SR > Nyheter

Tuesday, 18 January, 08:14

SR - 05 dec 21 kl. 00:10

CNN sparkar tv-ankaret Chris CuomoI USA har tv-kanalen CNN sparkat den kända programledaren Chris Cuomo med omedelbar verkan.Han stängdes av tidigare i veckan efter att det kom fram att han hjälpt sin bror, tidigare guvernören i New York Andrew Cuomo, att försvara sig mot anklagelser om sexuella trakasserier.Chris Cuomo ska bland annat ha kontaktat källor i ärendet och hjälpt sin brors stab att bemöta anklagelserna..
Läs mer på SR
Läs mer om:
CNN, Chris Cuomo, USA, New York Andrew Cuomo, Cuomo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: CNN, sparkar, tv-ankaret, Chris, Cuomo

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Rapporter: Tongas huvudstad är täckt i aska – minst två döda

I Stillahavsnationen Tonga, med 105 000 invånare, har minst två personer omkommit och flera människor saknas efter helgens kraftiga vulkanutbrott som följdes av tsunamivågor.Lördagens kraftiga vulkanutbrott och tsunamivågor har orsakat stora skador i Tongas huvudstad och har täckt den med ett tjockt lager aska. Tongas regering har utlyst katastroftillstånd och koncentrerar sig på att röja flygplatsens landningsbana så att hjälpsändningar kan landaNya Zeeland har skickat två örlogsfartyg till Tonga med förnödenheter, kommunikationsutrustning och personal som ska hjälpa till i röjningsarbetet och återuppbyggandet.

SR - 1 timme sedan

Björn Natthiko Lindeblad är död

Den tidigare buddhistmunken och näringslivschefen Björn Natthiko Lindeblad är död. Det skriver han i ett avskedsbrev på sociala medier under måndagskvällenÅr 2018 fick Björn Natthiko Lindeblad diagnosen ALS, en obotlig sjukdom som över tid sprider sig och gör att musklerna förtvinar. Han har hela tiden varit öppen med sin sjukdom och vetskapen om att han snart ska dö.

SR - 1 timme sedan

Ekot på en minut

Allt fler unga vuxna vill skriva av neuropsykiatriska diagnoser de fått som barn, exempelvis ADHD eller autism, det framgår av en enkät som P1.s dokumentärredaktion har gjort i regionerna.För att minska risken för smittspridning ska enbart 249 av riksdagens 349 ledamöter delta vid omröstningar.

SR - 2 timmar sedan

Åklagaren: Konflikt om bildelar motivet till mordet

Fyra män, som nekar till brott, åtalas för delaktighet i en uppmärksammad dödsskjutning av en ung kvinna vid en badplats i Luleå i somras.Åklagaren bekräftar för Ekot att motivet bakom dådet tros vara en konflikt om några bildelar.Det finns uppgifter att flera av de misstänkta har koppling till kriminella nätverk i bland annat Stockholm – något som tillbakavisas av försvaret..

SR - 2 timmar sedan

Civila ukrainare beredda att försvara sitt land

Inför hotet om ett ryskt militärt angrepp mot Ukraina står landet betydligt bättre rustat idag än för åtta år sedan, då Ryssland annekterade den ukrainska Krimhalvön.Samtidigt har också ett aktivt civilsamhälle vuxit fram av människor som är redo att på olika sätt försvara landet.”Det finns ett ordspråk som lyder: Om du vill ha fred, förbered dig på krig", säger volontären Jekaterina Suchomlynova..

SR - 2 timmar sedan

Få tror på krig i Moskva

Den tyska utrikesministern träffar sin ryske kollega i Moskva idag och konflikten mellan Ryssland och väst om Ukraina kommer stå på agendan.Men trots krigsretorik i ryska statliga medier tror inte de vår korrespondent talar med på gatan i Moskva på att det skulle bli krig med Ukraina. I ryska tv-kanalen Rossija 24 visas svenska stridsvagnar på Gotland som exempel på hur väst krigshetsar mot Ryssland..

SR - 4 timmar sedan

Allt fler unga vill få diagnoser avskrivna

Allt fler unga vuxna vill skriva av neuropsykiatriska diagnoser de fått som barn. Det visar en enkätundersökning - som P1:s dokumentärredaktion gjort - med psykiatriansvariga på Sveriges regioner.Det handlar om exempelvis ADHD eller autism - diagnoser som allt fler barn fått sen millennieskiftet.

SR - 5 timmar sedan

Sprickbildningen i Kiruna går snabbare än LKAB trott

Sprickbildningen på grund av gruvdriften går fortare än förväntat i Kiruna.Under tisdagen ska kommunen och gruvbolaget LKAB träffas gällande de sprickor som hittats i Hjalmar Lundbohmsskolan med 800 elever.I stort sett hela Kirunas nuvarande stadskärna ska flyttas, på grund sprickbildningen, men enligt LKAB:s prognos skulle skolan kunna vara kvar till hösten 2023 då en ersättningsskola skulle vara klar..

SR - 9 timmar sedan

Riksdagen minskar antalet ledamöter på plats

Partiernas gruppledare har i kväll enats om att som mest 249 av riksdagens 349 ledamöter ska delta vid omröstningar. Det säger Miljöpartiets gruppledare Annika Hirvonen för Ekot.Begränsningen kommer att lösas inom partiernas kvittningssystem.

SR - 12 timmar sedan

Just nu: Sportextra med Idrottsgalan

Kl.19.00-22.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.