SvD > Opinion

Friday, 21 January, 12:56

SvD - 02 dec 21 kl. 20:15

”Gör om systemet för vapen­hantering”Vi behöver en nationell, systematisk kontroll av samtliga vapen i stället för dagens förlegade system. Det skulle bli säkrare för samhället och minska risken för manipulation, skriver jägare och jakthandlare..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Görom , systemetför , vapen, hantering

Fler nyheter från SvD

SvD - 1 timme sedan

”Jubel bland skogsägare kan komma av sig”

Debatten om nyckelbiotoper missar den centrala frågan – att säkerställa att avverkningar inte sker i områden med höga naturvärden. Konsumenterna har rätt att veta att de köper hållbart producerade varor, skriver skogsägare Aron Westholm. .

SvD - 16 timmar sedan

”EU måste bli mer självförsörjande på el”

Svenska elpriser skulle gynnas av att EU utvecklar sin energipolitik. Grundproblemet är att EU inte är tillräckligt självförsörjande på ”billig” el, skriver Johan Hall, utredare på LO. .

SvD - 19 timmar sedan

”Oseriös kritik mot ordningsvakter”

Påståendet att kommunalt upphandlade ordnings­vakter fungerar som lokal polis är helt felaktigt. Det skriver Li Jansson, Säkerhets­företagen, i en replik..

SvD - Igår: 20:15

”Flera faror med djur som donatorer”

Att använda organ från djur i människor innebär ett risktagande. I mitten av 90-talet stoppades sådana försök på grund av rädsla för viruspandemier, skriver docent Kristofer Hansson. .

SvD - 16 jan 22 kl. 20:15

”Sverige behöver en block­kedje­strategi”

Blockkedjetekniken är betydligt mer än bara spekulation i krypto­valutor. Sverige behöver en heltäckande strategi för att hänga med i tävlingen om framtidens internet, skriver Joacim Tåg..

SvD - 15 jan 22 kl. 17:15

”Vad betyder det att Kina byter ambassadör?”

Kinas grundläggande politiska ståndpunkter lär ligga fast, även om en ny ambassadör nu tar över i Sverige. Ambassaden delar upp det svenska samhället i vänner och fiender, skriver Viking Bohman, analytiker vid Nationellt kunskapscentrum om Kina. .

SvD - 15 jan 22 kl. 10:45

”Lätta på lätta lastbilars tunga skattebörda”

Miljöskatterna på nya lätta lastbilar gör att köparna av ekonomiska skäl allt oftare undviker köp trots att behovet finns. Det skriver Mattias Bergman och Günther Mårder..

SvD - 14 jan 22 kl. 17:10

”Orimligt att sjukvården ständigt måste skyddas”

För att undvika återkommande restriktioner i framtiden måste makthavare omgående lägga konkreta förslag på hur vi ska utöka antalet vård- och iva-platser. Det skriver läkarna Akil Awad och Karin Hildebrand..

SvD - 14 jan 22 kl. 05:45

”Timbros vilsna klimatlinje är företagarfientlig”

Högerns rädsla för att satsa på fel teknik är skadlig. Passiviteten riskerar att bromsa omställningen, skriver Kalle Sundin, Katalys, i en slutreplik. .

SvD - 13 jan 22 kl. 20:15

”Kärnkraft stärker vår säkerhet på lång sikt”

Varje kilowattimme vi exporterar till Tyskland är en ren investering i europeisk säkerhet och en begränsning av Putins inflytande. Det skriver Bo Pellnäs..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.