Cornucopia > Ekonomi

Monday, 17 January, 16:36

Cornucopia - 05 dec 21 kl. 12:33

Skenande dödsfall i Covid-19 i Ungern, Ryssland och Polen - trots fejkade ryska siffrorDödsfallen i Covid-19 skenar vidare i Ungern, Polen och Ryssland. Detta trots att siffrorna från Kreml uppenbarligen är fejkade.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Covid, Ungern, Polen, Ryssland, Kreml, Data, World, DataVad Ungern, Sverige, Norge, USA, Sputnik, OECD, Västvärlden, Australien, Israel, Zeeland, Japan, Danmark, FoHM

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Läsarvittne såg drönaren över Riddarfjärden i centrala Stockholm - "långa smäckra vingar"

En bloggläsare uppger sig ha sett drönaren i Stockholm under söndagen, men tog inget foto då vederbörande utgick från att den var svensk eller att det fanns en naturlig förklaring. Den beskrivs bland annat som med "långa smäckra vingar". Fullt vittnesmål nedan.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Daglig rapport om timpriskostnaden för elen via Home Assisstant

Med Shelly-elmätningen i realtid kan jag nu dagligen ordna rapporter om vad medelpriset blev på elen genom energipanelen i Home Assistant. Därmed får jag facit på dag för dag om jag via timdebiteringen sparar på elpriset, men kan också konstatera att avgörande för utfallet på en månad kan snarare vara att styra konsumtionen till dagar med lågt pris än att optimera varje enskild dag.Energipanelen i Home Assistant för fredagen.

Cornucopia - 5 timmar sedan

IKFN - Försvarsmakten behöver inte regeringsbeslut för att försvara landet med våld

IKFN-förordningen eller förordning 1982:756 om försvarsmaktens ingripanden vid kränkningar av Sveriges territorium under fred och neutralitet är kanske en av de viktigaste förordningarna för rikets försvar. Den är en formalisering av folkrätten och gör att Försvarsmaktens personal på egen hand kan besluta om vapeninsats mot ett angrepp mot Sverige, helt utan att som oberoende myndighet blanda in rikets styre, regering eller riksdag, precis som polisen inte behöver ringa regeringen för att gripa en misstänkt brottsling. Uppgifter som cirkulerar om att regeringen inte skulle tillåta försvar av Sverige är inget annat än desinformation - i själva verket kan regeringen göra väldigt lite för att hindra Försvarsmakten från att försvara riket.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Lägesbild runt Sverige måndag - ryska amfibiefartygen uppges lämna Östersjön - nya IT-angrepp mot Ukraina avslöjade

Försvarsmaktens insatschef uppger att de ryska amfibiefartygen är på väg mot väst och bedömer att de är på väg att lämna Östersjön. Med tanke på stormbyar och mängden sjögång i natt är nog inte stridsvärdet det bästa hos marininfanteriet ombord, som säkert har fått studera sitt och kamraternas maginnehåll utan röntgenapparater. Ukraina har utsatts för nya försök till IT-angrepp, maskerade som ransomware.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Blandade börser i Asien måndag morgon efter negativ börsvecka - amerikanska räntor upp i fredags

Efter att förra börsveckan varit rejält negativ i Stockholm är det blandade börser i de asiatiska tidszonerna under morgonen. De amerikanska räntorna tog ett rejält skutt i fredags och har dragit med sig dollarn och de amerikanska börserna upp. Stockholmsbörsen befinner sig vid ett stöd och kommer säkerligen studsa upp idag.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Okänd drönare av militär typ över centrala Stockholm - därför skjuter man inte ner dessa

"Det som åker upp kommer ner igen någonstans."Expressen rapporterar att en stor två meter bred så kallad drönare "av militär typ" observerats över Stockholms Slott och upptäcktes av högvakten. Detta är brott mot skyddslagen och har anmälts till Säpo, och har antagligen även kunnat flyga över riksdagen och regeringskvarteren som också är skyddsobjekt med flygförbud.

Cornucopia - Igår: 15:57

Sverige näst största delägare i Heavy Airlift Wing - därför flög Försvarsmakten trupp med en C-17

Sedan 2009 är Sverige den näst största delägaren i förbandet Heavy Airlift Wing (HAW), som är ett mulitnationellt samarbete på trettio år där tolv medlemsländer samsas om tre stycken enorma militära transportplan av typen C-17. Förbandets chef är rent av en svensk. Flygplanen är amerikanska på samma sätt som en Volvo är en svensk bil.

Cornucopia - Igår: 11:40

Lägesrapport runt Sverige söndag lunch - ryska landstigningsfartyg har lämnat Baltijsk - amerikanska marinkåren har landat i Trondheim

Lördagen bjöd på rätt mycket militär aktivitet i vårt närområde. Svenska försvaret förstärkte Gotland ytterligare med nya förmågor, vilket dokumenterades ner på nummerplåtnivå av TV4, men också på andra platser svårare att bevaka. Ryska flottan ska ha lämnat örlogsbasen i Baltijsk med sina amfibiefartyg.

Cornucopia - I förrgår: 14:37

Välfärden stora förloraren på inflationen - kan inte skicka vidare kostnaderna utan måste dra ner

Den stora förloraren på prisinflationen är Sveriges välfärdssystem och samhällsservice. Till skillnad mot företag kan man inte höja priserna och skicka vidare skenande kostnader - t ex för el - till kunderna, utan neddragningar blir resultatet.Sjukhuset i dagsaktuella Visby Tittar man i prognosdatabasen hos Konjunkturinstitutet var prognosticerad konsumentprisinflation 2.

Cornucopia - I förrgår: 10:49

Lägesbild runt Sverige lördag morgon

Sedan igår har det skett en hel del, som med glädje har rapporterats om så kallade traditionella medier. Sveriges Radio P 4 Gotland har publicerat var svenska förband ska bo någonstans, filmer och platser för konvojer har publicerats av Aftonbladet och utifrån "militära källor" publicerade Dagens Nyheter att den operativa reserven flugits in till Gotland från I 19 i Boden. På andra sidan pölen ska 336:e marinfanteribrigaden i Baltijsk lämnat sina förläggningar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.