Cornucopia > Ekonomi

Friday, 21 January, 11:25

Cornucopia - 05 dec 21 kl. 11:07

"Naket hos supermodellen" - nytt nyhetsbrev från SvD - sextonde i ordningen eftersom man avprenumererarSvenska Dagbladet har nu (oklart när) skapat ett nytt nyhetsbrev att spamma sina betalande kunder med. Denna gång heter nyhetsbrevet Hem & Design, och titeln på mailet är "Naket hos supermodellen".
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SvD, Dagbladet, Hem, Naket, Centralen, StockholmSom, SvD Hem, SvD Perfect Guide, Dagens Industri, Sverige, GP, Blogger, Google Mail, Google, CIS

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 45 minuter sedan

Karantänsregler lättas något - även för nyckelfunktioner som ledningscentraler - men inte personalen i frontlinjen inom vård, blåljus och förskolor

Igår meddelade Folkhälsomyndigheten att karantänsreglerna vid bekräftad Covid-19 i hushållet lättas något. Har man tre doser vaccin eller varit sjuk i Covid-19 de senaste tre månaderna undantas man, och karantäntiden kortas till fem dagar efter första symtom i hushållet. Även vissa nyckelfunktioner undantas, men det handlar främst om personal i lednings- och driftcentraler, men inte utförarna i frontlinjen inom sjukvården, blåljusmyndigheterna eller förskolor.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Lägesrapport fredag - ryska Stilla havsflottan har anlänt till Mellanöstern - ska möta upp i Medelhavet - rysk trupp döljer förbandbeteckningar i Vitryssland - Estlands ÖB tror på krig och ökar försvarsbudgeten

Dags för en lägesrapport. Den ryska Stilla havsflottan har dykt upp med tre fartyg i Mellanöstern och kommer att möta upp fartygen från Östersjöflottan och Norra flottan i Medelhavet. Rysk trupp i Vitryssland döljer sina förbandsbeteckningar trots att de uppges vara på övning.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Nytt årshögsta för guldet - nedåt under fredagsmorgonen i Asien - Stockholmbörsen vid motstånd

Guldpriset fortsätter stiga på en försvagad krona och noterar nytt årshögsta. I de asiatiska tidszonerna faller börserna, likt de gjorde i USA, medan Stockholmsbörsen rekylerade upp till motståndet.StigerGuldpriset hittas nu på 543:- SEK per gram vilket är nytt årsrekord och nytt rekord även för 2021.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Regeringen: Kan ej svara på om boende på jordbruksfastighet får elpriskompensation

Svaret från regeringen angående frågeställningen om boenden på jordbruksfastighet ska räknas som villa när det gäller elpriskompensationen är att man först kan svara "vid ett senare tillfälle". Kort sagt har man inte tänkt på detta specialfall.Inte säkert att dessa får elpriskompensationSvaret från infrastrukturdepartementets presskommunikatör kring frågor om boende på jordbruksfastighet ska räknas som villa och få elpriskompensationen, huruvida det påverkar om man har aktiv enskild firma på fastigheten och vad som gäller om man även driver ett aktiebolag i bostaden är att regeringen inte vet:"Hej och tack för din fråga, ett tydligt svar på din fråga kan först komma vid ett senare tillfälle.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Elprisstödet blir från 100:- per månad vid 700 kWh till 2000:- vid 2000 kWh - låsta elpriser och Norrland stora vinnare

Det statliga stödet för att kompensera för sju år med Miljöpartiets energipolitik, den så kallade elpriskompensationen, har nu offentliggjorts av regeringen. Om riksdagen klubbar det hela så börjar stödet med 100:- SEK per månad vid en månadsförbrukning på 700 kWh och toppar med 2000:- SEK per månad vid 2000 kWh i förbrukning. Alla hushåll omfattas oavsett "var i landet man bor, eller om man bor i lägenhet, villa eller radhus".

Cornucopia - Igår: 08:20

Lägesrapport torsdag - ryska landstigningsfartygen på väg mot Svarta Havet - Ukraina organiserar 130 000 man i hemvärn

Dags för en aktuell lägesrapport. Risken för ett öppet militärt anfall mot Sverige från ryskt håll ser allt mindre ut utifrån tillgängliga resurser, då de ryska landstigningsfartygen från Norra flottan och Östersjöflottan ser ut att vara på väg mot Svarta Havet, även om tre fartyg ska ankrat i Kattegatt - förmodligen på grund av vädret. Ryska förband från Östra militärdistriktet finns nu i Vitryssland, officiellt för en övning i slutet av februari.

Cornucopia - Igår: 06:44

Börserna ner i USA - guldpriset högsta på över ett år - positiva Asienbörser torsdag morgon

Stockholmsbörsen steg igår, men i USA fortsatte nedgångarna. Räntan föll tillbaka från tisdagens toppnotering, men guldpriset rusade till det högsta sedan november 2020. I de asiatiska tidszonerna går börserna plus i skrivande stund.

Cornucopia - Igår: 16:45

"Det flyger drönare här hela tiden"

"Det flyger drönare här hela tiden" säger mannen som växt upp och bor på en av Stockholms mest spektakulära utsiktsplatser på Mariaberget. Utsikten är otrolig, men det är alltså inget konstigt om ingen reagerar och slänger fram kameran när det flyger drönare i centrala Stockholm.För dagen grådaskig utsikt över Riddarfjärden och Stockholm Jag skulle till Norstedts för att ta nya författarfoton med de nya glasögonen och nya frisyren till nästa bok.

Cornucopia - I förrgår: 08:55

Lägesrapport onsdag - Ryssland flyttar in trupp i Vitryssland - tros planera anfall rakt mot Kiev - samordnad insats från Kustbevakningen, polisen och försvaret mot militära drönare runt Stockholm - samtliga stora ryska amfibiefartyg har lämnat Östersjön

Dags för en ny morgonrapport om det säkerhetspolitiska läget. Samtliga av de sex fungerande stora ryska landstigningsfartygen har nu lämnat Östersjön och vädret kommer bli riktigt kasst framöver vilket omöjliggör landstigningar. Polisen har tillsammans med Kustbevakningen och försvaret genomfört en insats mot de militära drönare som siktats och bekräftats i stort antal runt Stockholm.

Cornucopia - I förrgår: 07:33

Säljsignal på Stockholmsbörsen efter stödet fallit - dollar, guld, euro och ränta kraftigt upp - nedgångar i Asien

Det ser ut som de flesta marknader klappade igenom igår, utom hedgar vid hårda nedgångar, som dollar och guld. Vi har antagligen en säljsignal på Stockholmsbörsen efter att stödet fallit och vi fått en så kallad huvudskuldra i OMXSPI. Nedgångarna fortsätter på bred från i de asiatiska tidszonerna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.