medicine.Proteinet är nedärvt från neandertalarna och minskar kraftigt risken att bli svårt sjuk, även mot nya varianter.– Den ger absolut skydd mot omikron, säger Michael Hultström, verksam vid Uppsala universitet och en av de svenska forskare som deltagit i studien..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
OAS1, Nature Medicine, Michael Hultström, Uppsala

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Genensom kan , skyddamot , omikron

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Familj spred intima detaljer om svärdottern på Facebook

En mulen lördagseftermiddag i november hålls en parallell rättegång i syfte att avgöra framtiden för ett ungt, romskt par. Han vill skilja sig. Säger att han inte kan leva med en fru som är för trött och sjuk för att ha sex med honom.

Expressen - 15 minuter sedan

Mördarens iskyla efter dådet: ”Känslokall”

Med gaffel och kniv gick Markus Berglund Angberg, 36, till attack.En person dödades och en skadades i vansinnesdådet.Efteråt ska mördaren ha varit ”nöjd”, och de ingripande poliserna har vittnat om mannens iskyla:– Känslokall och lugn, skrämmande lugn, sa en av dem..

Expressen - 2 timmar sedan

25 000 utan el efter kraftig blåst – stora trafikstörningar

Kraftig blåst orsakar stora störningar på flera håll runtom i landet.25 000 hushåll saknade el vid tretiden natten mot måndag enligt Sveriges Radio.Tågtrafiken har ställts in på flera håll i södra och västra Sverige.

Expressen - 4 timmar sedan

Han väntade in tåget – sen knuffade han kvinnan

Michelle Alyssa Go, 40, stod och väntade på perrongen vid Times Square när hon plötsligt knuffades framför ett tåg.61-årige Simon Martial står nu anklagad för brottet, rapporterar New York Post.– Händelsen skedde helt oprovocerat, säger Keechant Sewell, poliskommissarie i New York..

Expressen - 5 timmar sedan

”Kungahusets framtid vilar i Kates händer”

Hertiginnan Kate är precis vad det brittiska kungahuset behöver efter prins Andrew-skandalen enligt prinsessan Dianas före detta stabschef Patrick Jephson.– Kungahusets framtid vilar i hennes händer, säger Jephson till Page Six.Han får medhåll av författaren Bethan Holt som anser att det pågår en kunglig kampanj för att göra William och Kate till ”familjens globala stjärnor”..

Expressen - 7 timmar sedan

Jessica, 26, red på mekanisk tjur – dog av hjärtattack

26-åriga Jessica Lally var ute på en bar med sina kompisar när de bestämde sig för att rida på en mekanisk tjur som fanns där.När Jessica föll av fick hon en hjärtattack och dog.– Det har krossat oss, säger Jessicas mamma Joan till Yorkshire Live..

Expressen - 7 timmar sedan

Natos drag: Har placerat krigsfartyg i Östersjön

Krigsfartyget HNLMS Rotterdam har stationerats i ett område strax söder om Sverige, rapporterar Aftonbladet.– Vi är där för att visa närvaro och solidaritet med hela alliansen, säger en talesperson för Nato till Aftonbladet.Det nederländska krigsfartyget seglade under lördagen upp genom Öresund och har parkerat i Östersjön söder om danska Bornholm, skriver tidningen..

Expressen - 8 timmar sedan

NYHETSDAGEN: Ukraina: Ryssland låg bakom attacken • NK slutar sälja päls – hyllas • Studie visar ökad risk för dödfödslar hos ovaccinerade

Ukraina säger sig ha bevis på att Ryssland låg bakom cyberattacken som drabbade landet i fredags.■■■Från och med första mars 2023 slutar lyxvaruhuset Nordiska kompaniet att sälja äkta päls. Både hela pälsar och varor med detaljer av päls stoppas.

Expressen - 9 timmar sedan

Experten om Rysslands agerande i Europa

I SVT:s ”Agenda” intervjuas Estlands premiärminister Kaja Kallas om det försämrade säkerhetspolitiska läget i Europa.Medverkar gör även Gudrun Persson, expert på rysk säkerhetspolitik vid Försvarets forskningsinstitut, FOI.Vi kommer att rapportera om det senaste ifrån programmet.

Expressen - 9 timmar sedan

Se danska drottningens fina gåva till prinsessan Isabella

När drottning Margrethes barnbarn Isabella döptes 2007 fick hon en unik gåva av sin farmor. Med broschen, som tillhört Margrethes farmor drottning Alexandrine, fick Isabella en handskriven lapp. Nu visas broschen och lappen, tillsammans med andra smycken, upp i en bok som ges ut i samband med drottning Margrethes 50-årsjubileum.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.