SR > Nyheter

Monday, 17 January, 04:47

SR - 05 dec 21 kl. 13:09

Kustbevakningen: Kan ta dagar att släcka fartygsbrandenBranden ombord på det stora lastfartyget vid Vinga utanför Göteborg har alltså inte kunnat släckas än.En stor insats pågår fortfarande och enligt Mattias Lindholm vid kustbevakningen kan det ta flera dagar innan den är släckt.Än så länge är fartyget i sjödugligt skick..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vinga, Göteborg, Mattias Lindholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KustbevakningenKan ta , dagaratt , släcka, fartygsbranden

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Högt elpris skapar rekordstor efterfrågan på solceller

Den senaste tidens höga elpriser gör att många vill sätta upp solceller på taket.I november och december fick elbolagen in 7600 föranmälningar om anslutningar av solanläggningar till elnätet, vilket är nästan tre gånger fler än året före.Det finns runt 100 000 solanläggningar i landet enligt branschorganisationen Svensk solenergi, men solkraften står för bara en procent av den svenska elförbrukningen och utbyggnaden bromsas av brist på komponenter och hantverkare..

SR - 1 timme sedan

Larmen om självmordsförsök ökar kraftigt

SOS Alarm får in allt fler larm om självmordsförsök och annan allvarligt psykisk ohälsa. 2021 fick larmcentralen in drygt 37 000 sådana ärenden, en ökning med över 50 procent från 2017.Ofta är det polis som får åka på den typen av ärenden, men Polisen skulle vilja se fler psykiatriambulanser som kan åka i stället för dem när någon mår psykiskt dåligt.

SR - 3 timmar sedan

Nato-fartyg i Östersjön ska "visa närvaro"

Försvarsalliansen Nato har skickat ett nederländskt militärt fartyg till Östersjön rapporterar Aftonbladet.Fartyget gick under lördagen genom Öresund och befinner sig nu söder om den danska ön Bornholm.Enligt Nato finns fartyget på plats för att bevaka situationen i området och för att "visa närvaro och solidaritet med hela alliansen", skriver Aftonbladet..

SR - 9 timmar sedan

Gamla båtmotorer kan läcka ut 20 procent av bränslet i sjön

Gamla båtmotorer för fritidsbåtar är miljöbovar och bör förbjudas eller fasas ut. Det anser Havs- och vattenmyndigheten.“Många av de gamla tvåtaktsmotorerna med förgasare har en väldigt dålig förbränningsteknologi.

SR - 11 timmar sedan

Hundar i skolan ska hjälpa barn att fokusera

Intresset för att utbilda skolhundar är stort, hundar som barnen kan läsa för, vara en brygga för de barn som inte varit i skolan på länge eller som kan vara med i undervisningen.Det saknas forskning kring effekt av skolhund i Sverige, men Sveriges lantbruksuniversitet har sökt medel för detta.Helt nyligen utexaminerades de första skolhundpedagogteamen från en yrkeshögskoleutbildning..

SR - 11 timmar sedan

Drönare över kärnkraftverken utreds som särskild händelse

Polisen har beslutat att utreda drönarflygningarna över svenska kärnkraftverk i fredags som en nationell särskild händelse.Utredningarna hanteras lokalt, men samordnas av polisens nationella operativa avdelning, Noa. Det skriver polisen på sin hemsida.

SR - 12 timmar sedan

Kosovo förbjuder utvinningen av bitcoin

Kosovo har förbjudit utvinningen av kryptovaluten bitcoin.Detta eftersom processen är extremt energikrävande samtidigt som landet befinner sig i en energikris.Den senaste tiden har flera tillslag gjorts mot så kallade bitcoingrävare..

SR - 12 timmar sedan

Professor om syrgas på äldreboenden: Borde finnas miniminivå

Ekots enkät som 206 av landets 290 kommuner svarat på visar att det är stora skillnader tillgången till syrgas för äldre på särskilt boende.Ingmar Skoog, som är professor i psykiatri och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs universitet, tycker att det borde finnas en miniminivå på vad som ska ingå när det gäller medicinsk utrustning på äldreboenden.“Det är väldigt svårt att diskutera en sån här sak när det är såna enorma skillnader mellan olika ställen.

SR - 12 timmar sedan

Detta vet vi om ryska legosoldaterna i Wagnergruppen

Den så kallade Wagnergruppen, en rysk grupp legosoldater har etablerat sig i flera afrikanska länder.Ekots utrikesreporter Trygve Ulriksen Skogseth säger att man inte ska låta sig luras av det intetsägande namnet.“Själva namnet får det att låta som någon sorts företag.

SR - 12 timmar sedan

Ryska legosoldater stöttar militärjuntan i Mali

I fredags var det stora demonstrationer i Mali mot de hårda sanktioner som den västafrikanska samarbetsorganisationen Ecowas infört mot landet. Men protesterna riktade sig också mot Frankrike som har trupp på plats mot islamistiska terrorgrupper. Nu finns också ryska Wagnergruppen i Mali vilket försatt FN, som har en stor styrka på plats, i ett osäkert läge.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.