SR > Nyheter

Saturday, 29 January, 12:00

SR - 05 dec 21 kl. 00:39

Biden och Putin ska talas vid på tisdagUSA:s president Joe Biden och Rysslands president Vladimir Putin ska tala med varandra på tisdag, via videolänk. Det har bekräftats av båda länder.Putins och Bidens samtal väntas handla om bland annat konflikten i östra Ukraina, då USA hävdar att Ryssland överväger att invadera östra Ukraina, något Moskva dementerar.De två världsledarna har inte talats vid sedan i juli..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Putin, USA, Joe Biden, Rysslands, Vladimir Putin, Bidens, Ukraina, Ryssland, Moskva

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bidenoch , Putinska , talasvid på , tisdag

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

200 drönarrapporter – inga tecken på främmande makt

Mellan den 15 och 23 januari fick polisen in omkring 200 rapporter om drönare. Det visar en sammanställning som Dagens Nyheter har gjort. Huvuddelen av iakttagelserna är redan avfärdade och enligt polisen finns än så länge inga bevis för att främmande makt legat bakom drönarflygningarna i Sverige.

SR - 1 timme sedan

Lena Hallengren: Fler vårdplatser behövs

Det har länge larmats om brist på vårdplatser i svensk sjukvård, något som kan leda till vårdskador och skapar stress för vårdpersonalen.Sverige har lägst antal vårdplatser per person i EU.Socialminister Lena Hallengren säger i Ekots Lördagsintervju att det behövs fler vårdplatser, men vill inte säga hur många.

SR - 5 timmar sedan

Oljeutsläppet vid Perus kust – dubbelt så stort än tidigare trott

Det oljeutsläpp vid Perus kust som tros ha orsakats vulkanutbrottet nära Tonga på andra sidan Stilla havet är dubbelt så stort som man först trodde, det uppger Perus regering. Oljan kommer från en oljetanker som låg förtöjd vid ett oljeraffinaderi i Peru. När fartyget höll på att lossa oljan träffades det av ovanligt stora och kraftiga vågor som sannolikt genererats vulkanutbrottet under vattnet nära Tonga, över tusen mil bort.

SR - 6 timmar sedan

Rekordmånga smittade på äldreboenden – men få allvarligt sjuka

Aldrig tidigare under pandemin har antalet smittade personer på äldreboenden eller med hemtjänst varit högre än nu.I torsdags var nästan 1 500 personer på särskilda boenden bekräftat smittade. Men många äldre får milda symptom eftersom de har fått tre doser vaccin.

SR - 9 timmar sedan

Nytt förslag ska stoppa fuskreor

Regeringen vill att företag som har rea ska behöva visa vad en produkt kostat de senaste 30 dagarna för att motarbeta så kallade "fuskreor".Förslaget är en del i en större utredning om konsumentskyddet som nu skickas till lagrådet.Småföretagarnas riksförbund tycker i grunden att det är bra att konsumentskyddet uppdateras, men befarar regelkrångel för småföretagare..

SR - 10 timmar sedan

USA ska skicka soldater till Östeuropa inom kort

USA kommer i närtid att skicka fler soldater till östra Europa, det säger president Joe Biden.Bakgrunden är det spända läget som uppstått när Ryssland laddat upp med militära styrkor längs den rysk-ukrainska gränsen.Men Biden poängterade för reportrar i USA att det rör sig om ett mindre antal soldater som ska sändas österut..

SR - 15 timmar sedan

Just nu: Sverige möter Frankrike i semifinal i handbolls-EM

Handboll EM semifinaler herrar 20.45 Frankrike-Sverige (Per Kahl, Paul Zyra och Magnus Wislander).

SR - 15 timmar sedan

Enormt skuldsatta Argentina överens med IMF – i sista stund

Argentina var nära att ställa in betalningarna till sina utlandsgivare för fjärde gången sen 2001.Enligt medieuppgifter gick Argentina med på att få slut på budgetunderskottet 2025 i stället för 2027, i utbyte slipper regeringen genomföra liberala reformer.Totalt är landets utlandsskuld 68 miljarder dollar, varav drygt 40 miljarder är till internationella valutafonden..

SR - 17 timmar sedan

Ny rapport: För många civila dör i militära insatser utförda av USA

Den amerikanska militären är alldeles för dålig på att undvika civila dödsoffer vid sina operationer, konstaterar en oberoende rapport beställd av den amerikanska kongressen. "Försvarsmakten är varken tillräckligt utrustad, tränad eller organiserad för att fullfölja sina åtaganden vad gäller att minimera att civila kommer till skada" konstaterar rapporten bland annatNu ska Pentagon utarbeta en plan för att minska antalet civila offer..

SR - 18 timmar sedan

Ivo granskar nu vårdplatsbristen: ”Problemen fanns redan innan pandemin”

Sjukhusvården och speciellt akutsjukhusen i landet ska granskas av Inspektionen för vård och omsorg, Ivo. Regionerna ska redogöra för tillgången till vårdplatser och personal och vilka de faktiska behoven är. "Vi har sett brister i tillgången till vårdplatser, och att patienter får vänta väldigt länge på akutmottagningarna", säger Peder Carlsson, som leder tillsynen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.