SR > Nyheter

Wednesday, 26 January, 15:35

SR - 04 dec 21 kl. 17:09

Anhängare till forne diktatorn utmanar Gambias president i valetI januari firar Gambia fem år som demokrati – och i dag går det västafrikanska landet till presidentval.President Adama Barrow möter sammanlagt fem utmanare, varav en är Essa Mbye Fall, som ledde landets Sannings-och försoningskommission, som utrett de brott som begicks under diktatorn Yahya Jammehs 22 år vid makten.Men den forne diktatorns skugga vilar över landet. En av kandidaterna, Mama Kandeh, står nära Jammeh. En fråga har varit om landet ska tillåta den forne diktatorn att återvända..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Gambias, Gambia, Adama Barrow, Essa Mbye Fall, Sannings, Yahya Jammehs, Kandeh, Jammeh

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anhängaretill , forne, diktatorn, utmanar, Gambias, presidenti , valet

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Kravet: Tillsätt försvarsberedningen på nytt

Inför eftermiddagens partiledarsamtal om säkerhetspolitiken vill de tidigare borgerliga allianspartierna samt Sverigedemokraterna att försvarsberedningen, där representanter för riksdagspartierna brukar förbereda de stora försvarspolitiska förslagen, tillsätts på nytt.Då skulle en snabb säkerhetspolitisk analys kunna göras och sedan förslag läggas om att exempelvis köpa in ammunition. Det skulle vara en signal om att Sverige förstärker sitt försvar i den osäkra säkerhetspolitiska situationen menar partierna.

SR - 15 minuter sedan

VMA i Uddevalla i Uddevalla kommun, Västra Götalands län

Det brinner i en radhuslänga på Stora Helleviksgatan med kraftig rökutveckling.Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst..

SR - 1 timme sedan

Regeringen: Sök upp vårdnadshavare till barn som inte går i förskola

Regeringen föreslår i en lagrådsremiss att kommuner ska vara skyldiga att söka upp vårdnadshavare som har barn som inte går i förskolan det år de fyller tre år.Kommunerna ska också vara skyldiga att reservera plats på förskolor för nyanlända barn, eller barn vars vårdnadshavare bott i Sverige kort tid.Syftet är att stärka barnens språkutveckling och göra dem bättre rustade för skolan..

SR - 1 timme sedan

Blöjor och toapapper väntas bli mycket dyrare

Betydande prishöjningar väntar på produkter som blöjor, toapapper och våtservetter framöver. Det annonserar hygienföretaget Essity.Det beror på kraftigt ökade kostnader för energi, transporter och plast.

SR - 1 timme sedan

Ryska och Ukrainska representanter möts i Paris

Företrädare från Ryssland och Ukraina kommer idag mötas i Paris.Även representanter från Frankrike och Tyskland kommer medverka.Hör Sveriges Radios Rysslandkorrespondent Maria Persson Löfgren..

SR - 2 timmar sedan

Regeringen förlänger restriktionerna

De nuvarande covidrestriktionerna och rekommendationerna förlängs med två veckor, meddelar socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndigheten på en presskonferens."Det är en extremt hög smittspridning nu. Vår bedömning är att toppen nås inom de närmaste två veckorna", säger Karin Tegmark Wisell, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

SR - 2 timmar sedan

Just nu: Regeringen om restriktioner

Regeringen håller pressträff om coronarestriktionerna.Som Ekot erfarit i förväg så kommer restriktionerna att förlängas.Följ pressträffen här..

SR - 2 timmar sedan

Ekot erfar: Restriktionerna förlängs

Coronarestriktionerna som presenterades i december kommer att förlängas.Det erfar Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach inför Regeringens pressträff som börjar vid klockan ett.Anledningen är framför allt den ökade smittspridningen..

SR - 4 timmar sedan

Regeringen vill stoppa agressiv spelreklam

Regeringen presenterade idag förslag för att stoppa aggressiv spelreklam och förslag för att stoppa olagliga aktörer på den Svenska spelmarknaden. Bland annat vill man göra det förbjudet att främja olovligt spel, exempelvis för de spelare som tecknat upp sig på Spelinspektionens sida Spelpaus som är till för de som känner att de spelat för mycket. Man vill dessutom stärka reklamförbudet för olicensierat spel, exempelvis för aktörer som agerar från annat land med riktar sig till svenska kunder utan att ha svensk licens..

SR - 4 timmar sedan

Lagrådet avstyrker regeringens förslag om hedersförtryck

Lagrådet säger nej till regeringens förslag om att införa ett nytt brott: hedersförtryck.Tanken är att den som begår upprepade brottsliga gärningar mot en person - i syfte att bevara eller återupprätta en persons eller släkts "heder" ska kunna dömas för hedersförtryck till fängelse i minst ett år.Men enligt de höga juristerna i Lagrådet är konstruktionen och straffskalan inte rimlig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.