Expressen > Opinion

Wednesday, 26 January, 09:09

Expressen - 03 dec 21 kl. 17:57

Palestiniernas folkrätt glöms bort i debattenDet svenska kyrkomötet vill utöka sin granskning av folkrättens tillämpning i Israel/Palestina till brottsrubriceringen apartheid. Det är väntat att den israeliska politikens försvarare reagerar och formulerar invändningar mot det, men att, som Martin Blecher, undvika de folkrättsliga sakfrågorna i en sådan argumentation är orimligt, skriver Staffan Granér från Judar för israelisk palestinsk-fred..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
IsraelPalestina, Martin Blecher, Staffan Granér, Judar

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Palestiniernas, folkrätt, glöms, borti , debatten

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Här är 2021 års värsta skatteslöseri

Förra årets värsta skatteslöseri har utsetts: 150 miljarder kronor från Sverige till EU:s coronafond. Mottagare av stödet är vanvårdade ekonomier vars problem inte på något sätt är sprungna ur pandemin.Är mer bidragscirkus i EU den bästa användningen av våra skattepengar?

Expressen - 15 timmar sedan

Kritiken är rent trams – fler skolor borde ha klädregler

Ni får gärna kalla mig konservativ, men kritiken mot Engelska skolans klädregler är trams.IES är långt ifrån ”medeltida” utan snarare en fyr i ett annars kompakt mörker som präglar svensk skola, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - Igår: 05:45

Illegal tv och piratkopiering tränger undan 71 000 jobb

Många hushåll i Sverige strömmar illegal tv, köper piratkopierade produkter, eller laddar ned dataspel illegalt. Det kan låta harmlöst, men resultatet är att 71 000 jobb trängs undan, att 17 miljarder kronor i skatteintäkter uteblir och att miljarder kronor årligen går till den organiserade kriminaliteten, skriver Nima Sanandaji och Sara Lindbäck..

Expressen - Igår: 17:38

S schabblar än en gång bort svenska intressen

Turerna kring Socialdemokraternas hantering av kärnkraften kopplad till EU:s taxonomi fortsätter. Det är djupt olyckligt då det är ett av Sveriges främsta energislag, skriver Tomas Tobé och Jessica Polfjärd (M)..

Expressen - I förrgår: 05:45

Därför borde även Sverige förbjuda kusinäktenskap

Min farbror ska inte också vara min svärfar. Det är en ganska enkel regel. Men kusinäktenskap finns och de upprätthåller släktkollektivets makt och kontroll över individen.

Expressen - 23 jan 22 kl. 07:15

Ta bort vargreviren som hotar bönder – utan överklaganden

Det är uppenbart att det behövs en nystart av rovdjurspolitiken och den juridiska cirkusen kring landets 400 vargar. Ett vargrevir som hotar en bondes lönsamhet och överlevnad borde givetvis tas bort. Utan överklaganden, skriver Gölin Carina Christiansen..

Expressen - 22 jan 22 kl. 07:15

Hur kunde en 81-årig kvinna utvisas ensam?

Virgin Istibian sattes på ett chartrat plan till Armenien – ett land hon saknar anknytning till. Kvar i Sverige finns barn och barnbarn.Den svenska utlänningslagen säger att man vid synnerligen ömmande fall ska få stanna i Sverige.

Expressen - 21 jan 22 kl. 06:15

Var på er vakt – nu är Donald Trump tillbaka

Donald Trump kan ses som ledare inte bara för det republikanska partiet utan för den högerpopulistiska opinionen i världen.Eftersom USA spelar så stor roll för många svenskar bör vi ta hänsyn till vad Trumps ställning kan leda till, skriver Olle Wästberg..

Expressen - 20 jan 22 kl. 17:27

SVT tar publiken och gängvåldet på allvar

SVT har i flera år uppmärksammat den allvarliga och höga nivån av dödligt skjutvapenvåld i Sverige.Men att kunna hålla mer än en tanke i huvudet är viktigt. Det är även intressant att beskriva hur antalet allvarliga skador efter våldsbrott – totalt sett – faktiskt minskat under 2010-talet, skriver inrikeschefen Kiki Bek i en replik till Fredrik Kärrholm (M)..

Expressen - 20 jan 22 kl. 06:15

Vänd på varenda sten mot hedersförtrycket

Det har gått tjugo år sedan hedersmordet på Fadime Sahindahl. Bara två månader före sin död hade hon talat i riksdagen och uppmanat makthavarna att inte vända alla hedersutsatta ungdomar ryggen. Men har det svenska samhället ändå gjort det?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.